Εβγαλε… 45άρι και αρχίζει να ξεφεύγει

από Νίκος Παπαδόπουλος

Σόουζα, Πλατέλλας και Μιλούνοβιτς τα γκολ των "κιτρινόμαυρων"

Ιδανικό ήταν το φινάλε για τον ΑΡΗ στον 1ο γύρο του πρωταθλήματος. Με ωραίο ποδόσφαιρο και τρία γκολ, η ομάδα του Δημήτρη Σπανού επικράτησε εύκολα 3-0 της Αναγένννησης Καρδίτσας και έφτασε τους 45 βαθμούς 

Μετά και από αυτό το αποτέλεσμα οι “κιτρινόμαυροι” ολοκλήρωσαν αήττητοι τον 1ο γύρο του πρωταθλήματος και παράλληλα άυξησαν στο +8 τη διαφορά από την 3η θέση και την Παναχαϊκή. 

Ετσι ξεκίνησε

Με νέο πρόσωπο τον Πασά στη θέση του τραυματία Κάσσου, στο αριστερό άκρο της επίθεσης παρέταξε τον ΑΡΗ ο Δημήτρης Σπανός. Ο Πλατέλλας ήταν στο δεξί, με τον Μπαστακό στην κορυφή και τον Χαντί λίγο πιο πίσω. Μουμίν-Ιντζόγλου ήταν το δίδυμο στα χαφ. Τζανακάκης, Σόουζα, Δεληζήσης και Βαλεριάνος ήταν η τετράδα στην άμυνα και ο Αναγνωστόπουλος στο τέρμα.

Τα είχε όλα, εκτός από το γκολ

Σε αντίθεση με τα περισσότερα φετινά παιχνίδια, ο ΑΡΗΣ πραγματοποίησε ένα πολύ καλό και… γεμάτο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο ήταν κυρίαρχος.

Η ομάδα του Σπανού μπήκε από το ξεκίνημα με μπόλικη ενέργεια, διάθεση, καλή κυκλοφορία της μπάλας και δημιουργία φάσεων κυρίως από στατικές φάσεις αλλά και στη ροή του αγώνα.

Η μεγαλύτερη που χάθηκε ήταν στο 35′ με τον Πασά να μην μπορεί να σκοράρει από κοντά ενώ είχε και μία καλή κεφαλιά στο 7′. Κοντά στο γκολ έφτασε και Μπαστακός στο 15′ αλλά είδε τον Γκέκα να αποκρούει φοβερά την κεφαλιά του. Το… κάδρο των ευκαιρίων του ΑΡΗ στο πρώτο μέρος ολοκληρώνει ο Σόουζα στο 31′, με το σουτ του μέσα από την περιοχή να περνάει ψηλά άουτ.

Δίκαιες “φωνές” και πάλι

Δυστυχώς τα… ανθρώπινα λάθη δεν έλειψαν από ακόμη ένα παιχνίδι για τους “κιτρινόμαυρους”, οι οποίοι φωνάζουν δίκαια για τη φάση του 19′ όπου ο Πλατέλλας σκόραρε αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Λίγο αργότερα οι γηπεδούχοι ζήτησαν χέρι που φάνηκε να γίνεται εντός περιοχής αλλά πάλι ο διαιτητής δεν υπέδειξε κάτι.

“Καθάρισε” σε 15 λεπτά

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για τον ΑΡΗ και με… δράστη για δεύτερο σερί ματς τον Ούγκο Σόουζα. Από το κόρνερ του Πλατέλλα μόλις στο 46′, ο Πορτογάλος με κοντινή προσπάθεια στο δεύτερο δοκάρι άνοιξε τον δρόμο της νίκης για τους “κιτρινόναυρους” όπως και στις Σέρρες. Και τη σκυτάλη πήρε ο Βαγγέλης Πλατέλλας. 

Στο 62′ ο Πασάς με επιμονή κέρδισε πέναλτι και έστειλε τον 29χρονο μεσοεπιθετικό στην άσπρη βούλα, για να κάνει το 2-0 και να δώσει τυπικό χαρακτήρα στη συνέχεια του ματς. 

Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Μιλούνοβιτς με κοντινό σουτ στην κλειστή γωνία του Γκέκα, αφού πρώτα Χαντί και Ντούνης… έκρυψαν τη μπάλα, με τον τελευταίο να χρεώνεται στην ωραία ασίστ στο γκολ του Σέρβου. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παναγιώτης Κούκουλας (Λέσβου)

ΒΟΗΘΟΙ: Παναγιώτης Τερζόπουλος (Έβρου), Παναγιώτης Κουβαλάκης (Δράμας)

4ος: Βαγγέλης Κατσιδώνης (Δωδεκανήσου)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: -/36′ Κωνσταντινόπουλος

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Τζανακάκης, Σόουζα, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Μουμίν, Ιντζόγλου, Πλατέλλας (67′ Μιλούνοβιτς), Πασάς (71′ Μαραγκός), Χαντί, Μπαστακός (61′ Ντούνης)

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιώργος Βαζάκας): Γκέκας, Καραγιάννης, Κωνσταντινόπουλος, Ρουσσάκης, Μπούσδρας, Καρίκι, Σουντούρα (68′ Βατουσιάδης), Σταματάκης, Χαντζάρας, Κονέ (84′ Παπαευθυμίου), Λεφίδης (57′ Πλαβούκος)

Προτεινόμενα Άρθρα