Όταν ο προπονητής της Αργεντινής στέρησε ένα Κύπελλο από τον Πάρντιου (vid)

από AllAboutARIS

Σε δηλώσεις που δημοσιεύθηκαν χθες στη NOVA, ο Άλαν Πάρντιου δεν έκρυψε τη συμπάθειά του στην Αργεντινή λόγω της παρουσίας του προπονητή, Λιονέλ Σκαλόνι, τον οποίο είχε ποδοσφαιριστή στη Γουέστ Χαμ. Κάτι που… έφτασε μέχρι την Αγγλία.

Η εφημερίδα «The Telegraph», έδωσε τον λόγο στο νυν προπονητή του ΑΡΗ, ο οποίος θυμήθηκε μια ιστορία από το παρελθόν και πως μια αντίδραση του νυν τεχνικού της Αργεντινής, μπορεί και να του στέρησε ένα Κύπελλο Αγγλίας, όταν οι δυο τους ήταν στην Γουέστ Χαμ.

Πηγαίνουμε στο 2006, όταν τον Ιανουάριο ο Πάρντιου έφερε τον Σκαλόνι στην ομάδα του, ως δανεικό από την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Στην αρχή της κουβέντας του με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας, εξάρει την αγωνιστική παρουσία του τότε δεξιού μπακ και την άμεση προσαρμογή του στην Γουέστ Χαμ, αλλά…: «Υπάρχει ένα μειονέκτημα σε όλα αυτά», λέει ο Πάρντιου. «Μου κόστισε ένα μετάλλιο νικητών του τελικού Κυπέλλου και δεν μπορώ να τον συγχωρήσω ποτέ!»

Η αναφορά του γίνεται στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας του 2006 μεταξύ της Γουέστ Χαμ και της Λίβερπουλ. Τι είχε συμβεί; Όπως θυμάται ο συντάκτης του κειμένου: «Στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας η Γουέστ Χαμ ήταν μπροστά με 3-2. Ο Τζιμπρίλ Σισέ έπαθε κράμπα και ο Σκαλόνι έδιωξε τη μπάλα εκτός, κοντά στο σημαιάκι του κόρνερ της Γουέστ Χαμ, μια αθλητική χειρονομία αν και επικίνδυνη υπό τις περιστάσεις. Ο Ντίτμαρ Χάμαν της Λίβερπουλ επέστρεψε την μπάλα στον Σκαλόνι, αλλά εκείνος αντί να κοιτάξει να κρατήσει την κατοχή, την έδιωξε στα τυφλά, μακριά, προς την μεσαία γραμμή. Καθώς το ρολόι έδειχνε 90 λεπτά, ο Τζέραρντ πήρε την μπάλα, την έδωσε στον Ρίισε, εκείνος έκανε τη σέντρα στη μεγάλη περιοχή, η άμυνα έδιωξε κι έφθασε ξανά στον αρχηγό της Λίβερπουλ που καραδοκούσε, ο οποίος, από τα 35 μέτρα έξω, πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ για την ισοφάριση.

Η απόγνωση στη φωνή του Πάρντιου είναι ακόμα εμφανής. «Είναι μια στιγμή τρέλας γιατί είχε μείνει ένα λεπτό και το μόνο που έπρεπε να κάνουμε είναι να κρατήσουμε την μπάλα».

Και συνεχίζει ο συντάκτης του κειμένου: «Η ειρωνεία είναι ότι ο Σκαλόνι, ο οποίος είχε κάνει τη σέντρα από την οποία ο Κάραγκερ είχε πετύχει αυτογκόλ κι έδωσε προβάδισμα στη Γουέστ Χαμ, στο 21ο λεπτό, είναι ο τελευταίος παίκτης από τον οποίο θα περίμενε λάθος ο Πάρντιου. «Ήταν σε πλήρη αντίθεση με έναν παίκτη που ήταν συνήθως ένας από τους πιο έμπειρους στην ομάδα – θα ήταν ο τελευταίος της λίστας μου για να το κάνει αυτό», είπε. «Με κάποιους θα έλεγα, «Λοιπόν, τι περιμένεις, ξέρεις;», αλλά εδώ είναι ο πιο έξυπνος, λογικός παίκτης μας…».

Το παιχνίδι πήγε στην παράταση και η Γουέστ Χαμ τελικά έχασε στα πέναλτι.

Και συνεχίζει ο Πάρντιου: «Δε νομίζω ότι είχα ποτέ μια συζήτηση μαζί του για αυτό, αλλά θα ήταν ωραίο να το έκανα μια μέρα – Τι σκεφτόσουν;», είπε ο προπονητής του ΑΡΗ και πρόσθεσε: «Δεν έχω μιλήσει μαζί του από τότε που έγινε προπονητής της Αργεντινής, αλλά θα ήθελα πολύ να τον συναντήσω και θα ήθελα να μάθω αν έχει αναφερθεί ποτέ σε εκείνη τη στιγμή με τους παίκτες του: τι να μην κάνεις όταν κερδίζεις με ένα λεπτό για να πάει. Αν δεν έχει, δεν τον αξιολογώ καθόλου ως προπονητή!».

Δείτε τη φάση στην οποία αναφέρεται ο Πάρντιου:

Προτεινόμενα Άρθρα