Το έπος της Περούτζια! (pics+vid)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Μία από τις πιο "χρυσές" σελίδες της ιστορίας του ποδοσφαιρικού ΑΡΗ γράφτηκε σαν σήμερα, πριν 38 χρόνια στην Ιταλία.

Ο ΑΡΗΣ του Πέπε Σασά, στις 7 Νοεμβρίου του 1979, διαλύει την Περούτζια με 3-0 στην Ιταλία μετά το 1-1 της Θεσσαλονίκης και παίρνει μία ιστορική πρόκριση μετά από εκείνη κόντρα στη Μπενφίκα. 

Οι “κιτρινόμαυροι” ανάγκασαν τους Ιταλούς να υποκλιθούν, με τον αθλητικό τύπο της χώρας να αναφέρει χαρακτηριστικά πως “ο ΑΡΗΣ δίδαξε ποδόσφαιρο γράφοντας χρυσή σελίδα στην ιστορία του, η οποία θα μείνει με ανεξίτηλα γράμματα χαραγμένη στη μνήμη όλων”

Για την ιστορία, το σκορ άνοιξε στο 8’ ο Κούης με προβολή ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Σκόμποε, με τον Σεμερτζίδη να διπλασιάζει τα τέρματα στο 18’ με δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή. Ο Ζήνδρος στο 67’ αφού εξουδετέρωσε την άμυνα των Ιταλών, ολοκλήρωσε τον θρίαμβο του ΑΡΗ γράφοντας το τελικό 0-3.

ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ (Ιλάριο Καστανιέρ): Μαλίτσια, Νάπι (88′ Τακόνι), Τσεκαρίνι, Φρόζιο, Τζεκίνι, Νταλ Φιούμε, Μπάνι, Μπούτι, Ρόσι, Γκορέτι, Γκαλόν

ΑΡΗΣ (Πέπε Σασία): Παντζιαράς, Μόκαλης, Τζιφόπουλος, Κούης, Βένος, Φοιρός, Ζήνδρος (75′ Ζελίδης), Μπαλλής, Σεμερτζίδης (82′ Αλεξίου), Ολε, Βάγγης.

Προτεινόμενα Άρθρα