Η απόγνωση του Γκάρεθ Μπέιλ

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

25 είναι οι τραυματισμοί του τα τελευταία τέσσερα χρόνια

Ας συνεχίσουμε λίγο με αριθμούς… Από τα τελευταία εξήντα παιχνίδια της «βασίλισσας» ο Ουαλός έχει αγωνιστεί μόλις στα είκοσι. Άρα τι μας μένει; Απών από σαράντα αγώνες.

Και πόσο είχε κοστίσει το καλοκαίρι του 2013, όταν ο Φλορεντίνο Πέρεθ αποφάσισε να… αδειάσει τα ταμεία του ισπανικού συλλόγου για να τον αποκτήσει από την Τότεναμ; 101 εκατομμύρια ευρώ! (εκατόν ένα εκατομμύρια ευρώ, για εμπέδωση). 

Σε αυτό το ποσό, προστίθενται 67 εκατομμύρια ευρώ (ναι, εξήντα επτά), που είναι οι ετήσιοι μισθοί του παίκτη. 

Δεν ξεμπερδέψαμε με τους αριθμούς… 

Σεζόν 2013-14: 9 τραυματισμοί, απών από 15 παιχνίδια 
Σεζόν 2014-15: 3 τραυματισμοί, απών από 9 παιχνίδια 
Σεζόν 2015-16: 7 τραυματισμοί, απών από 19 παιχνίδια 
Σεζόν 2016-17: 3 τραυματισμοί, απών από 27 παιχνίδια 
Σεζόν 2017-18: 3 τραυματισμοί, απών από 9 παιχνίδια 

Και με την πρόσθεση έχουμε 25 τραυματισμούς απουσία από 79 αγώνες της Ρεάλ σε τέσσερα χρόνια! Αγγίζει το όριο του σοκ… 

Aπό τον Απρίλιο του 2015, δεν έχει καταφέρει να αγωνιστεί σε περισσότερα από 13 συνεχόμενα παιχνίδια! Προέκυπτε τραυματισμός και έμενε εκτός. 

Ο ίδιος ο Μπέιλ είναι συντετριμμένος, όπως αναφέρουν τα ισπανικά δημοσιεύματα, λίγες ώρες μετά το νέο τραυματισμό του. Είναι λογικό. Μόλις στα 28 του δεν είναι διόλου εύκολα διαχειρίσιμο να ταλαιπωρείται τόσο συχνά από σοβαρούς τραυματισμούς. 

Σχεδόν κάθε φορά είναι σαν σκωτσέζικο ντους. Όταν καταφέρνει να ξεπεράσει ένα πρόβλημα, προκύπτει νέος τραυματισμός, τον αφήνει και πάλι πίσω. Και ο χρόνος περνά και ο Ουαλός δεν εξελίσσεται. 

Ίσα ίσα έχει γίνει πια πρόβλημα για τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία δεν μπορεί να στηριχτεί σε αυτόν, ο οποίος υποτίθεται ότι θα γινόταν ο διάδοχος του Κριστιάνο Ρονάλντο. 

Ο ποδοσφαιριστής παραμένει ο αγαπημένος του Πέρεθ κι αυτός είναι ο μοναδικός ουσιώδης λόγος για τον οποίο δεν έχει αποχωρήσει από τους Μαδριλένους, στους οποίους δεν έχει προσφέρει. 

Θεωρείται σχεδόν δεδομένο, ωστόσο, ότι η επόμενη σεζόν θα βρει τον Μπέιλ μακριά από το «Σαντιάγο Μπερναμπέου», πιθανότατα κάπου στην Αγγλία (ειδικά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και η Τσέλσι δεν θα έλεγαν όχι στην απόκτησή του) με την ελπίδα ότι ίσως με την επιστροφή του στα πάτρια εδάφη θα σταματήσει και η… κατάρα των τραυματισμών.

Προτεινόμενα Άρθρα