Ακάθεκτη η Μπάγερν

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Αύξησε την διαφορά της από τους διώκτες της

Ανεπηρέαστη από την διακοπή για τους αγώνες των εθνικών ομάδων η Μπάγερν Μονάχου που επικράτησε χωρίς πρόβλημα με 3-0 της Άουγκσμπουρκ, αυξάνοντας την διαφορά από τους διώκτες της. Στο 2-2 Λεβερκούζεν και Λειψία.

H Μπάγερν υποδέχτηκε στην «Allianz Arena» την Άουγκσμπουργκ θέλοντας να συνεχίσει το νικηφόρο σερί της πιστοποιώντας την εξαιρετική αγωνιστική φόρμα στην οποία βρίσκεται.

Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, οι Βαυαροί πίεζαν τους γηπεδούχους απείλησαν με τους Ρόμπεν (7′) και Λεβαντόφσκι (14′) χωρίς αποτέλεσμα, με την κατοχή για τους παίκτες του Χάινκες να προσεγγίζει το 75%. Η Άουγκσμπουργκ με την σειρά της αμυνόταν σθεναρά, έχοντας μία καλή στιγμή με τον Καϊούμπι στο 30′.

Η υπεροχή της Μπάγερν μετουσιώθηκε σε γκολ σε σκόρερ τον Βιδάλ, όταν στο 31′ σε φάση διαρκείας αρχικά η προσπάθεια του Χούμελς απομακρύνθηκε πάνω στην γραμμή για να σκοράρει τελικά ο διεθνής Χιλιανός μέσος. Επτά λεπτά αργότερα ο συνήθης ύποπτος και πλέον… ξανθός Λεβαντόφσκι σημείωσε το 2-0 με δυνατό σουτ.

Ο Πολωνός στράικερ μάλιστα με το 13ο φετινό τέρμα έδωσε προβάδισμα τριών τερμάτων στην ομάδα του με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους (49′) νικώντας χωρίς πρόβλημα τον Χιτζ. Στα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι, το 3-0 έστειλε την Μπάγερν στους 29 βαθμούς και το συν έξι από την Λειψία. Αγωνίστηκε ως αλλαγή στο 69′ ο Σταφυλίδης για την Άουγκσμπουργκ.

Προτεινόμενα Άρθρα