Με νίκες συνέχισαν Χόφενχαϊμ και Λειψία

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Προσωρινή κορυφή για την ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν

Η σταθερότητα και η διάρκεια είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζει τη Χόφενχαϊμ τα τελευταία χρόνια στην Μπουντεσλίγκα και το ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής κόντρα στη Σάλκε ήταν μία ακόμα ευκαιρία για να επιβεβαιωθεί το παραπάνω συμπέρασμα.

Με ένα γρήγορο γκολ από τον το 19χρονο Γκάιγκερ στο 13′ ο οποίος έγινε ο δεύτερος νεότερος σκόρερ στη φετινή Μπουντεσλίγκα, η ομάδα της Χόφενχαϊμ πήρε νωρίς προβάδισμα στο σκορ. Η Σάλκε στη συνέχεια του παιχνιδιού πίεσε για την ισοφάριση, ωστόσο η ομάδα του Νάγκελσμαν στο 93′ με τον Ρουπ πανηγύρισε το τρίποντο και ανέβηκε προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας της Μπουντεσλίγκα με 14 βαθμούς.

Για τους «βασιλικούς μπλε», ο Νάλντο έγινε ο δεύτερος Βραζιλιάνος με περισσότερες συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία της Γερμανίας (323) και θέλει ακόμα 14 για να ξεπεράσει στην πρώτη θέση το Ζε Ρομπέρτο.

Λειψία – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1

Επιστροφή στις νίκες για τη Λειψία που επικράτησε με 2-1 της Άιντραχτ, με αρκετό άγχος βέβαια στο φινάλε. Ζαν-Κέβιν Ογκουστέν (28′) και Τίμο Βέρνερ (67′) έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους, με τον Ρέμπιτς να μειώνει σε 2-1 στο 77′ και να δημιουργεί ανασφάλεια στη Ρεντ Μπουλ, που πάντως πήρε το τρίποντο και πλέον έχει 10 βαθμούς.

Μάιντς – Χέρτα Βερολίνου 1-0

Το 500στό γκολ της Μάιντς στην ιστορία της στη Μπουντεσλίγκα με τον πρώην παίκτη του Αστέρα Τρίπολης, Πάμπλο ντε Μπλάσις ήταν αρκετό για τη νίκη με 1-0 επί της Χέρτα Βερολίνου. Με πέναλτι στο 54′ το τέρμα του Αργεντινού. Με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ιμπίσεβιτς στις καθυστερήσεις οι πρωτευουσιάνοι.

Στουτγκάρδη – Άουγκσμπουργκ 0-0

Έχοντας τον Τάσο Δώνη βασικό, Στουτγκάρδη και Άουγκσμπουργκ ήρθαν ισόπαλοι 0-0 στη Βοημία, σε ένα παιχνίδι χωρίς πολλές συγκινήσεις εκατέρωθεν. Στους επτά και δέκα πόντους αντίστοιχα οι δύο ομάδες, δεν αγωνίστηκε ο Σταφυλίδης για τους φιλοξενούμενους.

Προτεινόμενα Άρθρα