"Εκπληκτική πορεία, θέλω να αγωνιστώ ξανά με τα χρώματα του ΑΡΗ"

από Γιώργος Γκάτος

"Έχω πει ότι δεν θέλω να παίξω σε Ελληνική ομάδα εκτός του ΑΡΗ"

Για τον αγώνα με την Ατλέτικο:Είναι μια μέρα που έχω πάρει πολλά μηνύματα από τον κόσμο. Είναι μια μέρα σήμερα για να ξαναθυμηθώ τι είχε γίνει τότε. Ήταν μια εκπληκτική πορεία.” 

Για το τι θυμάται από τον αγώνα: “Ξέραμε πάρα πολύ καλά τι ομάδα είχε η Ατλέτικο γιατί έπαιζε το τελευταίο της χαρτί. Θυμάμαι ότι μας είχε πει ο Κούπερ ότι εμείς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα ενώ αυτοί έχουν. Ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι για την πίεση του αντιπάλου. Πιέζαμε και δημιουργούσαμε φάσεις, κάτι που δεν περίμεναν.”

Για την ποιότητα της ομάδας:  “Σίγουρα θέλει και τύχη σε αυτά τα παιχνίδια. Προκαλέσαμε πολύ πίεση στον αντίπαλο. Όταν μια ομάδα με τέτοιο ονόματα την έχεις στην πίεση συνέχεια, φτάνεις στο 2-2 και συνεχίζεις να κάνεις ευκαιρίες, λέει πάρα πολλά για την ομάδα που είχαμε. Το ίδιο έγινε και με την Λεβερκούζεν. Φάνηκε πόσο καλά παρατάχθηκε η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο σε όλους τους αγώνες”

Για την ατμόσφαιρα στο Βινθέντε Καλδερόν: “Ήταν η πρώτη φορά που ένιωσαν τους αντίπαλους φιλάθλους εντός έδρας. Ήταν μια πολύ μεγάλη δύναμη για εμάς. Εύχομαι από την επόμενη χρονιά να ανακάμψει η ομάδα και να φτάσει ξανά στο επίπεδο να πρωταγωνιστεί.”

Για την επιστοφή τους και για το αν κατάλαβαν τι είχαν κάνει: “Φτάσαμε ξημερώματα. Δεν πιστεύαμε τι είχαμε καταφέρει. Πιστεύαμε ότι μπορούμε να πάρουμε μέχρι και ισοπαλία. Και με το Χ είμασταν καλά γιατί απλά χρειαζόμασταν ένα Χ με την Ρόζεμποργκ. Είναι κάτι απίστευτο αυτό που έζησε η ομάδα με τους φίλαθλους της.

Για εκείνη την χρονιά του: “Νομίζω πως ήταν η καλύτερη χρονιά μου με την ομάδα. Εκεί την χρονιά μου έδωσε την ώθηση για να πάρω την μεταγραφή στην Ουκρανία. Όταν πήγα εκεί μου είπαν ότι με είδαν μόνο στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ήταν τόσο επίμονοι που επί ένα μήνα ήθελαν να με πάρουν, αλλά στο τέλος πήραμε την απόφαση ώστε να πάρει κάποια χρήματα παραπάνω ο σύλλογος από την μεταγραφή.”

Για το πως γίνεται τώρα η ομάδα να βρίσκεται στην Football League: Αυτό είναι το χειρότερο για μια ομάδα με τέτοιο κόσμο και δυναμική. Είναι κρίμα γιατί νομίζω πως δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες ομάδες. Αν δείτε εδώ στην Σκεντεμπρέου, μια ομάδα με μικρό μπάτζετ που τιμωρήθηκε άδικα, κράτησε τα παιδιά που πίστευε αυτή και τα κατάφερε φέτος περνόντας τέσσερις ομάδες. Αυτό δεν το έχει καταφέρει άλλη ομάδα στην Αλβανία. Είναι καλύτερη από ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ που έδωσαν εκατομμύρια και δεν πέρασαν. Με δουλειά και γνώση μερικών ανθρώπων, μπορείς να κρατηθείς σε υψηλό επίπεδο με τον κόσμο δίπλα σου”

Για το αν ήθελε να γυρίσει: “Η οικογένεια μου είναι η δική μου και ο ΑΡΗΣ. Οι καταστάσεις το έφεραν έτσι ώστε να μην μπορέσω να γυρίσω. Δεν εξαρτάται από εμένα. Εγώ θέλω να γυρίσω στον σύλλογο για να αγωνιστώ με αυτά τα χρώματα. Η ομάδα πρέπει να φτάσει εκεί που αξίζει, με ή χωρίς εμένα. Είναι κρίμα που η ομάδα βρίσκεται σε αυτό το σημείο. Φέτος με λίγη προσπάθεια, την ηρεμία που έχει αυτή τη στιγμή και το σύνολο που έχει δημιουργήσει ο προπονητής και ο πρόεδρος, πρέπει να καθαρίσει από νωρίς χωρίς να έχει πρόβλημα.”

Για το αν παρακολουθεί τον ΑΡΗ: “Δεν έχω παρακολουθήσει κανένα παιχνίδι γιατί έχω γεμάτο πρόγραμμα με τρεις αγώνες την εβδομάδα εξαιτίας της Ευρώπης. Στο δεύτερο εξάμηνο ελπίζω να τα καταφέρω και να δω κάποιο παιχνίδι. Από σχόλια που διαβάζω, νομίζω πως δεν έχει κανέναν να ζηλέψει. Έτσι όπως έχει πάρει τα παιχνίδια, να συνεχίσει και τώρα για να μην δώσει αφορμή σε άλλους.”

Για το αν θεωρεί ότι έχει πετύχει: “Σίγουρα είμαι δικαιωμένος γιατί τη δουλειά που κάνεις πρέπει να την σεβαστείς εσύ ο ίδιος. Από τότε με τον Κούπερ, έτσι και φέτος, παίζουμε όλο το καλοκαίρι στην Σκεντεμπρέου. Πρωτάθλημα, κύπελλο, η οικογένεια μου μακριά και αν δε τα αντέξεις δεν μπορείς να σταθείς σε αυτό το επίπεδο. Εγώ δεν έχω δει 6 μήνες την οικογένεια μου.

Για το αν θα γυρίσει στον ΑΡΗ σε κάποιο πόστο: “Μακάρι να γίνει αυτό αλλά δεν εξαρτάται από εμένα. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν άπειροι ποδοσφαιριστές και προπονητές για να δημιουργηθεί μια ομάδα. Ο ΑΡΗΣ έχει τη στήριξη και την ηρεμία που απαιτείται για να πετύχει”

Για την δήλωση του ότι θα γύριζε μόνο για τον ΑΡΗ: “Έχω πει ότι δεν θέλω να παίξω σε Ελληνική ομάδα εκτός του ΑΡΗ. Πήγα στο εξωτερικό γιατί είδα ένα πρότζεκτ. Γύρισα στην Αλβανία όπου το ποδόσφαιρο έχει ανεβεί αρκετά. Έχουμε φτάσει τους 5 βαθμούς στο Europa League. Μακάρι να έρθει αυτή η μέρα ώστε να ξαναπαίξω στην ομάδα.”

Για το πότε θα επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη: “Επειδή έχουμε θέμα με τα συνεχόμενα παιχνίδια, πιστεύω ότι 23 Δεκεμβρίου θα είμαι στην Θεσσαλονίκη. Ο καιρός στην Αλβανία ελπίζω να κρατήσει.”

Προτεινόμενα Άρθρα