"Φέτος ο ΑΡΗΣ είναι… υποψιασμένος"

από Νίκος Παπαδόπουλος

"Ακόμα και αν κερδίσει η ομάδα στη Δράμα, δεν πρέπει να επαναπαυτεί"

Για έναν… υποψιασμένο ΑΡΗ έκανε λόγο ο Ακης Μάντζιος, μιλώντας για τη φετινή παρουσία της ομάδας στη Stoiximan Football League. 

Ο πρώην τεχνικός του Απόλλωνα Σμύρνης φιλοξενήθηκε στον “Libero 107,4” και στην εκπομπή “AllAboutARIS On Air”, με αφορμή την Κυριακάτικη αναμέτρηση στη Δράμα μεταξύ της τοπικής Δόξας και του ΑΡΗ.

Για τη φάση στην οποία βρίσκεται μετά την αποχώρηση του από τον Απόλλωνα: “Βλέπω περισσότερο ποδόσφαιρο. Είναι ένας λογος παραπάνω γιατί μπορείς να παρακολουθήσεις περισσότερα ματς αφού δεν εργάζομαι σε κάποια ομάδα. Αρα έχω χρόνο να τα παρακολουθώ. Ούτε εφησυχάζεις, ούτε επαναπάυεσαι. Ενημερώνεσαι και βλέπεις”.

Για το επίπεδο των Ελλήνων προπονητών: “Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι προπονητές. Εχουν αλλάξει πολλά όσον αφορά την εκπαίδευση των προπονητών. Υπάρχει μία καλή… φουρνιά, με νέες ιδέες. Το Ζητούμενο όμως είναι να υπάρχει εμπιστοσύνη στον Ελληνα προπονητή”.

Για την εξέλιξη της δουλειάς του προπονητή: “Εχει αλλάξει πολύ η προπονητική. Πλέον ο προπονητής είναι ένας μεγάλος διαχειριστής. Είτε των αποδυτηρίων είτε της διοίκησης είτε του κόσμου. Εχει πολλούς συνεργάτες. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας έχει αλλάξει η ανάλυση των αγώνων και οι προπονήσεις”.

Για τη φετινή Football League και τον ΑΡΗ: “Ο ΑΡΗΣ έχει ξεκινήσει εξαιρετικά. Μπήκε στην… κούρσα του πρωταθλήματος πιο… υποψιασμένος. Με χαμηλά το κεφάλι και χωρίς πολλές δηλώσεις. Η ομάδα πλαισιώθηκε με άτομα που γνωρίζουν την κατηγορία. Με το καλό ξεκίνημα που έχει κάνει, μόνο κάποια εσωτερικά θέματα ίσως να μην του επιτρέψουν να πετύχει τον στόχο του. Η επιτυχία όμως και το αποτέλεσμα… κουκουλώνουν κάποια πράγματα άμα χρειαστεί”.

Για την αγωνιστική εικόνα του ΑΡΗ και κυρίως τα άσχημα ξεκινήματα της ομάδας στα περισσότερα ματς: “Ολα χρειάζονται. Και ποιότητα και τύχη. Οντως κάποιες φορές ο ΑΡΗΣ δεν μπήκε όπως θα ήθελε. Δεν γνωρίζω τον λόγο που γίνεται αυτό. Ακόμα όμως κι έτσι η ομάδα γυρνάει τους αγώνες. Είδαμε τι έγινε στον Εργοτέλη, όπου ήρθε μία πιο δύσκολη ανατροπή από εκείνη της Παναχαϊκής. Υπάρχει ποιότητα και παιδιά που γνωρίζουν την κατηγορία, μαζί με κάποιους που προέρχονται από τη Super League”.

Για τον Παύλο Μυροφορίδη: “Εζησα τον κ. Μυροφορίδη για έξι μήνες. Είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος. Ξέρει να φτιάχνει ομάδες και αποδυτήρια. Είναι γνώστης της κατηγορίας. Είναι σημαντικό να έχεις καλή ομάδα, αλλά και ανθρώπους που να ξέρουν να τη χειρίζονται. Ετσι ώστε να υπάρχει ηρεμία. Το πρωτάθλημα είναι μεγάλο. Θα έρθουν και εντάσεις. Για αυτό χρειάζεται να υπάρχει ηρεμία”.

“Παίζει τον ρόλο του. Η ομάδα της Δράμας χρειάζεται χρόνο. Ναι μεν έχει έμπειρα παιδιά. Ηρθαν όμως αργά και ήρθαν αρκετοί μυικοί τραυματισμοί. Οταν ο παίκτης έρχεται αργά πρέπει να παίξει αλλά δεν είναι 100% έτοιμος. Ο ΑΡΗΣ δεν το έχει αυτό, γιατί όλα τα παιδιά ξεκίνησαν μαζί από την πρώτη μέρα. Υπερτερεί σε αυτό το κομμάτι. Καθαρά αγωνιστικά, θα είναι ένας αγώνας με δύο ιστορικές ομάδες. Σίγουρα θα πάει στη δύναμη, όμως και οι δύο έχουν παίκτες με ποιότητα. Πλέον ο ΑΡΗΣ όμως είναι πιο υποψιασμένος. Με το ξεκίνημα που έκανε και τις λύσεις που έχει, είναιτο μεγάλο φαβορί για την άνοδο”.

Για τη δυάδα των αγώνων με Δόξα και ΟΦΗ και αν με δύο νίκες ο ΑΡΗΣ θα στείλει το μήνυμα, “ψάξτε τον 2ο”: “Ψυχολογικά θα είναι κάπως έτσι. Θα είναι όμως κάπως νωρίς αν στη συνέχεια θα επαναπαυτεί. Το πρωτάθλημα είναι δύσκολο. Θέλει προσπάθεια και εγρήγορση”.

Για το στοίχημα του κόσμου στον φετινό ΑΡΗ: “Το μέγεθος του ΑΡΗ δεν είναι για Β’ Εθνική. Είναι μία μεγάλη ομάδα. Οπλο της, είναι ο κόσμος. Στον ΑΡΗ έκαναν πολύ καλά που έβαλαν αυτό το στοίχημα. Είναι λογικό να υπάρχει στεναχώρια και απογοήτευση. Θα βοηθήσουν πολύ την ομάδα. Οταν θα παίρνει καλά αποτελέσματα, είναι λογικό να έρχεται κοντά της. Είναι μεγάλη δύναμη”.

Για τον Δημήτρη Σπανό: “Είναι ένα νέο παιδί. Εχει ξεκινήσει καλά και εύχομαι να έχει ανάλογη συνέχεια”.

Προτεινόμενα Άρθρα