Εχασε το σερί, κράτησε τον πρώτο λόγο…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Καλύτερος ο ΑΡΗΣ που είχε τις ευκαιρίες για να σκοράρει, αλλά του έλειπε το γκολ

Κάποια στιγμή το σερί του ΑΡΗ νομοτελειακά θα σταματούσε. Και εν τέλει αυτό έμελλε να γίνει με αντίπαλο τον ΟΦΗ.

Οι “κιτρινόμαυροι” αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα με τους Κρητικούς στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Σε ένα παιχνίδι που ήταν ανώτεροι, είχαν τις κλασσικές ευκαιρίες αλλά όχι και το γκολ που θα τους έδινε ακόμη μία νίκη, διατηρώντας όμως τον πρώτο λόγο για την πρωτιά και την άνοδο.

Ετσι ξεκίνησε

Η ενδεκάδα του ΑΡΗ είχε μία έκπληξη σε σχέση με τις δοκιμές των προηγούμενων ημερών και άκουγε στο όνομα του Κενάν Μπαργκάν. Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός έμεινε στον πάγκο με τη θέση του να παίρνει ο Γιάννης Πασάς στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Ο Πλατέλλας ήταν δεξί και ο Παυλίδης πίσω από τον προωθημένο Διαμαντόπουλο. Μουμίν-Ιντζόγλου ήταν το δίδυμο στα χαφ. Μπούρμπος, Σόουζα, Δεληζήσης και Βαλεριάνος η τετράδα στην άμυνα και ο Καντιμοίρης στο τέρμα

Μοιρασμένο ημίχρονο

Το πρώτο μέρος δεν είχε γκολ παρά μόνο λίγες φάσεις και πολλές μονομαχίες από τους παίκτες των δύο ομάδων. Μέχρι περίπου το 20ο λεπτό ο ΑΡΗΣ ήταν εκείνος που κρατούσε περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια του, μη μπορώντας όμως να βρει διαδρόμους απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα του ΟΦΗ. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 3′ με ένα σουτ εκτός περιοχής από τον Παυλίδη (μπλόκαρε ο Στρέζος) και την κεφαλιά του Σόουζα στο 16′ από φάουλ του Πλατέλλα.

Ο ΟΦΗ από την πλευρά του, αφού απείλησε πρώτα στο 11′ με ενα σουτ του Λεάλ, από το 25′ και μετά άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και με το πρέσινγκ του να οδηγεί τον ΑΡΗ σε επιπόλαια λάθη. Σε ένα από αυτά ο Μάνος μπήκε από τα αριστερά μέσα στην περιοχή και σούταρε για να στείλει τη μπάλα λίγο άουτ. Η τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρους άνηκε στον ΑΡΗ, με τον Πλατέλλα στο 38′ να στέλνει τη μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Στρέζου.

Μονόλογος χωρίς αποτέλεσμα

Το δεύτερο μέρος ανήκε ολοκληρωτικά στον ΑΡΗ που επέβαλλε τον ρυθμό του, είχε μεγαλύτερη διάρκεια και τον ΟΦΗ μόνιμα κλεισμένο στο δικό του μισό του γηπέδου, ψάχνοντας τρόπους για να διασπάσει την άμυνα του. Στο 49′ ο Παυλίδης με μία βολίδα ανάγκασε τον Στρέζο να διώξει δύσκολα σε κόρνερ, όπως έκανε το ίδιο και στο 52′ στην προσπάθεια του Διαμαντόπουλου. 

Η είσοδος του Μπαργκάν φρέσκαρε επιθετικά τον ΑΡΗ, με τον 29χρονο μεσοεπιθετικό στο 62′ από φάουλ να βρίσκει τον Δεληζήση αλλά η κεφαλιά του πέρασε λίγο έξω από την εστία του ΟΦΗ. Στο 76′ από κόρνερ με εκτελεστή πάλι τον Μπαργκάν, ο Μουμίν από κοντά δεν μπόρεσε να σκοράρει ένα πολύ εύκολο γκολ. 

Η μοναδική φάση για τον ΟΦΗ σε ολόκληρο το δεύτερο μέρος ήρθε στο 86′, όταν η Χαντί με σουτ στην κίνηση ανάγκασε τον Καντιμοίρη να αποκρούσει εντυπωσιακά και στο τέλος να κρατήσει το 0-0. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φώτης Φωτιάδης (Κοζάνης)

ΒΟΗΘΟΙ: Ηλίας Κωνσταντίνου (Πρέβεζας), Θανάσης Κόλλιας (Ηπείρου)

4ος: Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 63′ Μπούρμπος, 78′ Παυλίδης/15′ Μάνος, 25′ Κομεσίδης, 33′ Παπαστεριανός, 56′ Μπολάκης, 61′ Όγκμποε

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Καντιμοίρης, Μπούρμπος, Σόουζα, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Μουμίν, Ιντζόγλου, Πλατέλλας (87′ Ντούνης), Πασάς (57′ Μπαργκάν), Παυλίδης (80′ Παυλίδης), Διαμαντόπουλος

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Νάστος, Λεάλ (72′ Χαντί), Κουσκουνάς (65′ Κουτσιανικούλης), Μάνος, Παπαστεριανός (88′ Ρούσσος), Κομεσίδης, Όγκμποε, Ζιαμπάρης, Μπολάκης, Ποτουρίδης.

Προτεινόμενα Άρθρα