"Παίζουμε πάντοτε για την νίκη"

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Ο τεχνικός διευθυντής του ΑΡΗ μίλησε για την φετινή σεζόν και τον σχεδιασμό του ΑΡΗ

Ο Παύλος Μυροφορίδης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του AllAboutARIS ON AIR και τον Libero 107,4 FM

Αναλυτικά ανέφερε:

Για την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος:

“Η αίσθηση είναι ότι τα φαβοί επικράτησαν. Δεν είχαμε κάποια σημαντική έκπληξη. Ίσως το παιχνίδι της Σπάρτης εξελίχθηκε διαφορετικά από οτι το περίμενα. Πίστευα πως η Σπάρτη θα κερδίσει. Είχαμε πάντως λογικά αποτελέσματα. Η Καλαμαριά κέρδισε, όμως πίστευα πως θα επικρατούσε με μεγαλύτερη άνεση. Χρειάστηκε και το σπρωξιματάκι της. Μία έκπληξη ήταν η νίκη του αχαρναϊκού. “

Για την Παναχαϊκή:

“Έτσι την περίμενα την ομάδα της  Παναχαϊκής. Θεωρω πως είναι καλή ομάδα με νεαρά παιδιά και έμπειρους παίκτες, γνώστες της ελληνικής πραγματικότητας. Αυτή η ομάδα, όπως μου αρέσει να λέω, έχει άγνοια κινδύνου και αποτελεί την προσωποποίηση της Football League.”

Για την ποιότητα των ομάδων της Football League:

“To σημαντικό φέτος είναι πως πέφτουν 6 ομάδες. Αυτό από μόνο του δεν θα επιτρέψιε στο πρωτάθλημα να γίνει 2 ταχυτήτων. Όχι όπως έγινε πέρσι. Φέτος όλοι παίζουν για την ζωή τους. Πέρσι το πρωτάθλημα είχα αναφέρει πως θα κριθεί στους 80+πόντους. Φέτος πιστεύω πως θα κριθεί στους 70+. Ο ΑΡΗΣ όμως θα ανέβει πρώτος και με διαφορά από τον δεύτερο. “

Για την δεύτερη αγωνιστική:

“Όταν μιλάμε για 2η αγωνιστική πρέπει να υπάρχει ηρεμία και ψυχραιμία ώστε να διαχειριζόμαστε τις καταστάσεις.  Πρέπει να κερδίζουμε. Για αυτό αγωνιζόμαστε σε κάθε παιχνίδι. Η ομάδα θα βρει τον ρυθμό της και όταν γίνει αυτό τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε. Είναι αρχή ακόμη. Περιμένουμε να δούμε και τις υπόλοιπες ομάδες. Όλοι ακόμη κινούνται στα τυφλά. “

Για τα Τρίκαλα:

Τα Τρίκαλα αυτή την στιγμή θα παίξουν ένα παιχνίδι, το οποίο αν έπαιζαν την 10η αγωνιστική θα το έβλεπαν πιο χαλαρά. Τώρα παίζουν πληγωμένοι. Είναι μία καλή ομάδα με έναν πολύ καλο προπονητή. 

Θα παίξουμε για να κάνουμε το παιχνίδι μας και να κερδίσουμε. Η νίκη ομως δεν σημαινει κατι παραπάνω απο 3 πόντους. Δεν πρέπει να πιεσουμε την ομαδα μας. Εχουμε το υλίκο και τον χρονο να πετύχουμε ωραία πράγματα. Η ομαδα έτσι οπως φτιάχτηκε έχει την δυνατότητα να πετύχει πολλα πράγματα. Η ομαδα αποτελειται απο 30 ανθρώπους, ο καθενας εχει τα συν και τα πλην του. Αν καθε μερα δεν εισαι σε εγρήγορση στο ποδοσφαιρο, στο τέλος δεν θα πετύχεις τίποτα. 

Το σημαντικό είναι να διαχειρίζεσαι καταστάσεις. Το πιο δύσκολο ειναι να διαχειριστείς τις νίκες. Οι συνεχόμενες νίκες σε κάνουν αφελή. Αν είσαι στην “Τσίτα” είσαι σε καλύτερη κατάσταση.”

Για την Μποκα:

“Το παιχνίδι με την Μπόκα δεν θα μας επηρεάσει. Το πρώτο παιχνιδι ειναι αυτο που παταμε στα ποδια μας, νικαμε και παιρνουμε 3 βαθμους.

Με την Μποκα ειναι ενα παιχνιδι για τον κοσμο. Να νιωσει αυτο που εχει χασει τα τελευταία χρόνια. Αυτοι ξέρουν καλυτερα πως θα το διαχειριστούν. Τους αξίζει αυτο το παιχνιδι. Είναι εγκλημα να μην εχουμε εισιτηρια αν γίνει στραβοπάτημα στα Τρίκαλα. Η ομάδα θα φτάσει στην άνοδο και αν δεν το καταφέρουμε είμαστε αδιόρθωτοι. Ξερουμε πως σε αυτο το παιχνιδι θα ζησουν ωραια στιγμή. Την οποια οι ίδιοι δημιουργούν.” 

Για τις προετοιμασίες ενόψει της Μπόκα:

“Θεωρω πως ειμαστε σε καλό επίπεδο. Καθε μερα γίνεται και κατι για να ειμαστε ετοιμοι στην ώρα μας. Δεν εχουμε κάποιο θέμα. Στην ωρα του θα γίνει όπως πρέπει να γινει. Οι Αργεντίνοι ζουν την ίδια κατασταση με την πρώτη επίσκεψη τους.  Αυτό εμείς τους το περάαμε και ειναι στο χέρι μας να το επαναλάβουμε. 

Εμείς αυτο το παιχνίδι το βασίσαμε στο να αλλάξουμε την ψυχολογία του κόσμου. Είναι για τον κόσμο αυτό το παιχνίδι. Να νιώσουμε όλοι το τι μπορεί να γίνει όταν επιστρέψει ο ΑΡΗΣ στις επιτυχίες. 

Θέλουμε όμως πρώτα το διπλό στα Τρίκαλα. Κανείς δεν θέλει περισσότερο την νίκη από τους παίκτες μας όταν βρίσκονται στο χορτάρι.”

Προτεινόμενα Άρθρα