Αυτή η Βαλένθια πάει για πρωτάθλημα

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Δύο τέρματα από Κοντογκμπιά και Σάντι Μίνα υπέγραψαν το 0-2, στην 8η συνεχόμενη νίκη των νυχτερίδων

Mία ομάδα κάνει πρωταθλητισμό, όταν ξέρει να ξεπερνά τις δυσκολίες και να παίρνει νίκες τα βράδια που δεν παίζει καλά.

Η Βαλένθια παρατάχθηκε στο «Κορνεγιά Ελ-Πρατ» δίχως τον πρώτο της σκόρερ (Σιμόνε Τζάτζα), είδε την Εσπανιόλ να την διαλύει στην πρώτη ώρα παιχνιδιού, ωστόσο βρήκε τρόπο να αποδράσει με το τρίποντο.

Δύο τέρματα από Κοντογκμπιά και Σάντι Μίνα υπέγραψαν το 0-2, στην 8η συνεχόμενη νίκη των «νυχτερίδων» που περιμένουν την επόμενη αγωνιστική την Μπαρτσελόνα στο «Μεστάγια» με στόχο να μειώσουν στον πόντο την διαφορά από την κορυφή.

Στη Βαρκελώνη, η Βαλένθια είχε το… κοκαλάκι της νυχτερίδας. Σε δύο περιπτώσεις στο πρώτο μέρος, η Εσπανιόλ σημάδεψε τα δοκάρια με τους Ζεράρδο Μορένο (36’) και Νταρντέρ (42’), ενώ οι Καταλανοί έχασαν καθαρές ευκαιρίες με το τσουβάλι, με μοιραίο τους Πιάτι.

Η αποβολή του Μαρθελίνιο Γαρθία Τοράλ λες και ξύπνησε τους παίκτες της Βαλένθια που στην πρώτη καλή φάση δίχως τον προπονητή τους άνοιξαν το σκορ με βολίδα του Κοντογκμπιά (66’, 0-1).

Η Εσπανιόλ σήκωσε λευκή σημαία και το γήπεδο κατηφόρισε. Η Βαλένθια έκανε ότι ήθελε στο τέλος, είχε κι αυτή δοκάρι με τον Ροντρίγκο (70’) κι έκανε το τελικό 0-2 με τον Σάντι Μίνα (79’), φτάνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της, τις 8 συνεχόμενες νίκες!

Προτεινόμενα Άρθρα