"Χρυσή" αλλαγή του Χαβίτο και πρόκριση στους ομίλους(vids)

από Γιώργος Γκάτος

Συνδετικός κρίκος με την ομάδα του 2007, ο Ντάρσι Νέτο

10 χρόνια συμπληρώνονται από την πρώτη πρόκριση του ΑΡΗ στους ομίλους του-τότε-Κυπέλλου UEFA.

Ο ΑΡΗΣ, εντός έδρας είχε πάρει την νίκη μετά από κεφαλιά του Αβραάμ Παπαδόπουλου στο 6ο λεπτό του αγώνα, και πήγαινε στην Ισπανία για να τα “παίξει” όλα για όλα.

Οι γηπεδούχοι, στον επαναληπτικό της 4ης Οκτωβρίου του 2007, προηγήθηκαν στο 20′ λεπτό με γκολ του Ολιβέϊρα και άσκησαν μεγάλη πίεση στον ΑΡΗ. 

Στην επανάληψη, ο Χαβίτο που μόλις είχε περάσει ως αλλαγή, σημείωσε ένα “χρυσό” γκολ και έβαλε για τα καλά τον ΑΡΗ σε θέση ισχύος. Οι Ισπανοί συνέχισαν την ασφυκτική πίεση ως το τέλος, αλλά το μόνο που κατάφεραν είναι ένα γκολ στο 72′.

Συνδετικός κρίκος της ομάδας αυτής, με τον τωρινό ΑΡΗ, είναι Βραζιλιάνος μπακ, Ντάρσι Νέτο, που αγωνίστηκε βασικός.

Παράλληλα, χιλιάδες κόσμου είχαν συρρεύσει στο “Κλεάνθης Βικελίδης” για να παρακολουθήσουν μαζί την εκτός έδρας αναμέτρηση από την οθόνη του γηπέδου.

ΑΡΗΣ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Χαλκιάς, Νέτο, Αουρέλιο, Παπαδόπουλος, Ρονάλντο, Νεμπεγλέρας, Νάτσο Γκαρσία, Σιστόν(88′ Βανγκέλι), Κάλβο(58′ Χαβίτο), Ίβιτς, Κόκε(81′ Κουλοχέρης) 

Σαραγόσα (Βίκτορ Φερνάντεθ): Θέσαρ, Κουαρτέρο(65′ Γκάμπι), Χουανφράν, Σέρχιο, Αγιάλα, Θαπατέρ, Λουσέν, Ντ’ Αλεσάντρο, Αϊμάρ, Μιλίτο, Ολιβέιρα(60′ Σέρχιο Γκαρθία)

Προτεινόμενα Άρθρα