Με σόου του Μπατσουαγί η Ντόρτμουντ υπέταξε στο 94′ την Άιντραχτ

από Γιώργος Γκάτος

Μετά την ήττα από την Σάλτσμπουργκ με 2-1 στην πρώτη αναμέτρηση της φάσης των "16" του Europa League η Μπορούσια Ντόρτμουντ, υποδέχτηκε την έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος Άιντραχτ Φρανκφούρτης με… φόντο την 4η θέση και την έξοδο στο Champions League.

Οι “Βεστφαλοί” μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο 11ο λεπτό, μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Πούλισιτς από τα δεξιά γύρισε την μπάλα στην περιοχή και πριν προλάβει να σουτάρει ο Μάρκο Ρόις σε κενό τέρμα ο αμυντικός μέσος τον φιλοξενούμενων, Μάρκο Ρους στην προσπάθειά του να διώξει με τάκλιν την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Μετά το γρήγορο γκολ των γηπεδούχων το παιχνίδι… έσβησε με την Άιντραχτ να μην κάνει αισθητή την παρουσία της και το 1-0 ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος η Άιντραχτ έψαχνε το γκολ από νωρίς, στο 48′ μετά από κόρνερ του Ντε Γκούζμαν στο δεύτερο δοκάρι ο Μπόατενγκ με τακουνάκι προσπάθησε να ισοφαρίσει με τον Ρόμαν Μπούρκι να μπλοκάρει εύκολα. Στο 51ο λεπτό ο Ντα Κόστα – ήταν ο πιο δραστήριος ποδοσφαιριστής των φιλοξενούμενων- έκανε την σέντρα από δεξιά αλλά ο Λούκας Πίζτσεκ πρόλαβε τον Μπόατενγκ και απομάκρυνε.

Η ομάδα του Νίκο Κόβατς είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης στο δεύτερο μέρος αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά την άμυνα της Μπορούσια Ντόρτμουντ, όμως στο 75ο λεπτό η πίεση της Άιντραχτ απέδωσε καρπούς με τον Λούκα Γιόβιτς, να ισοφαρίζει με ωραία κεφαλιά μέσα από την περιοχή μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντε Γκούζμαν.

Οι πανηγυρισμοί για του φιλοξενούμενους κράτησαν μόλις δύο λεπτά, καθώς μετά από εξαιρετική συνεργασία των Πούλισιτς και Μπατσουαγί, ο τελευταίος με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή έδωσε ξανά προβάδισμα στην ομάδα του Πέτερ Στόγερ.

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ δεν “κλείδωσε” το τρίποντο και παραλίγο να το… πληρώσε αφού η Άιντραχτ ισοφάρισε στις καθυστερήσεις, o Ντα Κόστα γύρισε στην περιοχή κανείς από του αμυντικούς δεν έδιωξε και ο Ντάνι Μπλουμ με ένα απλό πλασέ έκανε το 2-2, όμως ο Μπατσουαγί δεν είχε πει την τελευταία του… λέξη και στο 94′ μετά από πολύ ωραία λόμπα του Πίζτσεκ με γυριστό μέσα από την περιοχή έδωσε τη νίκη στους “Βεστφαλούς”.

Προτεινόμενα Άρθρα