"Δράκοι" έκαψαν το Μονακό- Το απόλυτο η Μπεσίκτας

από Γιώργος Γκάτος

Στην κορυφή του ομίλου η Μπεσίκτας

H Πόρτο στην πρεμιέρα γνώρισε ήττα σοκ με 1-3 στο Ντραγκάο από την Μπεσίκτας, αλλά πήγε στο Μονακό με στόχο να… ρεφάρει και τα κατάφερε με πρωταγωνιστή τον Αμπουμπακάρ!

Ο Καμερουνέζος επιθετικός ήταν σε κέφια και άνοιξε το σκορ στο 31′ και έβαζε την ομάδα του Ζαρντίμ με την πλάτη στον τοίχο. Οι Μονεγάσκοι πίεσαν, έχασαν μερικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν και το πλήρωσαν στην κόντρα. Οι «δράκοι» στο 69΄ βρήκαν την ευκαιρία για αντεπίθεση και ο Αμπουμπακάρ που βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Μπενάλιο δεν έχασε την ευκαιρία για το 0-2!

Η Πόρτο με το 0-2 έδειχνε πως είχε κλειδώσει το ματς, αλλά βρήκε τους Γάλλους σε πολύ κακή μέρα και είπε να το εκμεταλλευτεί. Έτσι ο Μιγκέλ Λαγιούν, μετά από πολλά λάθη στην άμυνα της Μονακό δεν έχασε την ευκαιρία για να ολοκληρώσει τον θρίαμβο της Πόρτο στο 89΄ με το 0-3!

Την ίδια ώρα στην Κωνσταντινούπολη η Μπεσίκτας ερχόταν με φόρα από το διπλό στο Πόρτο και νέο θύμα της ήταν η Λειψία! Οι Τούρκοι έβαλαν βάσεις για τη νίκη από το ημίχρονο με τα γκολ των Μπάμπελ (11΄) και Ταλίσκα (43΄) και έδειξαν στους Γερμανούς τις διαθέσεις του. Στην επανάληψη ο ρυθμός… έπεσε, όπως και τα φώτα του γηπέδου με αποτέλεσμα να υπάρξει μία δεκάλεπτη διακοή και η Μπεσίκτας ολοκλήρωσε την βραδιά επικρατώντας με 2-0 για το 2/2 και την κορυφή του ομίλου.

Τα αποτελέσματα

Μονακό-Πόρτο 0-3
Μπεσίκτας-Λειψία 2-0 (σε εξέλιξη)

H βαθμολογία

1. Μπεσίκτας 6 5-1
2. Πόρτο 3 4-3
3. Μονακό 1 1-4
4. Λειψία 1 1-3

Επόμενη αγωνιστική 17/10

Λειψία-Πόρτο 
Μονακό-Μπεσίκτας

Προτεινόμενα Άρθρα