H ώρα της κρίσης για Ρονάλντο, Μέσι, Νεϊμάρ!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Σε λίγες ώρες, σε ειδική εκδήλωση της FIFA στο Λονδίνο, θα ανακηρυχθεί ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς. Ρονάλντο, Μέσι ή Νεϊμάρ;

Πρόκειται για την απονομή του βραβείου «The Best», το οποίο καθιέρωσε από πέρυσι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, μετά τον διαχωρισμό από το βραβείο της «Χρυσής Μπάλας», το οποίο συνεχίζει να δίνει, κατόπιν ψηφοφορίας, το γαλλικό περιοδικό “France Football”. 

Ποιος θα είναι, λοιπόν, ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της χρονιάς, όπως τον ψήφισαν προπονητές και αρχηγοί εθνικών ομάδων, δημοσιογράφοι, αλλά και οπαδοί; 

Σαφώς υπάρχει φαβορί και αυτός δεν είναι άλλος από τον Πορτογάλο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος κατέκτησε το βραβείο και πέρυσι, κατά την πρώτη χρονιά που απονεμήθηκε. Μπορούν ο Αργεντινός και ο Βραζιλιάνος να τον απειλήσουν; 

Εκτός από το βραβείο για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή θα δοθούν και αυτά για την καλύτερη παίκτρια, τους καλύτερους προπονητές, υπάρχει επίσης βραβείο “Fair Play”, αλλά και το βραβείο «Φερεντς Πούσκας» για το καλύτερο γκολ της χρονιάς, στο οποίο υποψήφιοι είναι οι Ντένια Καστεγιάνος (Βενεζουέλα), Ολιβιέ Ζιρού (Γαλλία) και Οσαρίνε Μασουλούκε (Νότια Αφρική).

Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, Αντόνιο Κόντε  και Ζινεντίν Ζιντάν θα διεκδικήσουν τον τίτλο του καλύτερου προπονητή. Το βραβείο για τον κορυφαίο τερματοφύλακα του 2017, διεκδικούν οι Τζανλουίτζι Μπουφόν, Κέιλορ Νάβας και Μάνουελ Νόιερ.

Κριστιάνο Ρονάλντο

Μπορεί η φετινή σεζόν να μην έχει αρχίσει καλά για τον Πορτογάλο, ωστόσο η περσινή ολοκληρώθηκε με ιδανικό τρόπο. Ο Ρονάλντο συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, στο Κάρντιφ κόντρα στη Γιουβέντους, αλλά και του τίτλου στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. 

Παρά το γεγονός ότι τα χρόνια περνούν και ο Κριστιάνο είναι πια στα 32, δείχνει καλύτερος από ποτέ. Συνολικά 55 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις σημείωσε τη περσινή σεζόν και από άποψη παραγωγικότητας ήταν η καλύτερη της καριέρας του! 

Πέτυχε δύο γκολ στον τελικό επί της Γιουβέντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ με 12 γκολ, πέντε εκ των οποίων σημείωσε στους προημιτελικούς κόντρα στη Μπάγερν και άλλα τρία με αντίπαλο την Ατλέτικο Μαδρίτης στα ημιτελικά. 

Λιονέλ Μέσι 

Δεν ήταν καλή η περσινή σεζόν για τη Μπαρτσελόνα και αυτό επηρέασε και τους… αριθμούς του Αργεντινού. Ο Μέσι πανηγύρισε πέρυσι μόνο την κατάκτηση του Κυπέλλου Ισπανίας, ωστόσο αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην Πριμέρα Ντιβιζιόν με 37 γκολ (12 περισσότερα από τον Ρονάλντο). 

Σε ό,τι αφορά την απόδοσή του με την εθνική ομάδα της Αργεντινής, ο Μέσι κατάφερε να σκοράρει επτά φορές σε δέκα παιχνίδια στα προκριματικά του Μουντιάλ και ήταν φυσικά αυτός που τελικά έστειλε την «μπιανκοσελέστε» στα μπαράζ. 

Νεϊμάρ 

Πέρυσι ο Βραζιλιάνος κατετάγη τέταρτος στην ψηφοφορία για το βραβείο «The Best», αλλά φέτος παίρνει τη θέση από τον Αντουάν Γκριεζμάν. Ήταν μέλος της επιθετικής τριπλέτας της Μπαρτσελόνα που σημείωσε πέρυσι 116 γκολ στο πρωτάθλημα, το οποίο ωστόσο δεν κατέληξε στη Βαρκελώνη. 

Σημείωσε, όμως, 24 γκολ λιγότερα από τον Μέσι και στο τέλος της σεζόν πήρε τη μεγάλη απόφαση να αφήσει τους «μπλαουγκράνα» και να συνεχίσει την καριέρα του στην Παρί Σεν Ζερμέν. 

Έγινε έτσι ο πρωταγωνιστής της πιο ακριβής μεταγραφής στην ιστορία του ποδοσφαίρου, καθώς οι Γάλλοι έδωσαν τελικά 222 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσουν. Ελπίζει ότι είτε φέτος είτε τις επόμενες σεζόν θα καταφέρει να οδηγήσει την Παρί στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Αν τα καταφέρει, τότε θα έχει ουσιαστικές ελπίδες για να αναδειχθεί καλύτερος παίκτης του κόσμου. 

Πηγή: sdna.gr 

Προτεινόμενα Άρθρα