Όλα λάθος και τώρα… ψάχνει ανατροπή στο “σπίτι” του!

από Γιώργος Γκάτος

Ο ΑΡΗΣ παρουσιάστηκε κάτω από τη βάση στο μεσοαμυντικό κομμάτι και με δύο γκολ από αντεπιθέσεις, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη με δύο γκολ εις βάρος του.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό για τους “Κιτρινόμαυρους”, με τον Γιοβάνοβιτς να σκοράρει στο 29′ και τον Ντάνιελ Μαντσίνι να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 44′ για να ισοφαρίσει με κοντινό τελείωμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Χουλιάν Κουέστα ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής και κράτησε τον ΑΡΗ ζωντανό ως το 70′. Έπειτα, το παιχνίδι ισορρόπησε αλλά οι “Κιτρινόμαυροι” δέχθηκαν γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα, από μια ποιοτική ενέργεια του Ζάχαβι.

Ο ΑΡΗΣ είχε τρεις τεράστιες ευκαιρίες να σκοράρει στο Β’ ημίχρονο, τόσο με τον Καμάτσο στο 75′, όσο και με τον Ντουκουρέ στο 86′ όπου χρειάστηκε η επέμβαση του Πέρετζ. Όμως, με μια φάση στο 95’…. που δεν χάνεται και σε κενή εστία, ο Καμάτσο (και εν συνεχεία ο ΑΡΗΣ), έχασε την ευκαιρία να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη με την μικρότερη δυνατή ζημιά.

Έτσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Βλάνταν Ίβιτς επέλεξε το 4-3-3, με μια αναγκαστική αλλαγή μερικά λεπτά πριν τη σέντρα. Συγκεκριμένα ο Χοζές πήρε τη θέση του Νταβιτζάντα.
Κάτω από τα δοκάρια επιλέχθηκε ο Πέρετζ, με τον Ζεράλδες δεξιά και τον Χοζές στο αριστερό. Γέινι και Σαμπορίτ στο κέντορ της άμυνας της Μακάμπι.

Μπίτον, Βαν Όβερεμ και Γκλέιζερ επιλέχθηκαν για την τριάδα του κέντρου, με τους Κούβας και Κανικόφσκι στις πτέρυγες και τον Γιοβάνοβιτς στη κορυφή.

Ο Χερμάν Μπούργος προχώρησε σε μικρές αλλαγές στην μεσοεπιθετική του γραμμή, αλλάζοντας το σύστημα σε 4-2-3-1 και τοποθετώντας τον Ματέο Γκαρσία ως επιτελικό μέσο.

Κάτω από τα δοκάρια ο Χουλιάν Κουέστα. Αριστερά ο Πίρσμαν, δεξιά ο Εμπακατά, με τους Φαμπιάνο και Μπράμπετς στο κέντρο της άμυνας. Ντουκουρέ και Νταμπό στα χαφ, με τον Ματέο Γκαρσία μπροστά τους και τους Ιτούρμπε-Μαντσίνι στα πλάγια πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Γκρέι.

Κατοχή και φάσεις η Μακάμπι

Το παιχνίδι ήταν ιδαιίτερα σκληρό στα πρώτα λεπτά, με τον Ολλανδό ρέφερι να αφήνει τα δυνατά μαρκαρίσματα.

Η Μακάμπι είχε την πρωτοβουλία κινήσεων και μετά το πρώτο δεκάλεπτο, άρχισε να μετουσιώνει αυτή τη κατοχή σε σουτ.

Στο 13′, ο Κανικόφσκι δοκίμασε το πόδι του έξω από την μεγάλη περιοχή, με τον Γιοβάνοβιτς στο 17′ να απειλεί για πρώτη φορά.

Η πρώτη ευκαιρία από πλευράς ΑΡΗ ήρθε στο 19′, όταν και μετά από μια κάθετη κίνηση, ο Μαντσίνι βρέθηκε έξω από την περιοχή και σούταρε διαγώνια, όμως δεν αιφνιδίασε τον Πέρετζ.

Κάπως έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στο cooling break της αναμέτρησης του Μπλούμφιλντ.

Το… λάθος στο κέντρο έφερε γκολ σε αντεπίθεση για τη Μακάμπι

Οι “Κιτρινόμαυροι” έκαναν λάθος στο κέντρο του γηπέδου και το… πλήρωσαν από το transition της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο Κανικόφσκι έφτασε έξω από την περιοχή του ΑΡΗ και πάσαρε αριστερά στον Γιοβάνοβιτς που ήταν ολομόναχος. Ο Εμπακατά κατά την επιστροφή του έμεινε στο κέντρο της άμυνας, με αποτέλεσμα να μείνει ελεύθερος ο Σέρβος φορ.

Ο έμπειρος επιθετικός της Μακάμπι δεν αστόχησε, με διαγώνια τελείωμα και οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 29′.
Ο ΑΡΗΣ έφτασε μια ανάσα από το 1-1 στο 44′!

Με την Μακάμπι να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον ΑΡΗ να ψάχνει τρόπους αντίδρασης, χάθηκε μια τεράστια ευκαιρία στο 44′ ώστε η ομάδα του Χερμάν Μπούργος να πάει με το “Χ” στα αποδυτήρια.

Ο Ματέο Γκαρσία έγινε κάτοχος της μπάλας στον άξονα, διένυσε αρκετά μέτρα μπροστά με τη μπάλα στα πόδια του και βρήκε πολύ όμορφα τον Ντάνιελ Μαντσίνι διαγώνια στη μεγάλη περιοχή.

Ο Αργεντινός κατέβασε τη μπάλα, βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο Πέρετζ του είπε “όχι” καθώς με τα ακροδάχτυλα έστειλε τη μπάλα σε κόρνερ.
Κάπως έτσι, οι “Κιτρινόμαυροι” δεν παρουσίασαν μια καλή εικόνα και πήγαν στα αποδυτήρια με το εις βάρος τους 1-0.

Απείλησε με το… καλημέρα του Β’ ημιχρόνου η Μακάμπι

Στο 49ο λεπτό, με μια νέα αντεπίθεση, οι γηπεδούχοι έπιασαν την άμυνα του ΑΡΗ εκτός θέσης και ανάγκασαν τον Κουέστα να κάνει ακόμα μια σωτήρια επέμβαση.

Ο Μπράμπετς ήταν αρχικά εκτός θέσης, με αποτέλεσμα να μετατωπιστούν τόσο οι Φαμπιάνο όσο και Εμπακατά προς τη θέση του και με τον δεύτερο να αφήνει ολομόναχο τον Μπίτον σε διαγώνια θέση.

Γκαρθία μέσα, Γκαρσία έξω!

Οι δύο προπονητές ξεκίνησαν το Β’ ημίχρονο χωρίς αλλαγές, αλλά ο Χερμάν Μπούργος ήταν αυτός που ανακάτεψε πρώτος την “τράπουλα.
Στο 51ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Ματέο Γκαρσία παραχώρησε τη θέση του στον Μάνου Γκαρθία, ο οποίος έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με τα “Κιτρινόμαυρα”.

Μαζικές αλλαγές και μεγάλες ευκαιρίες για τη Μακάμπι

Μετά την αλλαγή του Μάνου Γκαρθία, ο Αργεντινός τεχνικός πέρασε στο παιχνίδι και τους Πάλμα-Καμάτσο, αντί των Ιτούρμπε-Μαντσίνι. Και ο Βλάνταν Ίβιτς προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές, με τους Ζάχαβι και Πέριτσα να βρίσκουν κατεβασμένα ρολά από τον Κουέστα.

Ο Ζάχαβι με κεφαλιά από την καρδιά της μικρής περιοχής και ο Πέριτσα μετά από “γκέλα” του Μπράμπετς που του έδωσε το δικαίωμα να τρέξει από το κέντρο ως τη περιοχή μόνος του.

Το cooling break του αγώνα… ήρθε ως από μηχανής θεός για τον ΑΡΗ, προκειμένου να ανακοπεί η πίεση των Ισραηλινών.

Ο ΑΡΗΣ ισορρόπησε το παιχνίδι αλλά πληγώθηκε εκ νέου από αντεπίθεση.

Το μακρινό σουτ του Καμάτσο στο 75′ ήταν η πρώτη μεγάλη απειλή για τον ΑΡΗ στο Β’ ημίχρονο.

Μετά από συρτή εκτέλεση κόρνερ του Πάλμα και συνεργασία με τον Μανού Γκαρθία, ο πρώτος πάσαρε στον Πορτογάλο που ήταν εκτός περιοχής και με ένα σουτ ανάγκασε τον Πέρετζ σε εντυπωσιακή απόκρουση στο “Γ” της εστίας.

Εκεί που ο ΑΡΗΣ έδειχνε να ισορροπεί λίγο το παιχνίδι, την… πάτησε σε ακόμα μια αντεπίθεση.

Στο 84′, ο Πέριτσα δέχθηκε μια μακρινή κάθετη μπαλιά, προσέγγισε τη περιοχή όπου ήταν κόντρα σε Μπράμπετς και Φαμπιάνο. Προχώρησε μερικά μέτρα, βρήκε αριστερά του τον Ζαχαβί, όπου με τον Φαμπιάνο να οπισθοχωρεί, βρήκε ένα μικρό κενό και εκτέλεσε από μακριά για το 2-0.

Τεράστια απόκρουση στο 86′ από τον Πέρετζ

Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, υποχρεώθηκε σε μια ακόμα μεγάλη επέμβαση στο 86′, όταν ο Ντουκουρέ σηκώθηκε ψηλά και έπιασε μια πολύ καλή κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Πάλμα.

Ο Καμάτσο αστόχησε στο 95′ σε κενή εστία!

Σε μια φάση διαρκείας, ο Ντιόπ έβγαλε ολομόναχο τον Καμάτσο εντός μικρής περιοχής και με τον τερματοφύλακα εξουδετερωμένο, αστόχησε με προβολή σε κενή εστία.

Κάπως έτσι, ο ΑΡΗΣ πέταξε μια τεράστια ευκαιρία να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη με τη μικρότερη δυνατή ζημιά.

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ίβιτς): Πέρετζ, Ζεράλδες, Χοζές (Γκλουχ 63′), Γέινι, Σαμπορίτ, Μπιτόν (Ναχμιάς 63′), Γκλέιζερ, Βαν Οβερίμ, Κούβας (Ζάχαβι 66′), Κανικόφσκι, Γιοβάνοβιτς (Πέριτσα 66′)

ΑΡΗΣ (Μπούργος): Κουέστα, Πίρσμαν (Μαζικού 80′), Εμπακατά, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ντουκουρέ, Νταμπό (Ντιόπ 80′), Ματέο Γκαρσία (Μάνου Γκαρθία 51′), Μαντσίνι (Πάλμα 63′), Ιτούρμπε (Καμάτσο 63′), Γκρέι

Διαιτητές: Ντένις Χίγκλερ, Μάριο Ντικς, Ρόγκιερ Χόνινγκ, Τζόι Κούι

Γκολ: Γιοβάνοβιτς 29′, Ζαχάβι 84′-
Κίτρινες: Σαμπορίτ 45’+3, Γκλέιζερ 93′ – Ιτούρμπε 52′

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X