Πολύτιμος βαθμός… δια ποδός Ντούνη

από Νίκος Παπαδόπουλος

Στην 1η θέση με τον ΟΦΗ πλέον οι "κιτρινόμαυροι"

Από το τίποτα… καλός και ο βαθμός. Ο ΑΡΗΣ βρέθηκε αντιμέτωπος στην Πάτρα με μία ήττα που θα τον έβαζε σε μπελάδες όσον αφορά την άνοδο, αλλά το “έσωσε” στο τέλος. 

Ο Ντούνης με απευθείας φάουλ στο 88′ ισοφάρισε το γκολ του Ελευθεριάδη (43′) και διαμόρφωσε το τελικό 1-1 με την Παναχαϊκή στην Πάτρα. Σε ένα παιχνίδι με πολλά νεύρα, λίγες φάσεις, τρεις αποβολές και έναν διαιτητή που ελέγχεται για αρκετές αποφάσεις του, χαλώντας τον όποιο ρυθμό πήγαινε να δημιουργηθεί. 

Οι Θεσσαλονικείς ολοκλήρωσαν το ματς με εννέα παίκτες λόγω των αποβολών Μπαστακού και Βαλεριάνου, ενώ από πλευράς γηπεδούχων αποβλήθηκε ο Ντάσιος. 

Μετά και από αυτό το αποτέλεσμα, ο ΑΡΗΣ επέστρεψε στην κορυφή αλλά πλέον έχει… συγκάτοικο τον ΟΦΗ.

Ετσι ξεκίνησε

Με τρία νέα πρόσωπα, όπως αναμενόταν, παρέταξε ο Δημήτρης Σπανός την ομάδα. Ο Αιγιώτης τεχνικός άλλαξε τα άκρα της άμυνας, όπου Μπούρμπος-Βαλεριάνος ξεκίνησαν αντί των Τζανακάκη-Κανακούδη και ο Ιντζόγλου επανήλθε ως παρτενέρ του Μουμίν στα χαφ. Ο Αναγνωστόπουλος ξεκίνησε στο τέρμα, έχοντας μπροστά του στα στόπερ Σόουζα-Δεληζήση. Σταθερή διατηρήθηκε η επίθεση όπου Πλατέλλας-Κάσσος ξεκίνησαν στα άκρα και ο Παυλίδης λίγο πίσω από τον προωθημένο Διαμαντόπουλο.

Τον έλεγχο η Παναχαϊκή

Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που πατούσαν καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο, παίρνοντας τον έλεγχο από το ξεκίνημα. Η ομάδα του Οφρυδόπουλου κράτησε μπάλα και πίεσε εξ αρχής τον ΑΡΗ, με αρκετά γεμίσματα μέσα στην περιοχή για τον Μωραΐτη. Με εξαίρεση τη φάση του γκολ οι “κιτρινόμαυροι” σταμάτησαν είχαν καλή αμυντική συμπεριφορά και δεν άφησαν να δημιουργηθεί κάποια επικίνδυνη κατάσταση στα καρέ του Αναγνωστόπουλου. Από την άλλη στο σετ παιχνίδι δυσκολεύτηκαν να προωθήσουν τη μπάλα στην επίθεση, χωρίς να αξιοποιήσουν τις στιγμές που βρήκαν ανοικτό γήπεδο. Χαρακτηριστική είναι η φάση του 23ου λεπτού όπου ο Μπούρμπος μετά από φοβερή κούρσα έβγαλε την παράλληλη πάσα στην περιοχή, όμως ούτε ο Παυλίδης ούτε ο Κάσσος μπόρεσαν να σκοράρουν από κοντά.

Η πίεση και η ολιγωρία έφεραν το γκολ

Ίσως στην πρώτη στιγμή ολιγωρίας του ΑΡΗ ανασταλτικά, η Παναχαϊκή πήρε και το προβάδισμα. Ο Φωτάκης βρέθηκε μέσα στην περιοχή και έκανε το σουτ, με τον Αναγνωστόπουλο να απομακρύνει και τον Ελευθεριάδη στη συνέχεια της φάσης να σκοράρει από κοντά για το 1-0 του πρώτου μέρους.

Απειλή… μικρής διάρκειας

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο ΑΡΗΣ είχε ένα δεκάλεπτο που εμφάνισε κάτι καλύτερο και είχε τρεις τελικές στην εστία του Βρονταρά. Η πιο σημαντική ήταν εκείνη του 54ου λεπτού, με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να μπλοκάρει την κεφαλιά του Διαμαντόπουλου. 

“Μαζεύτηκε” η Παναχαϊκή, όλα για όλα ο ΑΡΗΣ

Από το 65′ και μετά ο Οφρυδόπουλος τράβηξε σταδιακά πίσω την ομάδα του και άρχισε να κλείνει τους χώρους,βλέποντας τον ΑΡΗ να ανεβαίνει και να πιέζει όλο και περισσότερο. Πίεση που ήρθαν να ενισχύσουν σταδιακά και οι αλλαγές του Σπανού, με την είσοδο των Ντούνη, Πασά και Μπαστακού. 

Ο Αναγνωστόπουλος τον κράτησε ζωντανό, ο Ντούνης… έσωσε το βαθμό

Ο ΑΡΗΣ αναγκαστικά ρίσκαρε αφήνοντας χώρους πίσω για την Παναχαϊκή που προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα, φτάνοντας μάλιστα μια ανάσα από το 2-0. Στο 75′ ο Μωραΐτης βγήκε απέναντ από την εστία, με τον Αναγνωστόπουλο να κάνει την επέμβαση του αγώνα και να κρατάει τους φιλοξενούμενους ζωντανούς. Σε μία καταλυτική απόκρουση όπως φάνηκε λίγο αργότερα. 

Στο 88′ ο Ντούνης με ωραία συρτή και έξυπνη εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στην εστία του Βρονταρά και “πάγωσε” τπ γήπεδο της Αγυιάς, για να ακολουθήσει το αδιανόητο στις καθυστερήσεις.

Ο Λάμπρου έχοντας χάσει τον έλεγχο του ματς, απέβαλε στο 90’+2′ Μπαστακό και Ντάσιο αφού προκλήθηκε ένταση μεταξύ τους. Φάση όμως στην οποία ο 21χρονος φορ έπρεπε να δεχθεί μόνο την κίτρινη. Όπως επίσης χωρίς εξήγηση είναι και η αποβολή του Βαλεριάνου τρία λεπτά αργότερα, για φάουλ που ναι μεν έκανε αλλά ακόμα και η κίτρινη ήταν υπερβολή. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Λάμπρου (Εύβοιας)

ΒΟΗΘΟΙ: Δημήτρης Φίλος (Βοιωτίας), Παναγιώτης Κορτέσης (Αθηνών)

4ος: Αγγελος Αδαμόπουλος (Ζακύνθου)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 22′ Λουμπαρδέρας, 31′ Φουρλάνος, 48′ Αργυρόπουλος, 69′ Σωτηράκος, 84′ Γκίνο/28′ , 90’+4′ Βαλεριάνος, 31′ Δεληζήσης, 48′ Πλατέλλας

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 90’+2′ Ντάσιος/90’+2′ Μπαστακός, 90’+5′ Βαλεριάνος

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Αργυρόπουλος (78′ Μουστακόπουλος), Σωτηράκος, Στεργίδης, Φωτάκης, Ελευθεριάδης, Λουμπαρδέας, Ντάσιος, Μωραϊτης, Φουρλάνος (61′ Γκίνο), Πολίμος (67΄Μπουτζίκος)

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Μπούρμπος, Σόουζα, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Μουμίν, Ιντζόγλου (), Πλατέλλας, Κάσσος, Παυλίδης (59′ Ντούνης), Διαμαντόπουλος (76′ Πασάς)

Προτεινόμενα Άρθρα