"Ο φετινός ΑΡΗΣ ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο"

από Νίκος Παπαδόπουλος

Με κολακευτικά λόγια μίλησε για τον νέο ΑΡΗ ο άλλοτε προπονητής τερματοφυλάκων της ομάδας

Εναν ΑΡΗ πολύ διαφορετικό και σαφώς πιο βελτιωμένο από πέρυσι είδε στο χθεσινό φιλικό με τη Λάρισα ο Θεόδωρος Κάντας.

Ο προπονητής τερματοφυλάκων της ΑΕΛ φιλοξενήθηκε στον στον “Libero 107,4” και στην εκπομπή “AllAboutARIS On Air” , καταθέτοντας τη δική του γνώμη για τον νέο ΑΡΗ που “χτίζει” ο Δημήτρης Σπανός. 

Για τη σύντομη συνομιλία του με τον Δημήτρη Σπανό στο πλαίσιο του χθεσινού φιλικού: “Είναι η πρώτη μου επαγγελματική συνεργασία. Ειχαμε δουλέψει μαζί στον Αίαντα Σαλαμίνας, στη Γ’ Εθνική. Οταν είχαμε φύγει από εκεί, η ομάδα ήταν 1η. Ηταν στα πρώτα χρόνια της προπονητικής του καριέρας και ο πρώτος δικός μου ως προπονητής τερματοφυλάκων”.

Για τον προπονητή Δημήτρη Σπανό: “Είναι ένας από τους προπονητές που είναι θεωρείται ανερχόμενος. Κάνει σταθερά βήματα. Εχει ωριμάσει αυτή τη στιγμή η κατάσταση, ώστε να μπορέσει να ανεβάσει την ομάδα. Το εύχομαι πραγματικά. Είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει η πειθαρχία και η σκληρή δουλειά. Είναι οργανωμένος και δεν ρισκάρει εύκολα. Ξέρει την κατηγορία”.

Για το πως του φάνηκε η εικόνα του ΑΡΗ: “Θα έλεγα ότι ο ΑΡΗΣ με έπεισε ότι είναι μία διαφορετική ομάδα. Πέρυσι ήταν μία καταστροφική χρονιά. Φέτος μιλάμε για μία άλλη ομάδα, που ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο. Είναι πειθαρχημένη, έχει κοντά τις γραμμές της και υπάρχει βάθος πάγκου. Είναι σημαντικό αυτό. Σιγά-σιγά ο ΑΡΗΣ έστω και με κόπο, θα βρεθεί εκεί που πρέπει. Το μόνο αρνητικό που έχω αντιμετωπίσει, είναι ότι υπάρχει θέμα σκοράρισμα. Εκεί θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα και να έρθει το γκολ μέσα από ομαδικό τρόπο. Και εμείς βέβαια αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα στη Λάρισα. Είναι γενικότερο πρόβλημα στην Ελλάδα. Δεν είναι απαραίτητο να έχεις από τον φορ 10-12 γκολ. Μπορείς να τα βρεις και από αλλού, όπως από τις στατικές φάσεις”.

Για το πρόγραμμα του ΑΡΗ στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος: “Ο κόσμος του ΑΡΗ περιμένει να δει πράγματα. Δεν θέλει να βλέπει αυτή την ομάδα στη Β Εθνική. Ο ΑΡΗΣ ανήκει αλλού. Ο κόσμος περιμένει να δει την προσπάθεια διοίκησης και ομάδας. Ενα καλό ξεκίνημα θα δώσει στην ομάδα την ώθηση σε παίκτες και κόσμο για να κάνουν αυτό που πρέπει”.

Για την κατάσταση στη Λάρισα: “Είμαι στο χώρο από το 1988. Υπάρχουν όντως κάποια προβλήματα, όπως η διαμάχη των οργανωμένων με τον πρόεδρο. Ολα τα υπόλοιπα ξεπεράστηκαν. Η ομάδα δούλεψε σωστά με τον Ηλία Φυντάνη. Ωστόσο θα ήθελα να σταθώ στο κ. Κούγια. Εχει ιδιαιτερότητες αλλά πήρε μία ομάδα, την ανέβασε. Την βρήκε με ένα δελτίο και κατάφερε να την έχει καθαρή. Να πληρώνει τους πάντες. Είναι βαριά η φανέλα και ο κόσμος θέλει να τη βλέπει πολύ πιο ψηλά. Αυτό όμως δεν γίνεται μέσα σε έναν ή δύο μήνες. Θα έρθει μέσα από δουλειά. Ο πρόεδρος ξέρει να… αποκρούει κακόβουλα σχόλια. Μέχρι το τέλος της σεζόν, θα έχουμε βρει τον δρόμο μας”.

Για τους Καντιμοίρη και Αναγνωστόπουλο: “Τον Καντιμοίρη τον ξέρουμε χρόνια, Είναι έμπειρος και αυτό που χρειάζεται ο ΑΡΗΣ. Είναι σταθερός σε ό,τι κάνει. Για τον Αναγνωστόπουλο έχω ακούσει πολύ καλά λόγια. Είναι στο χέρι του ό,τι ευκαιρία του δοθεί, να την αρπάξει. Οι καλοί τερματοφύλακες, θέλουν χρόνο για να ωριμάσουν. Αυτό γίνεται και στον πάγκο. Δεν έχει σημασία αν θα κάνει πέντε ή δέκα παιχνίδια. Αρκεί να είναι στοχευμένα”.

Για τους υπόλοιπους διεκδικητές της ανόδου: “Είναι καλύτερο να υπάρχουν επτά-οκτώ ομάδες και όχι μία ή δύο. Ωστε να χάνονται εκατέρωθεν βαθμούς. Πιστεύω θα δούμε ένα καλό πρωτάθλημα στη φετινή Football League”.

Προτεινόμενα Άρθρα