Μπλόκο στο Μπακού

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Απογοητευτική η Ατλέτικο Μαδρίτης, τα βρήκε σκούρα απέναντι στην σκληροτράχηλη Καραμπάχ η οποία παρότι αγωνίστηκε με 10 παίκτες για ένα τέταρτο, κατάφερε να πάρει ισοπαλία (0-0) από τους «ροχιμπλάνκος» που κινδυνεύουν με αποκλεισμό από τον όμιλο…

Πλήρως προσηλωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα οι Αζέροι, με την παρουσία τους στο γήπεδο στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα, έβαλαν στον προπονητή της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντιέγκο Σιμεόνε, ένα… σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Με τους Αντουάν Γκριεζμάν και Κέβιν Γκαμεϊρό (που αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην βασική ενδεκάδα απόψε) να είναι απελπιστικά απομονωμένοι στην κορυφή της επίθεσης, οι «ροχιμπλάνκος» κάθε άλλο παρά εύκολο έργο είχαν απέναντι στην Καραμπάχ που έδειξε να πιστεύει στον εαυτό της.

Η πρώτη ουσιαστική φάση στον αγώνα έγινε στο 27′ με τον Ιμπραχίμ Σέχιτς να μπλοκάρει το σουτ του Γιανίκ Καράσκο. Ενώ στο 39′ στη μεγαλύτερη φάση του πρώτο ημιχρόνου ο Βόσνιος κίπερ, δήλωσε παρών σταματώντας και τον Αντουάν Γκριεζμάν. 

Ο Γκαμεϊρό με δεύτερη προσπάθεια τροφοδότησε τον «Γκριζού» ο οποίος έκανε ένα πλασέ μέσα στην περιοχή, μα ο Σέχιτς με τρομερά αντανακλαστικά έσωσε την εστία του σε μια εντυπωσιακή επέμβαση με το δεξί χέρι. 

Η απουσία του Κόκε στο κέντρο των «ροχιμπλάνκος» ήταν τρομερά αισθητή, ενώ το άγχος για το πρώτο «τρίποντο» μετά από 3 αγωνιστικές δημιουργούσε περισσότερη πίεση στους Μαδριλένους, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του Γκουρμπάν Γκουρμπάνοφ πλήρως, στο πρώτο μισό του αγώνα. 

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να γίνουν πιο απειλητικοί, αλλά η Καραμπάχ ήταν αυτή που τους έκανε να… καρδιοχτυπήσουν με τον Ντλοβού, ο οποίος όμως αποβλήθηκε στο 75′.

Προτεινόμενα Άρθρα