Βαλένθια για… κορυφή

από Γιώργος Γκάτος

Εξαιρετικές εμφανίσεις που αποτυπώνονται σε γκολ και νίκες

Στο “Μεστάγια” η φορμαρισμένη Βαλένθια φιλοξενούσε την Λεγανές του Δημήτρη Σιόβα που είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι φρόντισαν από νωρίς να αναλάβουν τα ηνία της αναμέτρησης και ευτύχησαν να προηγηθούν πριν την συμπλήρωση ενός τετάρτου.

Συγκεκριμένα, στο 14′ ο Παρέχο με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ σημείωσε το 1-0 και έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του Μαρθελίνο, δίνοντας μια… απάντηση στον Λοπετέγκι που τον ξέχασε στις κλήσεις της Εθνικής Ισπανίας.

Η Λεγανές προσπάθησε να ισορροπήσει, απείλησε σε δύο περιπτώσεις με τους Σιμανόφσκι και Μποβέ, με το ημίχρονο πάντως να ολοκληρώνεται στο 0-0.

Το δεύτερο 45λεπτο οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στα αντίπαλα “καρέ” και η Βαλένθια “κλείδωσε” το ματς στο 71′ με τον Ροντρίγκο να διαμορφώνει το 2-0 με κεφαλιά. Λίγο πριν το φινάλε, η Βαλένθια έβαλε και το κερασάκι στην τούρτα με τον Σάντι Μίνα στο 81′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι να διαμορφώνει το τελικό 3-0.

Στους 27 βαθμούς ανέβηκε με την νίκη αυτή η Βαλένθια, όντας στον μείον ένα από την κορυφή και την Μπαρτσελόνα, στους 17 η Λεγανές, που υπέστη δεύτερη σερί ήττα.

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα