Σοβαρεύτηκε και το… καθάρισε

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πλατέλλας, Κάσσος και Χαντί τα γκολ για την ομάδα του Δημήτρη Σπανού

Ο Εργοτελης έκανε το… δώρο την περασμένη Πέμπτη αλλά ο ΑΡΗΣ αποδείχθηκε “κακός οικοδεσπότης” για την ομάδα του Τάκη Γκώνια. 

Μην έχοντας άλλα περιθώρια για απώλειες, ο ΑΡΗΣ άφησε πίσω του τις δύο ισοπαλίες με Τρίκαλα και Καλλιθέα, επικρατώντας 3-0 των Κρητικών στο “Κλεάνθης Βικελίδης” για την 21η αγωνιστική της Football League. 

Παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι… πέταξαν πάλι ένα πρώτο ημίχρονο, στην επανάληψη σοβαρεύτηκαν, έγιναν πιο παραγωγικοί και σκόραραν τρεις φορές για να διαμορφώσαουν το τελικό 3-0, με τα γκολ των Πλατέλλα (54′) Κάσσου (76′) και Χαντί (90’+6)΄.

Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Σπανού επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας και πλέον περιμένει το παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στην Παναχαϊκή.

Ετσι ξεκίνησε

Ο Ούγκο Σόουζα… έσπασε για μία ακόμη φορά φέτος τα κοντέρ και επανήλθε από τον τραυματισμό του, ξεκινώντας στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Δεληζήση. Τζανακάκης-Κανακούδης ήταν οι πλάγιοι μπακ με τον Αναγνωστόπουλο στο τέρμα. Μουμίν-Νίκιτς ήταν το δίδυμο στα χαφ, με τους Πλατέλλα-Κάσσο στα άκρα της επίθεσης και τον Παυλίδη λίγο πίσω από τον προωθημένο Διαμαντόπουλο.

Μοιρασμένο παιχνίδι

Στα ίδια επίπεδα κινήθηκε πάνω-κάτω η εικόνα ΑΡΗ και Εργοτέλη στο πρώτο 45λεπτο. Αμφότεροι κυκλοφόρησαν αρκετά τη μπάλα και έδωσαν χώρους σε ένα ημίχρονο της… υπομονής και για τους δύο, που όμως δεν διεκδικεί σε καμία περίπτωση δάφνες από πλευράς θεάματος. Με τον Εργοτέλη να κρατάει πάντως οριακά περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια του, όπως δείχνει το 42%-58%.

Δύο τελικές ο ΑΡΗΣ, την κλασσική ευκαιρία ο Εργοτέλης.

Ο ΑΡΗΣ μέτρησε μόλις δύο τελικές στο πρώτο μέρος με τα σουτ των Παυλίδη (20′) και Πλατέλλα (25′), τα οποία ήταν εκτός εστίας. Η κλασσική ευκαιρία του ημιχρόνου ανήκε στον Εργοτέλη με το ωραίο σουτ του Μπουτσάκη, με τον Αναγνωστόπουλο να σηκώνεται στο δεξί “παραθυράκι” του και να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Βελτιώθηκε και δεν ρίσκαρε

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε στο δεύτερο μέρος και σε αυτό ρυθμιστής ήταν ο ΑΡΗΣ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα κυρίως στο επιθετικό κομμάτι και έγιναν παραγωγικοί στο κομμάτι των ευκαιριών, βρίσκοντας γρήγορα το γκολ που τους έδωσε το προβάδισμα. 

Ο Κάσσος στο 53′ ανατράπηκε από τον Μπουτσάκη μέσα στην περιοχή και ο Πλατέλλας δεν αστόχησε από τα έντεκα βήματα, κάνονυας το 1-0 στο 54′.

Πήρε το αίμα του πίσω

Ο Κάσσος είναι από τους παίκτες που έχουν ακούσει πολλά το τελευταίο διάστημα, για να δώσει τελικά τη δική του απάντηση στο 76′. Δύο λεπτά αφού έχασε μία πολύ σημαντική ευκαιρία μετά από δοκάρι του Σόουζα, ο Δραμινός εξτρέμ εκμεταλλεύτηκε την κεφαλιά-π΄σα του Νίκιτς και δεν αστόχησε απέναντι στον Κατσιμήτρο, για να κάνει το 2-0. 

Ήρθε από τον πάγκο για το… κερασάκι

Με το παιχνίδι να έχει κριθεί από το 76′, ο Σπανός έριξε στο ματς και τον Άγγελο Χαντί ο οποίος έμελλε να βάλει και αυτός τη σφραγίδα του στα ματς. Με πολύ όμορφη εκτέλεση φάουλ στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ιορδανός μεσοεπιθετικός νίκησε τον Κατσιμήτρο και έγραψε το τελικό 3-0. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημήτρης Ρούσης (Θεσσαλίας)

ΒΟΗΘΟΙ: Αχιλλέας Νίκζας (Λάρισας), Γιώργος Στεφανής (Καρδίτσας)

4ος: Δημήτρης Μαλούτας (Ημαθίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 38′ Παυλίδης, 60′ Νίκιτς 67′ Μουμίν, 63′ Διαμαντόπουλος/ 90’+4′ Μπάτζιος

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Τζανακάκης, Σόουζα, Δεληζήσης, Κανακούδης, Μουμίν, Νίκιτς, Πλατέλλας (88′ Χαντί), Κάσσος, Παυλίδης (52′ Ντούνης), Διαμαντόπουλος (77′ Μιλούνοβιτς)

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Τάκης Γκώνιας): Κατσιμήτρος, Νικολακάκης, Μπάτζιος, Πάτας, Σταμόπουλος, Τσέλιος, Μπουτσάκης (75′ Μπουτσάκης), Σταματάκος (81′ Μανουσάκης), Έφορτ, Ροβίθης (42′ Μπουρσέλης), Κάιπερς.

Προτεινόμενα Άρθρα