"Δεδομένο ότι πρέπει να ανέβει ο ΑΡΗΣ"

από AllAboutARIS

Ο πρώην προπονητής του ΑΡΗ, Δημήτρης Σίτσας μίλησε στην εκπομπή AllAboutARIS On Air και στον Libero 107.4 για τους "κιτρινόμαυρους", την φετινή χρονιά αλλά και την δική του παρουσία στην Λάρισα.

Ο κ. Σίτσας τόνισε αρχικά για την παρουσία του στην Λάρισα και τις αλλαγές προπονητών: «Είναι από περίεργα, αλλά αυτοί που έχουν το… καρπούζι έχουν και το μαχαίρι. Ο ιδιοκτήτης έχει το δικαίωμα να απολύει όποιον θέλει, ότι ώρα θέλει. Είναι καθαρά θέμα ιδιοκτήτη. Δεν μπόρεσε ο άνθρωπος να κάνει κάτι το ιδιαίτερο, η πρώτη ομιλία του είχε ως βασική του λογική να του δώσουν 10 μέρες για να μπορέσει να τους μάθει κάποια πράγματα. Αλλά δεν πρόλαβε. Όταν φέρνεις έναν προπονητή, του δίνεις την δυνατότητα να δουλέψει, το χρονικό περιθώριο. Ίσως το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκαν πολλά παιδιά τα οποία είναι νεαρά και δεν θα είχαν ρόλο βασικού, να μην άρεσε στον ιδιοκτήτη. Με τον Παναθηναικό κάναμε μία καλή εμφάνιση, αλλά η εικόνα με τον Πανιώνιο χάλασε το κλίμα» και συμπλήρωσε: «Ήταν μία μεγάλη εμπειρία, δούλεψα με δύο προπονητές με διαφορετική κουλτούρα. Τα δικά μου πλάνα είναι να ακολουθήσω την προπονητική, γι’ αυτό παρακολουθώ σεμινάρια. Δεν παύω να λέω όχι σε μία τέτοια εμπειρία, όπως στην Λάρισα. Ήδη υπήρχε μία κρούση από μία ομάδα της Β’ Εθνικής, θα το σκεφτώ γιατί θέλω να προχωρήσω και μόνος μου. Βοηθάει όχι μόνο ότι βρέθηκα σε ομάδα SuperLeague αλλά και που δούλεψα με δύο προπονητές με διαφορετική φιλοσοφία».

Ο κ. Σίτσας τόνισε στην συνέχεια: «Ο ΑΡΗΣ έκανε μία πιο ρεαλιστική στροφή. Φαίνεται από την προετοιμασία, τα φιλικά και το πρώτο επίσημο. Έχει μία φιλοσοφία που έχει περάσει ο προπονητής και με τα δεδομένα της κατηγορίας που θέλει πολύ τρέξιμο, πάθος και «ξύλο» ανταποκρίνεται πιστεύω σε σχέση με το «φαντεζί» ποδόσφαιρο. Αυτό θέλει να κάνει ο προπονητής, είναι μία ομάδα που πιέζει συνέχεια, τρέχει, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το κάθε λάθος του αντιπάλου. Υπάρχουν και παίκτες που μπορούν να προσφέρουν ποιότητα στην ομάδα, κυρίως στην επίθεση» ενώ πρόσθεσε: «Πολλά αργήσανε να γίνουν, με καθυστέρηση πολλών χρόνων. Αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το σήμερα και το μέλλον του ΑΡΗ. Να βλέπουμε το παρελθόν είναι άκομψο για τον προπονητή, για την ομάδα που έστησε με την βοήθεια του κ. Μυροφορίδη ο οποίος δεν ήταν πέρυσι στον ΑΡΗ».

Για την καθυστέρηση της έναρξης του πρωταθλήματος τόνισε: «Αυτά είναι τα φαινόμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι κουραστικό και ψυχοφθόρο να αναμένουν την έναρξη του πρωταθλήματος. Δεν είναι κάτι που θα δώσει αβαντάζ σε κάποια ομάδα. Είναι ψυχοφθόρο για τους ποδοσφαιριστές που πρέπει να κάνουν φιλικά. Πάλι καλά που άρχισε και το Κύπελλο.

 

Για τις υπόλοιπες ομάδες της Football Leagueε είπε: «Η Δόξα κάνει σημαντικές κινήσεις, ίσως και να είναι στα φαβορί για τις δύο θέσεις ανόδου. Εκτός του ΑΡΗ, φαβορί μπορεί να θεωρηθεί ο ΟΦΗ. Τα Τρίκαλα είναι καλή και ανταγωνιστική ομάδα, έχει φιλόδοξο προπονητή, έχει κάνει καλές μεταγραφές. Ο Απόλλων Πόντου με τον κ. Καλαιτζίδη, έχει σχεδόν τους ίδιους παίκτες με πέρυσι, ένα δυνατό ρόστερ. Δεν θέλω να βγάλω εκτός της Παναχαική, δεν ξέρω το ρόστερ αλλά έχει δυναμική και την διευθύνει ένας παλιός ποδοσφαιριστής με γνώσεις και επαφές».

Για το αν ξέρει τον κ. Σπανό είπε: «Δεν έχω τύχει να τον γνωρίζω προσωπικά, αλλά από την δουλειά του και τις συνεργασίες που έχει κάνει, βλέπουμε ότι έχει κάνει έργο και περιμένουμε κάτι ανάλογο και φέτος».

Για το πόσο σημαντικό είναι ένα θετικό ξεκίνημα είπε: «Είναι φυσιολογικό η καλή αρχή να δίνει άλλη ψυχολογία στους παίκτες, θα μπορούν να σταθούν καλύτερα. Βέβαια όλα μένουν στην άκρη, όταν μιλάμε για την Β’ Εθνική και τον ΑΡΗ, είναι δεδομένο ότι πρέπει να ανέβει και του χρόνου να τον βλέπουμε στην SuperLeague».

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα