Special…χαστούκι του Μουρίνιο στη Τσέλσι (vid)

από Γιώργος Γκάτος

Κάπως έτσι, ο Μουρίνιο πήρε το σημαντικότερο- από άποψη γοήτρου- παιχνίδι της χρονιάς, βγάζοντας επιδεικτικά την γλώσσα στην… Τσέλσι του.

Δεν έχει σημασία πόσα παιχνίδια μπορεί να παίξει η ομάδα του- ούτε στην Premier League, ούτε στο κύπελλο, ούτε στο Champions League ούτε… πουθενά. Ούτε, επίσης, παίζει ρόλο το αν υπάρχει βαθμολογικό ή μη ενδιαφέρον. Γι’ αυτόν, το συγκεκριμένο ματς θα είναι πάντοτε σημειωμένο με κόκκινο στυλό στο προσωπικό του ημερολόγιο, καθώς παίζει απέναντι στην “Τσέλσι μου!”.

Και φυσικά- όπως με κάθε μεγάλη αγάπη- ο Ζοσέ Μουρίνιο θέλει να τρώει ξανά και ξανά το εύγευστο κρύο πιάτο της εκδίκησης.

Όπερ και εγένετο στον σημερινό αγώνα στο “Ολντ Τράφορντ”, με την Γιουνάιτεν να ρίχνει στο καναβάτσο με κόπο τους “Μπλε”, με τον πιο Special One τρόπο- θριαμβευτική ανατροπή στο σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι απόψε ήταν αυτοί που μπήκαν σαφώς πιο επιθετικά στο ματς και εδειξαν από νωρίς τ’ αγωνιστικά τους δόντια: μόλις στο 4΄ ο Αλόνσο σέντραρε και ο Μοράτα έστειλε από κοντά την μπάλα στ’ οριζόντιο δοκάρι. Η “απάντηση” των γηπεδούχων ήταν ένα πιο-χλιαρό-πεθαίνεις πλασέ του Σάντσες στο 28΄ από καλή θέση που κατέληξε σε… μήλο στα χέρια του Κουρτουά.

Τέσσερα λεπτά αργότερα είχε φτάσει η στιγμή για να επιβεβαιωθεί, μέσω του σκορ, η υπεροχή της ομάδας του Κόντε στο χορτάρι: εκπληκτική μπαλιά του Αζάρ στον Γουίλιαν, ψύχραιμο τελείωμα του τελευταίου και η μπάλα στο βάθος της εστίας του Ντε Χέα για το 0-1.

Αντί, ωστόσο, να κλάψει την δύσμοιρη ποδοσφαιρική της μοίρα, η Μάντσεστερ ανέβασε ταχύτητα και έφτασε στην ισοφάριση 8 λεπτά αργότερα, όταν Σάντσες- Μαρσιάλ- Λουκάκου έκρυψαν την μπάλα και ο Βέλγος το “μπουμπούνισε” από κοντά για το 13ο του φετινό τέρμα, και πρώτο απέναντι σε ομάδα που βρίσκεται στην 8άδα του βαθμολογικού πίνακα.

Στο δεύτερο 45λεπτο ήταν και πάλι η Τσέλσι αυτή που άγγιξε πρώτη το γκολ, όμως ο Ντε Χέα είπε “No” σε άπταιστα ισπανοαγγλικά στον Ντρινκγουότερ στο 57΄, ενώ εξίσου εντυπωσιακά έδιωξε και ο Κουρτουά το απίθανο γυριστό του Λουκάκου δέκα λεπτά αργότερα.

Ωστόσο, ο κίπερ των “Μπλε” δεν είχε απάντηση στο 75΄: ο (εξαιρετικός σήμερα) Λουκάκου “χόρεψε” εκτός περιοχής, έβγαλε σέντρα- ξυράφι για τον Λίνγκαρντ κι αυτός με ωραία κεφαλιά “έγραψε” το 2-1, βάζοντας… φωτιά στο γήπεδο.

Στα εναπομείναντα 20 λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις οι “Κόκκινοι Διάβολοι” κατάφεραν να “σβήσουν” με χαρακτηριστική άνεση το ματς (η φάση του- οριακά οφσάιντ- Μοράτα στο 86΄ ήταν η μόνη που απείλησαν οι φιλοξενούμενοι) , διατηρώντας αυτό το 2-1 μέχρι τέλους και παίρνοντας σπουδαία νίκη, η οποία τους πήγε στους 59 βαθμούς και τους επανέφερε στη 2η θέση.

Κάπως έτσι, ο Μουρίνιο πήρε το σημαντικότερο- από άποψη γοήτρου- παιχνίδι της χρονιάς, βγάζοντας επιδεικτικά την γλώσσα στην… Τσέλσι του.

Οι παλιές αγάπες, τελικά, καμιά φορά δεν πάνε στον παράδεισο, αλλά στην αγωνιστική κόλαση.

Κι εκεί, ο “Διάβολος” Ζοσέ κάνει κουμάντο…

Προτεινόμενα Άρθρα