Πρωτιά η Γιουνάιτεντ, 2η η Βασιλεία

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Πρόκριση και για την Βασιλεία με το 0-2 στο Ντα Λουζ επί της Μπενφίκα

Φωτιά στον 1ο όμιλο πήγε να βάλει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία μέσα στο «Ολντ Τράφορντ» έπαιζε την πρόκρισή της στους «16». Οι Ρώσοι άντεξαν στο πρώτο ημίχρονο και μάλιστα στο 45΄ ο Τζαγκόεφ έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του, καθώς εκείνη τη στιγμή Γιουνάιτεντ, ΤΣΣΚΑ και Βασιλεία είχαν από 12 βαθμούς!

Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο ωστόσο μπήκε στο δεύτερο μέρος για να γυρίσει το ματς και το κατάφερε!

Μέσα σε δύο λεπτά η Γιουνάιτεντ έκανε την ανατροπή. Ο Λουκακού με προβολή στο 64΄ ισοφάρισε για τους Άγγλους και στο 66΄ ο Ράσφορντ με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή «έγραψε» το 2-1.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, λοιπόν, τσέκαρε το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης ως πρώτη και περιμένει την κλήρωση της Δευτέρας για να μάθει τον αντίπαλό της, ενώ η ρωσική ομάδα θα συνεχίσει στο Europa League.

Στους «16» η Βασιλεία, πάτωσε η Μπενφίκα
Η Βασιλεία έκανε τρομερή πορεία και με 12 βαθμούς κατάφερε να ακολουθήσει στην 2η θέση, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους «16» του Champions League.

Oι Ελβετοί μόλις στο 5΄ άνοιξαν το σκορ στο «Ντα Λουζ», απέναντι στην Μπενφίκα, με την κεφαλιά του Μοχάμεντ Ελιονούσι και οι ήδη αποκλεισμένοι Πορτογάλοι το μόνο που ήθελαν ήταν να μην τελειώσουν με μηδέν βαθμούς τον όμιλο.

Τελικά η Βασιλεία που έπαιζε την πρόκρισή της δεν θα πετούσε τις ευκαιρίες στα σκουπίδια και στο 65΄ από ακόμη μία κεφαλιά, αυτή τη φορά του Ομπερλίν, έκανε το 0-2 «κλειδώνοντας» το ματς και την πρόκριση.

Η βαθμολογία

1. Μάντσεστερ Γ. 15 12-3
2. Βασιλεία 12 11-5
3. ΤΣΣΚΑ Μ. 9 8-10
4. Μπενφίκα 0 1-14

Προτεινόμενα Άρθρα