Την επανέφερε σε σωστό δρόμο ο Χάινκες

από Γιώργος Γκάτος

Όλα τα αποτελέσματα στην Bundesliga

Ο Γιουπ Χάινκες ήρθε στην Μπάγερν για να αντιστρέψει το κλίμα στην ομάδα του Μονάχου και η νίκη στην Φράιμπουργκ είναι ένα πρώτο θετικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

H επιστροφή του Μίλερ στο βασικό σχήμα ήταν η καλύτερη απάντηση πως τα δεδομένα στους Βαυαρούς θα αλλάξουν ριζικά και μόλις στο 8′ ο Σούστερ έστειλε κατά λάθος την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

To παιχνίδι ήταν υπό τον πλήρη έλεγχο της Μπάγερν η οποία έκανε διαχείριση του προβαδίσματός της, με την Φράιμπουργκ να προσπαθεί να απειλήσει σε δύο περιπτώσεις με τους Κέντ και Φραντζ.

Αντιθέτως, η Μπάγερν ήταν αυτή που διπλασίασε τα τέρματά της με τον Κομάν στο 42′ ο οποίος με κεφαλιά νίκησε το Σβόλοφ, που προηγουμένως είχε απομακρύνει το σουτ του Ρόμπεν.

Στο δεύτερο 45λεπτο η Φράιμπουργκ ζήτησε πέναλτι στο 60′ σε χέρι του Κίμιχ το οποίο κατόπιν video δεν υποδείχθηκε, με τους Βαυαρούς εντέλει τρία λεπτά αργότερα να “καθαρίζουν” το ματς με τον Τιάγκο Αλκάνταρα. Το “κερασάκι” στην τούρτα για την Μπάγερν έβαλαν ο συνήθης ύποπτος Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στο 75′ ενώ το τελικό 5-0 σημείωσε στις καθυστερήσεις ο Κίμιχ, που στέλνει την ομάδα του στους 17 βαθμούς και το μείον δύο από την πρωτοπόρο Ντόρτμουντ.

Χόφενχαϊμ – Άουγκσμπουργκ 2-2

Αν και λίγα λεπτά πριν το φινάλε κέρδιζε με 2-1 την Άουγκσμπουργκ, ένα αυτογκόλ “γκρέμισε” την ομάδα του Νάγκελσμαν από την δεύτερη θέση. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Χούμπνερ (52′) και ο Ουτ στο 85′ έσβησε την ισοφάριση του Γκρέγκοριτς, αλλά ένα αυτογκόλ του Φογκτ στο 89′ οδήγησε στο ισόπαλο τελικό 2-2. Στους 15 βαθμούς οι γηπεδούχοι, στους 12 η Άουγκσμπουργκ που δεν είχε στην αποστολή των Κώστα Σταφυλίδη.

Χέρτα Βερολίνου – Σάλκε 0-2

Επιστροφή στις νίκες μετά από τρεις αγωνιστικές για τη Σάλκε που έφυγε με σημαντικό τρίποντο από το Βερολίνο και τη Χέρτα. Η αποβολή του Χαραγκούτσι στο πρώτο ημίχρονο διαφοροποίησε τα δεδομένα και έδωσε την πρωτοβουλία των κινήσεων στους “βασιλικούς μπλε” οι οποίο με το πέναλτι του Γκορέτσκα στο 54′ και το γκολ του Μπούργκστάλερ στο 79′ κέρδισαν με 2-0 και έφτασαν στους 13 βαθμούς.

Μάιντς – Αμβούργο 3-2

Σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι από πλευράς θεάματος, η Μάιντς προηγήθηκε μόλις στο 2ο λεπτό με τον Μαξίμ, για να ισοφαρίσει στο 9′ το Αμβούργο με τον Γουάλας σε 1-1, για ένα δεκάλεπτο γεμάτο συγκινήσεις. Βέβαια, τα άλλα δύο τέρματα των γηπεδούχων ήρθαν στο δεύτερο μέρος από τους Μπελ (52′) και Λάτζα (58′) με το Αμβούργο απλώς να μειώνει με πέναλτι του Σαλίχοβιτς. Το τελικό 3-2 για την Μάιντς την ανεβάζει στους 10 βαθμούς. Δεν αγωνίστηκε για το Αμβούργο ο τιμωρημένος Παπαδόπουλος.

Ανόβερο – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-2

Τρίποντο που την διατηρεί στην πρώτη επτάδα πήρε η Άιντραχτ Φρανκφούρτης μετά το 1-2 κόντρα στο Ανόβερο. Η ομάδα του Νίκο Κόβατς με σκόρερ τους Χάλερ (10′) και Ρέμπιτς (89′) ανάγκασε σε νέα ήττα τους γηπεδούχους που είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Σαλίφ Σανέ στο 36′. Ανέβηκε στους 13 βαθμούς η Άιντραχτ.

Προτεινόμενα Άρθρα