"Ζωντανή" για τα μπαράζ η Εθνική

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τα νέα από το Σαράγιεβο, όπου το Βέλγιο επικράτησε 4-3 της Βοσνίας, ήταν καλά για την Εθνική Ελλάδας, η οποία νίκησε με 2-1 την Κύπρο, ωστόσο η παρουσία της στα μπαράζ δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη.

Κατ’ αρχάς, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα χρειάζεται μια ακόμη νίκη, απέναντι στο Γιβραλτάρ το βράδυ της Τρίτης (21.45), προκειμένου να εξασφαλίσει την δεύτερη θέση του 8ου ομίλου των Προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

Οι ομάδες τις οποίες μπορεί να «αφήσει» πίσω της η Ελλάδα ώστε να μην τερματίσει ως «χειρότερη» δεύτερη των 9 ομίλων, με τους 13 βαθμούς που έχει συγκεντρώσει (καθώς «αφαιρούνται» οι πόντοι με το Γιβραλτάρ), και να συμμετάσχει στα μπαράζ βρίσκονται:

6ος όμιλος Σλοβενία-Σκωτία 8/10, 19:00

Το απόγευμα της Κυριακής γίνεται σέντρα στο πρώτο κατά σειρά ματς που ενδιαφέρει την Ελλάδα για την είσοδο στα μπαράζ. Η Σλοβενία υποδέχεται την Σκωτία και θα θέλαμε το ματς να… κάτσει στο 1Χ. Αυτή την στιγμή στον όμιλο η Σκωτία έχει 17 βαθμούς στην 2η θέση, η Σλοβακία που παίζει με την Μάλτα ακολουθεί στους 15 και η Σλοβενία είναι 4η με 14.

Οι Σλοβένοι δεν έχουν και πολλές πιθανότητες για τη 2η θέση, καθώς η Σλοβακία δύσκολα δεν θα κερδίσει την Μάλτα, οπότε θα περιμένουμε να μάθουμε ποιος από την Σκωτία ή Σλοβακία θα βγει 2ος. Η μόνη ομάδα που μπορεί να βρεθεί πάνω από την Εθνική μας είναι η Σκωτία κι αυτό αν φύγει με το διπλό από την Σλοβενία και θα έχουν ένα βαθμό παραπάνω από την Ελλάδα στην ειδική βαθμολογία.

3ος όμιλος: Noρβηγία-Β. Ιρλανδία 8/10 21:45

Δύσκολο σενάριο ψάχνει η Εθνική μας την Κυριακή το βράδυ στο Όσλο, καθώς η αδιάφορη Νορβηγία θα πρέπει να κερδίσει με δύο γκολ διαφορά την Β. Ιρλανδία, η οποία καίγεται για βαθμούς. Αυτή τη στιγμή στην ειδική βαθμολογία με τις δεύτερες ομάδες οι Βορειοϊρλανδοί βρίσκονται στους 13 βαθμούς, όσους και η Ελλάδα, ωστόσο είναι από πάνω μας λόγω της διαφοράς των τερμάτων. Άλλο αποτέλεσμα εκτός από νίκη με δύο ή περισσότερα γκολ των Νορβηγών βάζει τους Βορειοϊρλανδούς πάνω από την Ελλάδα.

4ος όμιλος Ουαλία-Ιρλανδία 9/10 21:45

Εδώ και οι δύο ομάδες παίζουν ακόμη και για την απευθείας πρόκριση, ωστόσο το πιθανότερο σενάριο είναι πως η μία από τις δύο θα καταλάβει την 2η θέση στον όμιλό της. Αυτό που θέλει η Εθνική μας την Δευτέρα το βράδυ στο Ουαλία-Ιρλανδία είναι η ισοπαλία, καθώς αφήνουμε από κάτω μας την Ουαλία η οποία θα ανέβει στους 12 πόντους στην βαθμολογία των μπαράζ, τη στιγμή που η Εθνική μας έχει 13.

Από εκεί και πέρα η Ελλάδα δεν θέλει νίκη των γηπεδούχων, ενώ αν η Ιρλανδία νικήσει τότε θα ισοβαθμήσει με την Εθνική μας. Τότε θα παίξει ρόλο η διαφορά τερμάτων. Η Ελλάδα έχει αυτή τη στιγμή το +4, ενώ οι Ιρλανδοί βρίσκονται στο +1 στην ειδική βαθμολογία οπότε και θα πρέπει να επικρατήσουν με τρία γκολ διαφορά.

9ος όμιλος Ουκρανία-Κροατία 9/10 21:45

Τέλος μας μένει το ματς της Δευτέρας μεταξύ Ουκρανίας και Κροατίας. Εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, με τις δύο ομάδες να είναι ισόβαθμες στους 17 βαθμούς στο όμιλό τους. Τι θέλει η Ελλάδα; Το ματς να έρθει ισόπαλο και έτσι θα προκριθούμε στα μπαράζ, καθώς οι Κροάτες θα μπουν στην ειδική βαθμολογία με 12 βαθμούς έναντι 13 της Ελλάδας. Αν υπάρξει νικητής σε αυτό το παιχνίδι τότε η Ελλάδα υστερεί.

Πηγή: sdna.gr 

Προτεινόμενα Άρθρα