"Ο ΑΡΗΣ έχει αποκτήσει πλεονέκτημα από την σταθερή του πορεία"

από AllAboutARIS

Ο Περικλής Αμανατίδης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του AllAboutARIS On Air, στον Libero 107,4Fm και μίλησε για την πορεία που έχει διαγράψει μέχρι στιγμής ο ΑΡΗΣ, κάνοντας παράλληλα και ένα γενικό σχόλιο για το πρωτάθλημα.

Για την τελική ευθεία στην οποία μπαίνει το πρωτάθλημα:

“Τα παιχνίδια είναι μονά. Όποιο παιχνίδι τελειώνει είναι καθοριστικό πλέον. Με την αποχώρηση των δύο ομάδων (σ.σ. Βέροιας και Αχαρναϊκού) γίνονται και λιγότεροι οι αγώνες. Υπάρχουν βέβαια ακόμη παιχνίδια, αλλά θα παίξουν μεγαλύτερο ρόλο και στην ψυχολογία τα επόμενα 5 παιχνίδια, απ’ ότι τα 5 τελευταία”.

Αν ΑΡΗΣ, Ο.Φ.Η. και Παναχαϊκή θα παλέψουν μέχρι τέλους για τις δύο θέσεις της ανόδου: 

“Βλέποντας και την αγωνιστική κατάσταση κάπως έτσι θα διαμορφωθεί. Πιστεύω ότι θα υπάρξει μία προσπάθεια από την Δόξα Δράμας, αλλά οι τρεις ομάδες πιστεύω θα παλέψουν μέχρι τέλους για τις δύο θέσεις”.

Από που θεωρεί ότι προέκυψε το πλεονέκτημα που έχει ο ΑΡΗΣ από την αρχή του πρωταθλήματος:

“Το τεράστιο πλεονέκτημα ο ΑΡΗΣ το έχει αποκτήσει διαγράφοντας σταθερή πορεία. Δεν άλλαξε την αγωνιστική του εικόνα ο ΑΡΗΣ. Ήταν σταθερός, παίζει ρόλο σε αυτό το ρόστερ, η έδρα και όσο φτάνουμε στο τέλος θ’ αυξάνεται και η αυτοπεποίθηση. Έχει στρώσει πολύ καλά το χαλί που λέμε”.

Ποια στοιχεία θα παίξουν σημαντικό ρόλο από εδώ και στο εξής:

“Παίζει τώρα ρόλο και το βάθος του ρόστερ. Η ομάδα έχει αξιόλογους παίκτες που έρχονται από πίσω και δίνουν λύσεις. Φαίνεται και το καλό κλίμα που υπάρχει, από το γεγονός ότι οι παίκτες που έρχονται από τον πάγκο, παίζουν με διάθεση. Όπως π.χ. ο Μιλούνοβιτς που είναι ένας καλός παίκτης, αλλά δεν έχει πολύ χρόνο συμμετοχής. Από εκεί και πέρα, η Παναχαϊκή με τον Ο.Φ.Η. έχουν τα φόντα γι’ αυτό που κυνηγάνε. Θα δώσω ένα μικρό προβάδισμα στον Ο.Φ.Η., γιατί είναι έτοιμος σαν οργανισμός να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση”.

Αν περίμενε αυτή την αγωνιστική ανάκαμψη του Ο.Φ.Η., παρά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο διοικητικό κομμάτι:

“Επειδή το παρακολούθησα από πολύ κοντά το θέμα, δεν θα πω ότι ήταν επίπλαστη αυτή η κρίση. Κράτησε πολύ λίγο, δεν επηρέασε την ομάδα. Έγιναν κινήσεις διοικητικές, υπήρξε αλλαγή προέδρου, πράγμα που φαίνεται ότι επανέφερε την ομάδα στις ράγες. Χρονικά, τελείωσε τότε, και γι’ αυτό δεν φάνηκε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις”.

Για τα Τρίκαλα:

“Δεν πιστεύω ότι είχαν πολλές ελπίδες. Θα γίνει ουσιαστικά μία κούρσα για δύο για την 2η θέση, μεταξύ Ο.Φ.Η. και Παναχαϊκής. Άφησα ένα μικρό ερωτηματικό για την Δόξα, αλλά δεν έχουν τον κατάλληλο χρόνο αυτές οι ομάδες για να προλάβουν και στο ποδόσφαιρο ο χρόνος είναι κάτι πολύ σημαντικό”.

Για την διαφορά στην πορεία του φετινού ΑΡΗ με πέρυσι:

“Έχει δουλέψει αρκετά και σε άλλες κατευθύνσεις, έχει οργανωθεί και σε άλλα πράγματα. Πολλά άτομα λειτουργούν για το σύνολο, όλοι κράτησαν χαμηλό προφίλ και πέρυσι, εκεί όπου γκέλαραν, φέτος κέρδισαν”.

Για το γεγονός ότι ο ΑΡΗΣ πηγαίνει με πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση στο ματς με τα Τρίκαλα ενώ οι Θεσσαλοί δεν έχουν και τόσο μεγάλο κίνητρο:

“Το γεγονός αυτό δεν κάνει εύκολο το παιχνίδι. Όλα τα παιχνίδια είναι ξεχωριστά και θέλει προσοχή. Σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να πεις ότι δεν είναι  καλή ομάδα τα Τρίκαλα. έχουν πολύ καλό ρόστερ και θέλουν προσοχή”.

Τι έφταιξε φέτος στα Τρίκαλα και έμειναν από νωρίς εκτός μάχης για την άνοδο:

“Έγιναν πολλές αλλαγές. Πέρυσι έκαναν μια πολύ καλή ομάδα και ρίσκαραν με το να αλλάξουν τόσους παίκτες φέτος. Εγώ δεν είμαι υπέρ των τόσων αλλαγών. Όταν μία ομάδα πηγαίνει καλά, δεν χρειάζεται να αλλάξεις τόσους παίκτες”

Για την μάχη της παραμονής: 

“Εκεί διαμορφώνεται μία καινούργια κατάσταση. Υπάρχουν προβλήματα εξωδιοικητικά. Θα γίνει μία μάχη μεταξύ των ομάδων που έχουν μια υγεία διοικητικά. Θα γίνει μάχη μεταξύ 6 ομάδων για τέσσερις θέσεις. Θα παίξουν ρόλο πολλά εκεί. Η ηρεμία, τα αποτελέσματα, η ανάκαμψη κάποιων ομάδων. Έχει δρόμο ακόμη ο γύρος και το ποδόσφαιρο έχει πολλές πιθανότητες να αλλάξουν πράγματα και να γίνουν ανακατατάξεις στην κάτω ζώνη”.

Για τον Στεφάνοβιτς που δεν “έπιασε” στον ΑΡΗ και αποχώρησε:

“Είχαμε μιλήσει και για τον Μουμίν και για τον Στεφάνοβιτς. Πρόκειται για ένα πολύ καλό ποδοσφαιριστή. Για να μην κολλήσει ένας παίκτης παίζουν πολλά ρόλο. Ίσως να μην κόλλησε αγωνιστικά. Εμείς οι προπονητές μπορεί να έχουμε ένα πλάνο το οποίο να μην έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Μπορεί να μην του ταίριαζε ο ρόλος του ρολίστα. Θα μπορούσε ίσως να βοηθήσει, αλλά είναι πολλά τα στοιχεία που παίζουν ρόλο και κανείς παίκτης δεν χάνεται από μία μέτρια χρονιά”.

Προτεινόμενα Άρθρα