"Σε τρεις-τέσσερις εβδομάδες πίσω ο Πασάς, έτοιμος ο Ανάκογλου"

από AllAboutARIS

Ο γιατρός του ποδοσφαιρικού ΑΡΗ, Βαγγέλης Πανταζής, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή AllAboutARIS On Air στον Libero 107,4 FM και μίλησε για την απουσία του Γιάννη Πασά, αλλά και για την κατάσταση των Πασχάλη Κάσσου και Δημήτρη Ανάκογλου.

Για τον τραυματισμό του Πασά:

“Τα νέα είναι ανάμεικτα. Ο Κάσσος επέστρεψε στις προπονήσεις, αλλά χάσαμε τον Πασά με θλάση στον προσαγωγό Β΄ βαθμού, κάτι που σημαίνει 3-4 εβδομάδες εκτός αγωνιστικής δράσης. Θα κάνουμε κάποιες ενέσεις με αυξητικούς παράγοντες από το αίμα για να επισπέυσουμε κάπως την επιστροφή του. Όταν λέμε πιο γρήγορη επιστροφή, μιλάμε για μία εβδομάδα νωρίτερα”.

Αν για τον τραυματισμό του αθλητή οφείλεται ο “βαρύς” αγωνιστικός χώρος:

“Έτσι είναι. Αν το πάθαινε στην αρχή του αγώνα θα λέγαμε ότι δεν έκανε καλό ζέσταμα. Το έπαθε όμως στο 35΄, οπότε αποκλείουμε αυτό το ενδεχόμενο. Ήταν κακή συγκυρία των πραγμάτων, έκανε μία κίνηση και άνοιξε το πόδι του παραπάνω”.

Για το γεγονός ότι φέτος η ομάδα δεν αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τραυματισμών:

“Φέτος έχουμε έναν πολύ μικρό αριθμό. Η προετοιμασία ήταν πολύ καλή και η συντήρηση των αθλητών είναι καλή. Επομένως, αυτά τα δύο πράγματα συμβάλλουν στο να μην έχουμε τραυματισμούς Δεν σημαίνει ότι είναι θέμα ιατρικό αυτό. Είναι θέμα προπονητή και γυμναστή να μην τραυματίζονται οι παίκτες. Εγώ είμαι υπεύθυνος για κάποια πράγματα, να προλαβαίνω κάποιες καταστάσεις όταν κάποιος παραπονιέται για κάποια ενόχληση”.

Για τον Κάσσο που ξεπέρασε το πρόβλημά του και επανήλθε σε φουλ ρυθμούς:

“Ο Πασχάλης έχει τρομερές δυνατότητες και μπορεί ν’ ανέβει κι άλλο επίπεδο. Επειδή ήθελα να δω κάποια πράγματα στον Πασχάλη, κάναμε μαζί ατομικό την περασμένη εβδομάδα, στο φιλικό με την Κ-19”.

“Είναι καλοί επαγγελματίες. Ασχολούνται καθημερινά και δουλεύουν αγόγγυστα. Δεν ακούω παράπονα και τους βλέπω προσπαθούν για το καλύτερό”.

Για τον Δημήτρη Ανάκογλου:

“Είναι πολύ δύσκολο να επανέλθει κάποιος μετά από χιαστό. Σύμφωνα με τις στατιστικές 2 στους 3 επιστρέφουν. Ο Δημήτρης, ενώ πήγαινε πάρα πολύ καλά η αποθεραπεία, είχαμε έναν τραυματισμό και φρενάραμε το πρόγραμμα. Αυτό του κόστισε και ψυχολογικά, αλλά με την βοήθεια και των φυσιοθεραπευτών, είμαστε σε πάρα πολύ καλό επίπεδο και είναι έτοιμος να επιστρέψει. Έκανε τις προάλλες έναν αγώνα στο φιλικό με την Κ-19 και διαπίστωσα ότι πραγματικά δεν έχει καμία διαφορά από τους άλλους. Είναι πλέον θέμα προπονητού να τον χρησιμοποιήσει. Ο χρόνος επιστροφής από χιαστό είναι μ.ο. 9 μήνες. Αν κάποιος επανέλθει νωρίτερα έχει  25% πιθανότητα να πάθει υποτροπή. Σε αυτό το θέμα είμαστε πολύ βιαστικοί εδώ στην Ελλάδα. Και ο γιατρός φταίει σε αυτό. Είναι μεγάλο λάθος αυτό, κακώς μπαίνει να παίξει στους έξι μήνες. Στους 9 μήνες φανταστείτε, είναι σχεδόν ασφαλής να παίξει ο αθλητής. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο, ούτε έχουμε την ίδια διαδικασία επούλωσης. Ο κάθε αθλητής, ο κάθε άνθρωπος, είναι διαφορετικός”

Ποια από τα περιστατικά που είχε ν’ αντιμετωπίσει ήταν τα πιο δύσκολα:

“Και ο Πασσιαλής ο Πέτρος ήταν πολύ δύσκολη και Χατζηζήσης ο Γιώργος που είχαν μια πολυσυνδεσμική ζημιά. Είναι σπάνιες περιπτώσεις. Μπορεί να επιστρέψει κανείς σε πολλούς μήνες ή και καθόλου ή και σε χαμηλότερο επίπεδο”.

Αν φέτος η ομάδα θα καταφέρει να υλοποιήσει τον στόχο της:

“Φέτος με εντυπωσιάζει ότι και τα παιδιά του πάγκου συμμετέχουν σε όλα. Και στην αγωνία του να μπει το γκολ και στους πανηγυρισμούς και σε όλα. Είμαστε πραγματικά μία οικογένεια. Υπάρχει η συμμετοχή όλων. Κάποια μικροπαράπονα υπάρχουν, αλλά δεν θα ήταν φυσιολογικό να μην υπάρχουν”.  

Προτεινόμενα Άρθρα