Διεθνώς… ρεζίλι! (pics)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τον γύρο του κόσμου κάνει η εικόνα με το πιστόλι

Διεθνώς ρεζίλι έχει γίνει από χθες το βράδυ -και πάλι- η Ελλάδα με τα όσα έγιναν στην Τούμπα στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ. 

Το αποκορύφωμα βέβαια είναι η εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο οπλοφορώντας, εικόνα που έχει κάνει τον γύρο του κόσμου και έχει απασχολήσει τα μεγαλύτερα ΜΜΕ. 

Marca: “Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, φέρει πιστόλι”


Μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Ισπανίας, η μαδριλένικη Marca, ήταν από τα πρώτα ΜΜΕ που ασχολήθηκε με τα χθεσινά γεγονότα γράφοντας, “”Το κρίσιμο ματς της ΑΕΚ για τον τίτλο του πρωταθλήματος στην Ελλάδα έδειξε ακόμη μία φορά την ατυχία που επιβάλλουν οι ultras στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εάν, πριν μερικές εβδομάδες οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πέταξαν ένα ρολό χαρτί στον τεχνικό του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρθία, τώρα το φαινόμενο έχει γίνει… θεσμός.

Ο διαιτητής, Γιώργος Κομίνης, ακύρωσε το γκολ του ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις και οι οπαδοί των γηπεδούχων εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, δείχνοντας ότι απορρίπτουν την απόφαση του διαιτητή. Δεν έμεινε μόνο εκεί το πράγμα, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να κυνηγήσει το διαιτητή, ο οποίος γρήγορα πήγε στα αποδυτήρια με τους βοηθούς του.

Σε εικόνες που κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός, ο Σαββίδης φέρει στη ζώνη μία θήκη με ένα πιστόλι. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ απείλησε τον διαιτητή και τους παίκτες της ΑΕΚ, οι οποίοι εγκατέλειψαν το γήπεδο έντρομοι”.

Sun: “Εισβολή με όπλο από τον Σαββίδη”

Τα νέα ταξίδεψαν και στην Αγγλία, με την Sun να αναφέρει. “ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, εισέβαλλε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ κουβαλώντας όπλο.

Gazzetta: “Μπήκε να διαμαρτυρηθεί με όπλο”

Η ιταλική “gazzetta.it” ασχολήθηκε και αυτή με τα χθεσινά γεγονότα αναφέροντας: “Ελλάδα, το αφεντικό του ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο για να διαμαρτυρηθεί με όπλο”

Dailymail: “Είσαι τελειωμένος”

Επιστρέφοντας στην Αγγλία, η Dailymail κάνει και αυτή με αναφορά μετά τη Sun, γράφοντας και τα όσα είπε ο Σαββίδης στον Κομίνη. “Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης εισέβαλε στο γήπεδο κρατώντας οπλοφορώντας, μετά την ακύρωση γκολ της ομάδας του κόντρα στην ΑΕΚ και λέει στον διαιτητή “Είσαι τελειωμένος” “.

maisfutebol: “Διεκόπη το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ μετά την εισβολή ένοπλου προέδρου”

Η πορτογαλική “maisfutebol” αναφέρει: “Η αναμέτρηση ΠΑΟΚ-ΑΕΚ διεκόπη, όταν ακυρώθηκε γκολ, μετά την εισβολή του ένοπλου προέδρου του ΠΑΟΚ”.

Αναφορές στο ντέμρπι και τον Σαββίδη έγιναν επίσης και από άλλα ΜΜΕ σε Νορβηγία, Σουηδία, Τουρκία, Κροατία και Πολωνία, συνθέτοντας μια βραδιά ντροπής για το ελληνικό ποδόσφαιρο με πρωταγωνιστή τον συμπολίτη… 

Προτεινόμενα Άρθρα