"Εχθρός μας ο κακός μας εαυτός, δεν θέλω να τρώω γκολ ούτε στην προπόνηση"

από AllAboutARIS

Ο Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του AllAboutARIS On Air στον Libero 107,4Fm, σχολίασε την χθεσινή νίκη επί του Αιγινιακού, σημειώνοντας παράλληλα το πως πρέπει να συνεχίσει η ομάδα για να κλειδώσει την άνοδο.

Για τον κακό αγωνιστικό χώρο που δυσκόλεψε την προσπάθειά τους:

“Για όλους τους ποδοσφαιριστές ένας τόσο άσχημος αγωνιστικός χώρος είναι πρόβλημα, πόσο μάλλον για ένα τερματοφύλακα που χρησιμοποιεί τα χέρια και αγωνίζεται μέσα στις περιοχές που συσσωρεύεται το περισσότερο νερό. Ήταν πολύ βαρύς ο αγωνιστικός χώρος. Σχεδόν τα περισσότερα γήπεδα είναι έτσι στην κατηγορία, αλλά ευτυχώς έχουμε παίξει κάποια φιλικά σε αυτό το γήπεδο και ξέραμε τι θ’ αντιμετωπίσουμε. Έχουμε δουλέψει πάνω σε αυτό και είμαστε έτοιμοι ν’ ανταπεξέλθουμε σε οποιαδήποτε κατάσταση”.

Για το γεγονός ότι η ομάδα κατάφερε να παίξει καλό ποδόσφαιρο σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο:

“Νομίζω πως δεν έχει να κάνει με τι καιρικές συνθήκες. Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση, όλοι ξέρουμε τον ρόλο μας. Βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά σαν τελικό. Είναι ένας παράγοντας ο οποίος υποδηλώνει την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα. Δεν προσπαθούμε να βάλουμε στο μυαλό μας τον αγωνιστικό χώρο ή τις συνθήκες. Είμαστε ομάδα που θέλει να δημιουργεί φάσεις, κρατάμε την μπάλα στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού. Όλα κυλούν ομαλά τελευταία και θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό”.

Για τους φίλους του ΑΡΗ που βρέθηκαν εχθές στο Αιγίνιο και υποστήριξαν την ομάδα:

“Η χαρά η δική μας είναι αυτή. Όταν βλέπεις από την αρχή της σεζόν και όσο περνάει ο καιρός να είναι όλο και περισσότερο κοντά την ομάδα, είναι ευχάριστο. Ο ΑΡΗΣ είναι πολύ μεγάλη ομάδα και ο κόσμος του έχει ταλαιπωρηθεί αυτά τα χρόνια. Τον έχουμε ανάγκη τον κόσμο μας και θέλουμε να συνεχίσει να είναι κοντά μας, γιατί μας δίνει δύναμη. Όλοι μαζί προχωράμε για να επιτευχθεί ο στόχος”.

Για την επιστροφή του στην βασική ενδεκάδα:

“Η ομάδα και ο προπονητής, μου έχουν φερθεί πολύ όμορφα, μου έχουν δείξει εμπιστοσύνη. Πέρασα ένα πρόβλημα υγείας που με κράτησε 1,5 μήνα έξω στην αρχή σεζόν. Το ποδόσφαιρο είναι στιγμές. Ένας αγωνίζεται και αν αυτός ο ένας αγωνίζεται καλά, δύσκολα ν’ αλλάξει. Εμένα αυτό μου δίνει δύναμη, η θέλησή μου να βοηθήσω την ομάδα, η υπομονή που είχα όλα αυτά τα χρόνια και η στήριξη που είχα. Δεν έχω να κάνω κάτι άλλο, έπρεπε να μπω μέσα και να αποδείξω ότι αξίζω την ευκαιρία μου”.

“Κάθε ποδοσφαιριστής οραματίζεται να αγωνίζεται στα παιχνίδια της ομάδας. Ένας λόγος παραπάνω για εμένα όταν κάθισα ένα χρόνο στον πάγκο πίσω από τον Σωκράτη (σ.σ. Διούδη). Αισθάνομαι δικαιωμένος που έμεινα, ούτε με την τύχη μου τα παίζω, ούτε τίποτα. Είμαι άνθρωπος που πιστεύει ότι ό,τι γίνεται, γίνεται για καλό. Ίσως να μετράω διαφορετικά τα πράγματα μετά τον τραυματισμό μου. Είμαι χαρούμενος που η ομάδα είναι πρώτη και εγώ την βοηθάω σε αυτό”.

Αν έχει στο μυαλό του το τι θα συμβεί στο μέλλον:

“Όχι, γι’ ατό είπα ότι βλέπω κάπως διαφορετικά τα πράγματα. Κοιτάω το τώρα. Ό,τι είναι καλύτερο να γίνει θα γίνει, αλλά το σημαντικότερο είναι το παρόν”.

Για τον πατέρα του που τον στηρίζει:

“Ναι και ο πατέρας μου, αλλά και όλη η οικογένεια μου είναι δίπλα μου. Με βοήθησαν ψυχολογικά. Οφείλω τα πάντα στους γονείς μου, για μένα η οικογένεια είναι κάτι ιερό. Είναι υπεράνω πάντων η οικογένεια και είναι ευλογία να την έχεις”.

Αν συμφωνεί με την άποψη του Δημήτρη Διαμαντόπουλου, ο οποίος είπε ότι ο χειρότερος εχθρός της ομάδας είναι ο κακός της εαυτός:

“Συμφωνώ απόλυτα. Αν εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει σε κάθε παιχνίδι, ο χειρότερος εχθρός μας είναι ο κακός μας εαυτός”.

Για την παρουσία του κόσμου στο ματς της Κυριακής με τα Τρίκαλα:

“Εννοείται πως περιμένουμε τον κόσμο. Είναι χαρά μας να τον βλέπουμε στο γήπεδο. Αυτό δείχνει ότι η δουλειά μας πηγαίνει σωστά. Θέλουμε να είναι ορεξάτος ο κόσμος μας. Δεν έχουμε εξασφαλίσει κάτι ακόμα, είμαι ο πρώτος που λέει ότι το κάθε παιχνίδι είναι τελικός περιμένουμε τον κόσμο την Κυριακή, για να μας υποστηρίξει”.

Για το γεγονός ότι τα Τρίκαλα δεν θα έχουν και μεγάλο κίνητρο στο κυριακάτικο παιχνίδι, καθώς δεν κυνηγούν ούτε την άνοδο, ούτε κινδυνεύουν να υποβιβαστούν:

“Για την δική μας προσέγγιση δεν σημαίνει τίποτα. Αν μπορούσα να σκεφτώ όμως σαν ποδοσφαιριστής των Τρικάλων, θα έλεγα ότι θα παίξω σε ένα γήπεδο με πολύ κόσμο, σε μία από τις καλύτερες έδρες της Ελλάδας. Μόνο οφέλη θα έχει κάποιος ν΄ αγωνιστεί και να δείξει πράγματα. Η συγκέντρωσή μας πρέπει να είναι πάνω από 100%. Δεν σημαίνει ότι επειδή είμαστε στην έδρα μας θα σκοράρει ο κόσμος ή ο διαιτητής. Πρέπει να είμαστε 1.000% έτοιμοι για να κερδίσουμε”.

Αν αισθάνεται κάποιου είδους πίεση, καθώς στην ομάδα τον εμπιστεύονται και θέλουν να του δώσουν ευθύνες:

“Μου δημιουργεί χαρά και ικανοποίηση. Δεν μου μεταφέρεται καμία πίεση, αντιθέτως μου δημιουργείται μία αίσθηση να παίζω. Θέλω να ματώνω για την ομάδα. Μου έχει δοθεί μια πολύ μεγάλη ευκαιρία και θέλω να δείξω ότι αξίζω να παίρνω αυτή την ευκαιρία. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο στην ομάδα και στους συμπαίκτες μου. Αυτοί είναι που με βοηθούν να γίνομαι καθημερινά καλύτερος”.

Αν μιλάει με τον Σωκράτη Διούδη:

“Μιλάμε συνέχεια με τον Σωκράτη, είμαστε φίλοι. Σε γενικές γραμμές ξέρω την κατάσταση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Είναι στενάχωρο να βλέπεις ένα μεγάλο σωματείο σε αυτή την κατάσταση, γιατί το ποδόσφαιρο έχει ανάγκη τέτοιες ομάδες. Ελπίζω να βρεθεί ια λύση για όλα τα παιδιά”.

Αν εκνευρίστηκε για το γκολ που δέχτηκε εχθές:

“Εκνευρίζομαι πάρα πολύ. Ούτε στην προπόνηση δεν θέλω να τρώω γκολ. Ήταν έλλειψη συγκέντρωσης αυτό το γκολ. Συμβαίνουν όμως αυτά, αλλά προσωπικά δεν θέλω η ομάδα να χαλαρώνει μέσα στο παιχνίδι. Από την στιγμή που κερδίσαμε όμως όλα καλά”.     

Προτεινόμενα Άρθρα