Πήραν την ευκαιρία και την κράτησαν

από Νίκος Παπαδόπουλος

Αυτοί που ήρθαν από τον πάγκο και δικαίωσαν τον τεχνικό του ΑΡΗ

Στα τελευταία παιχνίδια ο Δημήτρης Σπανός φαίνεται να έχει καταλήξει σε έναν συγκεκριμένο κορμό ποδοσφαιριστών στους οποίους βασίζεται. Πάντα βέβαια με κάποιες συγκεκριμένες διαφοροποιήσεις κατα καιρούς. 

Ο κορμός αυτός απαρτίζεται από ποδοσφαιριστές που έχουν πάρει τη φανέλα του βασικού από την αρχή της σεζόν και τη διατηρούν. Είναι όμως και εκείνοι που το προηγούμενο διάστημα βρίσκονταν μεταξύ πάγκου και ενδεκάδας ή… μονίμως στον πάγκο, για να πάρουν εν τέλει την ευκαιρία από τον τεχνικό του ΑΡΗ και να μην την αφήσουν να πάει χαμένη. 

Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει ο Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος, αν θέλουμε να ξεκινήσουμε με σειρά θέσεως. Οι συγκυρίες τα έφεραν έτσι ώστε η κόκκινη του Καντιμοίρη στη Βέροια, να ανοίξει την πόρτα της ενδεκάδας για τον 23χρονο τερματοφύλακα, ο οποίος ναι μεν είχε αγωνιστεί στο Κύπελλο αλλά δεν είχε πάρει ακόμα την ευκαιρία του στο πρωτάθλημα.

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού πέρασε ως αλλαγή κόντρα στην ομάδα της Ημαθίας και έκτοτε μετράει τέσσερα παιχνίδια ως βασικός. Ναι μεν έχει δεχθεί δύο γκολ αλλά η ευθύνη που φέρει δεν είναι τόσο μεγάλη -ειδικά στις Σέρρες- δείχνοντας με τις εμφανίσεις του να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη τους Δημήτρη Σπανού.

Ο δεύτερος που ανήκει και στην πρώτη κατηγορία, είναι ο Μάνος Τζανακάκης. Ο Κρητικός μπακ ξεκίνησε τη σεζόν μεταξύ πάγκου και ενδεκάδας, μαζί με ένα πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε στη διάρκεια του 1ου γύρου. Ως παίκτης ρυθμού, περίμενε να πάρει παιχνίδια στα πόδια του ώστε να βρει τον καλό του εαυτό και το τελευταίο διάστημα δικαιώνει τον Σπανό. Από το παιχνίδι με τη Βέροια μέχρι και σήμερα είναι βασικός και αναντικατάστατος, έχοντας σταθεροποιήσει την απόδοση του σε ικανοποιητικά επίπεδα, ενώ μετράει και ένα γκολ στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό.

Προτεινόμενα Άρθρα