"Πεντοζάλι" ανατροπής!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ντούνης, Διαμαντόπουλος και Πλατέλλας τα γκολ για τους Θεσσαλονικείς

Ο φετινός ΑΡΗΣ έχει πολλά… καρύδια! Ή για να το θέσουμε αλλιώς, μέταλλο! Αυτό ήταν άλλωστε που “έβγαλε” για να φύγει με μία φοβερή ανατροπή από το Παγκρήτειο.

Οι “κιτρινόμαυροι” βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, όταν στο κάκιστο πρώτο μέρος που έκαναν είδαν τον Εργοτέλη να παίρνει το προβάδισμα με 2-0. Στην επανάληψη όμως… χόρεψαν πεντοζάλι. Με αντεπίθεση διαρκείας πέτυχαν τρία γκολ και πανηγύρισαν μια πολύ σημαντική νίκη, χάρη στους Ντούνη (53′),Διαμαντόπουλο (71′ πεν.) και Πλατέλλα (88′).

Με το αποτέλεσμα αυτό και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Παναχαϊκής, ο ΑΡΗΣ έμεινε μόνος 1ος στην κορυφή της βαθμολογίας. 

Ετσι ξεκίνησε

Ο Κάσσος όπως αναμενόταν ήταν εκείνος που πήρε τη θέση του τραυματία Παυλίδη, ξεκινώντας στο δεξί άκρο της επίθεσης. Ο Πασάς ήταν στο αριστερό και ο Πλατέλλας πίσω από τον Διαμαντόπουλο. Μουμίν-Ιντζόγλου ήταν οι δύο χαφ μπροστά από την τετράδα των Τζανακάκη, Σόουζα, Δεληζήση, Βαλεριάνου και ο Καντιμοίρης στο τέρμα.

Δύο φάσεις ο Κάσσος και μετά… το χάος

Το μόνο που μπορεί να κρατήσει ο ΑΡΗΣ από το πρώτο μέρος είναι οι μόλις δύο τελικές που κατέγραψε, με κοινό παρανομαστή τον Κάσσο. Αρχικά στο 4′ ο 27χρονος εξτρέμ έπιασε ένα αδύναμο σουτ που μπλόκαρε εύκολα ο Λαδάς και εν συνεχεία στο 29′ από πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα πολύ ψηλά, στη μεγαλύτερη φάση του ΑΡΗ στο πρώτο μέρος.

Από εκεί και πέρα ο Εργοτέλης ήταν ανώτερος, διαβάζοντας σωστά τις αδυναμίες του αντιπάλου του. Οι Κρητικοί πίεσαν ψηλά και σε όλους τους χώρους με αποτέλεσμα να εμποδίζουν την ανάπτυξη του ΑΡΗ και να τον οδηγούν σε αρκετά λάθη. Η μπάλα έφτανε με δυσκολία στην επίθεση, παρά τις συνεχείς εσωτερικές αλλαγές μεταξύ της τριπλέτας πίσω από τον Διαμαντόπουλο και το κέντρο να μην βοηθάει στην προώθηση του παιχνιδιού.

Ολα τα παραπάνω μαζί με την αμυντική νωχελικότητά του, ο ΑΡΗΣ τα πλήρωσε αρχικά στο 14′ με την κοντινή κεφαλιά του Κάιπερς που έκανε το 1-0, ενώ εννέα λεπτά αργότερα βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Σε μία ακόμη αμυντική ανισορροπία, ο Καντιμοίρης απέκρουσε το πλασέ του Εφορτ και στην επαναφορά ο Σταμόπουλος σκόραρε σε κενή εστία για το 2-0.

“Φωνές” για τον 2ο βοηθό

Οσο κακός ήταν ο ΑΡΗΣ στο πρώτο μέρος, άλλο τόσο ήταν και ο βοηθός Πριωνάς. Ο λόγος; Τα τρία ανύπαρκτα οφσάιντ σε Κάσσο (22′, 42′) και Πασά (36′) από τα οποία θα μπορούσαν να δημιουργηθούν κλασσικές φάσεις, ενώ ο διαιτητής Αντωνίου ελέγχεται για το φάουλ από το οποίο προήλθε το πρώτο γκολ των γηπεδούχων.

Ο ΑΡΗΣ έβγαλε εγωισμό και ο Σπανός… άσσο απ’ το μανίκι

Αν κάποιος δεν είχε δει το πρώτο μέρος,τότε σίγουρα θα αναρωτιόταν πως η ομάδα του δεύτερου μέρους έχανε με 2-0. Ο ΑΡΗΣ μπήκε στην επανάληψη με… μπόλικο εγωισμό, διεκδικούσε με νεύρο κάθε μπάλα και έκλεισε τον Εργοτέλη πίσω, για να φτάσει εν τέλει στο γκολ. Ο Σπανός έριξε τον Ντούνη στον αγώνα στο 46′ και ο 25χρονος εξτρέμ τον δικαίωσε με το τέρμα που πέτυχε στο 53ο λεπτό.

Στα ίσια με Διαμαντόπουλο

Ο ΑΡΗΣ ήταν καταιγιστικός στο δεύτερο μέρος και αποφασισμένος να γυρίσει… τούμπα τον αγώνα. Ο Ντούνης έβαλε τις βάσεις και στο 72′ έγινε το επόμενο βήμα. Ο Διαμαντόπουλος αξιοποίησε το πέναλτι που κέρδισε ο Πλατέλλας και ισοφάρισε σε 2-2, την ώρα που λίγα λεπτά νωρίτερα ο Ν’Ντιαγέ έχασε τετ α τετ για το 3-1.

Ντούνης, Πλατέλλας και… όλα τούμπα!

Ο Ντούνης με τον Πλατέλλα ήταν ίσως οι κορυφαίοι του ΑΡΗ στο δεύτερο μέρος. Και το επιβεβαίωσαν στη συνεργασία τους στο τρίτο γκολ στο 88′ με το οποίο ο ΑΡΗΣ ολοκλήρωσε μία απίστευτη ανατροπή. Ο Ντούνης κινήθηκε έξυπνα στην πλάτη της άμυνας και… σέρβιρε για τον Πλατέλλα που διαμόρφωσε με σχετική ευκολία το τελικό 2-3.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λάμπρου (Εύβοιας)

ΒΟΗΘΟΙ: Ζησιμόπουλος (Πειραιά), Πριονάς (Εύβοιας)

4ος: Τσαγκαράκης (Χανίων)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 70′ Σταμόπουλος/19’Κάσσος

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

Εργοτέλης (Tάκης Γκώνιας): Λαδάς, Μπουρσέλης (66′ Πάτας), Σταμόπουλος, Μαζουλουξής, Μπάτζιος, Βογιατζής, Μπούζας (82′ Αγγελόπουλος), Μπουτσάκης (65′ Ν’ Ντιαγέ), Έφορντ, Κάιπερς, Σταματάκος

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Καντιμοίρης, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Σόουζα, Δεληζήσης, Μουμίν (78′ Νίκιτς), Ιντζόγλου, Πλατέλλας, Κάσσος (46′ Ντούνης), Πασάς (83′ Καπνίδης), Διαμαντόπουλος

Προτεινόμενα Άρθρα