Ο Πλατέλλας που "μιλάει" στα… δύσκολα

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πρώτος σκόρερ του ΑΡΗ με 4 γκολ ο Πλατέλλας

Πρώτα ο Εργοτέλης και μετά η Παναχαϊκή. Δύο παιχνίδια στα οποία ο ΑΡΗΣ τα… βρήκε σκούρα. Δύο παιχνίδια όμως στα οποία πέτυχε ισάριθμες ανατροπές.

Οι δύο αυτοί αγώνες πέραν της ομαδικής προσπάθειας, έχουν ακόμη ένα κοινό σημείο αναφοράς. Και αυτό φυσικά δεν είναι άλλο από τον Βαγγέλη Πλατέλλα. 

Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός αποκτήθηκε στις… καθυστερήσεις των μεταγραφών ως μία “πινελιά” ποιότητας και προσωπικότητας στο φετινό ροστέρ. Δύο στοιχεία που θες να τα βλέπεις από έναν παίκτη στα εύκολα, αλλά κυρίως στα δύσκολα. Εκεί δηλαδή όπου χρειάζεται κάποιος για να κάνει τη διαφορά. Οπως και γίνεται δηλαδή στην περίπτωση του Πλατέλλα. 

Στο Παγκρήτειο ήταν εκ των κορυφαίων του ΑΡΗ, ταλαιπωρώντας την άμυνα του Εργοτέλη και πετυχαίνοντας το νικητήριο γκολ. Χθες που πάλι ήρθαν τα… δύσκολα έκανε ακόμα πιο αισθητή την παρουσία του ή πιο απλά… τα έκανε όλα!

Η ψυχραιμία του στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έφερε το γκολ της ισοφάρισης σε ένα σημαντικό χρονικό σημείο, αλλάζοντας την ροή του αγώνα. Στο δεύτερο μέρος “παρασύρθηκε” και αυτός από την αντεπίθεση του ΑΡΗ και σταματιόταν μόνο με φάουλ. Για να έρθει εν τέλει μία στημένη μπάλα έξω από την περιοχή και ο Πλατέλλας με μπαλιά ακριβείας να… σερβίρει για την καρφωτή κεφαλιά του Δεληζήση με την οποία ήρθε το 2-1. 

Το δυσάρεστο σε όλη την υπόθεση είναι ότι λόγω καρτών ο ΑΡΗΣ θα τον στερηθεί σε ένα από τα τέσσερα επόμενα παιχνίδια και πιθανότατα κόντρα στον Κισσαμικό. Θα τον έχει όμως στα θεωρητικά δύσκολα. Εκεί δηλαδή όπου τον χρειάζεται για να κάνει τη διαφορά…

Προτεινόμενα Άρθρα