Διπλό για τους Βέλγους (vids)

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Με νίκη η Ελλάδα προσπερνάει τους Βόσνιους

Oι Κασσάνδρες μπορούν να σωπάσουν. Όσοι υποστήριζαν ότι το Βέλγιο θα καθίσει να χάσει στο Σαράγεβο, έχοντας εξασφαλίσει την πρώτη θέση, μπορούν να καταπιούν την γλώσσα τους.. Σε μία επική λασπομαχία στο Σαράγεβο, οι «κόκκινοι διάβολοι» έδειξαν την εκπληκτική ποιότητα τους και σε ένα απίθανο παιχνίδι με τρομερές διακυμάνσεις επικράτησαν με 3-4, αποκλείοντας από σήμερα τους Βόσνιους και δίνοντας την ευκαιρία στην Εθνική Ελλάδας να «κλέψει» τη δεύτερη θέση, που υπό προϋποθέσεις οδηγεί στα μπαράζ πρόκρισης.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για το Βέλγιο που προηγήθηκε στην πρώτη φάση του ματς (2’, 0-1), όταν ο Μενιέ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την ασίστ του Αζάρ κι άνοιξε το σκορ.

Ωστόσο το γρήγορο γκολ σαν να κοίμισε τους Βέλγους που έχασαν πριν το ημίωρο με τραυματισμό τον Φελαϊνί και πριν καλά – καλά καταλάβουν τι έγινε βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ.

Δύο φτηνά γκολ από Μεντούνγιανιν (30’) και Βίστσα (39’) με τεράστια λάθη της άμυνας (το δεύτερο μπήκε από ασίστ του Μπέγκοβιτς) έκαναν το 2-1 για τους Βόσνιους που πίστεψαν ότι έκαναν το δύσκολο, αλλά το ματς είχε πολύ δρόμο ακόμα.

Πριν βγει το ημίχρονο ο Μπέγκοβιτς έκανε απίθανη διπλή απόκρουση σε εξ’ επαφής προσπάθειες από Μπατσουαγί – Βερτόνχεν, οι Βέλγοι είχαν δοκάρι με λάθος εκτίμηση του Μπέγκοβιτς σε σέντρα του Καράσκο κι έδειξαν ότι μόνο για τουρισμό δεν ταξίδεψαν.

Ο Μπατσουαγί (47’) και ο Αλντερβάιρελντ (50’) έχασαν νέες κλασικές ευκαιρίες για το 2-2, με το Βέλγιο να κερδίζει αναρίθμητα κόρνερ και να πιέζει αφόρητα και να δικαιώνεται.

Ο Μπατσουαγί πήρε το ριμπάουντ σε ασταθή απόκρουση του Μπέγκοβιτς κι έκανε το 2-2 (59’) και λίγο αργότερα ο Βερτόνχεν διόρθωσε το λάθος του και με κοντινή προβολή έκανε το 2-3 (68’).

Ούτε και τότε όμως είχε τελειώσει κάτι. Οι Βόσνιοι βγήκαν όλοι μπροστά και κάθε κατεβασιά μύριζε γκολ! Ο Τζέκο αστόχησε σε κλασικό τετ-α-τετ (81’), όμως στην επόμενη φάση, ο Ντούμιτς ισοφάρισε με καρφωτή κεφαλιά κι έκανε το 3-3!

Ωστόσο, οι Βέλγοι έδειξαν ότι είναι από άλλο ανέκδοτο. Έδειξαν την απίθανη ποιότητα τους, ξαναβγήκαν μαζικά μπροστά και με τον Καράσκο έκαναν το 3-4 (84’), εξασφαλίζοντας παράλληλα το αήττητο τους, εκτός από την πρωτιά του ομίλου.

Προτεινόμενα Άρθρα