"Λέβα", εσύ σούπερ σταρ(vid)

από Γιώργος Γκάτος

Χατ-τρικ ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι που έσπασε δύο ιστορικά ρεκόρ!

Με νίκη στην Αρμενία για την 9η αγωνιστική, η πρωτοπόρος του 5ου ομίλου Πολωνία θα κλείδωνε τουλάχιστον την 2η θέση και θα περίμενε ένα “Χ” στο Μαυροβούνιο – Δανία για να πάρει την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ, μια αγωνιστική πριν το φινάλε της διαδικασίας.

Το 1-5 της ομάδας του Άνταμ Ναβάλκα προφανώς δεν αφήνει πολλά περιθώρια… επεξήγησης για το τι ακριβώς συνέβη στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου του Μπακού. Απόλυτος πρωταγωνιστής για τους φιλοξενούμενους -ποιος άλλος- ο σπουδαίος Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι! Ο φορ της Μπάγερν Μονάχου, σημείωσε χατ-τρικ και με αυτή του την επίδοση έφτασε σε δύο ιστορικά ρεκόρ! Αφενός έφτασε τα 50 σε 90 συμμετοχές με το εθνόσημο κι έτσι έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής ομάδας της πατρίδας του. Επιπλέον, έφτασε τα 15 σε αυτή την προκριματική φάση (σ.σ. η Πολωνία έχει συνολικά 24) επίδοση που επίσης αποτελεί ευρωπαϊκό ρεκόρ για προκριματική φάση Παγκοσμίου ή Ευρωπαϊκού Κυπέλλου!

Όσον αφορά στα καθαρά αγωνιστικά, από το 2ο μόλις λεπτό το νερό μπήκε στ’ αυλάκι με τον Γκροσίτσκι για τους Πολωνούς. Πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας, ο “Λέβα” είχε πάρει δις το όπλο του, σκοράροντας αρχικά με μια υπέροχη εκτέλεση φάουλ (18′) και έπειτα με κοντινό σουτ μετά από έμμεσο στο (25). Οι Αρμένιοι μείωσαν στο 39′ με τον Χαμπαρτσουμιάν και το 1-3 να είναι το σκορ ημιχρόνου. Στο 58′ ο Μπλαστσικόφκι έγραψε το 1-4, στο 64′ ο Λεβαντόφσκι ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 1-5 με κοντινή προβολή και στο 90′ ο Βόλσκι διαμόρφωσε το τελικό 1-6.

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα