Η Σλοβενία έκανε το θαύμα και η Ελλάδα πάει μπαράζ!

από Γιώργος Γκάτος

Το μόνο που απομένει είναι η νίκη επί του Γιβραλτάρ!

Αν τελικά η Εθνική Ελλάδας καταφέρει να προκριθεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ένα μέρος από το πριμ πρέπει να πάει συστημένο στην Σλοβενία με αποδέκτες τον Σρέσκο Κάτανετς και τον Ρόμαν Μπέζιακ.

Οι συγκριμένοι κύριοι μαζί με τους υπόλοιπους Σλοβένους έπαιξαν για όλη την Ελλάδα, αφού με την ισοπαλία 2-2 απέναντι στην Σκωτία, στέλνουν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στα μπαράζ για το Παγκόσμιο Κύπελλο, αρκεί η ομάδα του Μίχαελ Σκίμπε να κερδίσει την τελευταία αγωνιστική το Γιβραλτάρ.

Παρά την εκστρατεία 5.000 Σκωτσέζων στην Λιουμπλιάνα, η ομάδα του Γκόρντον Στράχαν «αυτοκτόνησε», αφού είχε την πρόκριση στα χέρια της και την άφησε να πετάξει. Παρά το γρήγορο προβάδισμα με γκολ του Γκρίφιθς (32’), οι Σκωτσέζοι απέτυχαν να διαχειριστούν το προβάδισμα και το πλήρωσαν ακριβά.

Στο ημίχρονο, ο Σρέσκο Κάτανετς πέρασε στον αγώνα τον Ρόμαν Μπέζιακ και εκείνος γύρισε το παιχνίδι. Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, ο επιθετικός της Ντάρμσταντ ισοφάρισε με κεφαλιά (52’, 1-1), ενώ σε φάση διαρκείας 20 λεπτά αργότερα έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Οι παίκτες του Στράχαν βγήκαν όλοι μπροστά κι αφού σπατάλησαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες με Φλέτσερ και Φίλιπς βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης με τον Σνόντγκρας (88’, 2-2), όμως η ισοπαλία τους άφησε στην τρίτη θέση του ομίλου.

Κι αυτό γιατί την ίδια ώρα στην Τρνάβα, οι Σλοβάκοι εκμεταλλεύτηκαν το δώρο, κέρδισαν 3-0 την Μάλτα (33’, 62’ Νέμετς, 69’ Ντούντα), «έκλεψαν» την δεύτερη θέση του ομίλου, όμως θα πρέπει να περιμένουν τα αποτελέσματα του επόμενου διημέρου για να δουν αν θα καταφέρουν να παίξουν μπαράζ ή αν θα είναι οι χειρότεροι δεύτεροι όλων των ομίλων.

Την ίδια ώρα, στο πιο αδιάφορο ματς του ομίλου, η Αγγλία με πέναλτι του Χάρι Κέιν (27’, 0-1) πέρασε νικηφόρα από το Βίλνιους επί της Λιθουανίας (0-1) και τερμάτισε αήττητη τον όμιλο με 8 νίκες σε 10 παιχνίδια.

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα