Στο παιχνίδι και ο… αέρας

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η απόκτηση του Μιχάλη Μπαστακού δεν προσέθεσε μονάχα έναν επιπλέον φορ στο ρόστερ αλλά έδωσε στον ΑΡΗ ένα θεωρητικό πλεονέκτημα. Δηλαδή εκείνο του ύψους.

Με την προσθήκη του 21χρονυ επιθετικού οι “κιτρινόμαυροι”… ψηλώνουν επιθετικά Και το 1,92 του Μπαστακού αρκεί για να το επιβεβαιώσει. 

Η παρουσία του παίκτη στην ενδεκάδα δίνει στους “κιτρινόμαυρους” ακόμη μία επλογή ως προς τον τρόπο που μπορούν να επιτεθούν. Δηλαδή να αξιοποιούν τις μακρινές μεταβιβάσεις και να ψάχνουν με γεμίσματα τον πρώην φορ του Ατρομήτου μέσα στην περιοχή. Είτε για να απειλεί με κεφαλιές είτε τραβώντας πάνω του τα αντίπαλα στόπερ και να δημιουργεί χώρους.

Ενα πρώτο δείγμα άλλωστε ήταν η αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής με αντίπαλο την Σπάρτη, στην οποία συχνά-πυκνά οι παίκτες του Σπανού σημάδευαν το κεφάλι το Μπαστακού όταν δεν έπαιζαν με τη μπάλα κάτω. Προς το τέλος του πρώτου μέρους μάλιστα θα μπορούσε και να σκοράρει αν έβρισκε πιο… γεμάτα τη μπάλα. 

Μπορεί να μην έχει την εμπειρία του Διαμαντόπουλου. Διαθέτει όμως όρεξη και όσο παίρνει προπονήσεις και αγώνες στα πόδια του, πιθανότατα θα μπορέσει να βοηθήσει. Αρκεί να το αποδείξει και σε βάθος χρόνου.

Προτεινόμενα Άρθρα