Χωρίς μεγάλο ντέρμπι τα προημιτελικά του Europa

από Γιώργος Γκάτος

Με την ιβηρική μάχη ανάμεσα σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Σπόρτινγκ Λισαβόνας να ξεχωρίζει πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των προημιτελικών του Europa League. Mε ΤΣΣΚΑ Μόσχας η Άρσεναλ.

Η κόντρα της ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε με εκείνη του Ζόρζε Ζεσούς ξεχωρίζει ενώ θεωρητικά η Άρσεναλ έχει τον τίτλο του φαβορί απέναντι στους Μοσχοβίτες. Η πρωτάρα στην Ευρώπη Λειψία που έχει ήδη αφήσει εκτός συνέχειας Νάπολι και Ζενίτ θα κοντραριστεί με την Μαρσέιγ του Κώστα Μήτρογλου ενώ η Λάτσιο που στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε την Ντιναμό Κιέβου θα συναντήσει την Σάλτσμπουργκ που έγινε η πρώτη αυστριακή ομάδα που φτάνει στους «8» του Γιουρόπα Λιγκ αποκλείοντας την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Ατλέτικο και Σπόρτινγκ συναντήθηκαν ξανά στη φάση των ομίλων του πρώτου Γιουρόπα Λιγκ της ιστορίας την περίοδο 2009/10 με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες και στα δύο ματς (0-0 και 2-2).  Η Σάλτσμπουργκ επικράτησε δύο φορές της Λάτσιο για τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης της ίδιας σεζόν.

Αναλυτικά τα ζευγάρια:

Λειψία – Μαρσέιγ

Άρσεναλ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Ατλέτικο Μαδρίτης – Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Λάτσιο – Σάλτσμπουργκ

Τα πρώτα παιχνίδια είναι προγραμματισμένα για τις 5 Απριλίου και οι επαναληπτικοί για τις 12 του ίδιου μήνα. Ο τελικός πρόκειται να γίνει στις 16 Μάη στη Λυών.

Προτεινόμενα Άρθρα