Αγγλικός εμφύλιος στο Νησί

από Νίκος Παπαδόπουλος

Στη Βαρκελώνη το άλλο ματς, μεταξύ Ρόμα και Μπαρτσελόνα

Στην προημιτελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης επιστρέφει έπειτα από την σεζόν 2006-07 η Λίβερπουλ η οποία υποδέχεται την Μάντσεστερ Σίτι.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ η οποία θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση της στην επόμενη φάση του θεσμού προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη για το πρωτάθλημα με 2-1 επί της Κρίσταλ Πάλας, στην προσπάθεια που κάνει για να εξασφαλίσει την παρουσία της στο Τσάμπιονς Λιγκ της νέας σεζόν.

Ο τεχνικός των “ρεντς” Γιιούργκεν Κλοπ δεν μπορεί να υπολογίζει για το ματς με τους “πολίτες” στις υπηρεσίες των Ματίπ, Γκόμεζ, Λαλάνα, Κλαβάν, Γούντμπερν και Μπρούστερ, ενώ ερωτηματικό αποτελεί η συμμετοχή του Τσαν καθώς ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στην μέση.

Όσον αφορά την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα η οποία έχει κλειδώσει εδώ και καιρό την κατάκτηση του τίτλου στην Αγγλία έχει θέσει ως στόχο της για πρώτη φορά στην ιστορία της να βρεθεί στους 4 του θεσμού.

Σ΄ότι έχει να κάνει με τα αγωνιστικά προβλήματα που  αντιμετωπίζει ο τεχνικός των “πολιτών” δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Μεντί και Αγουέρο, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Στόουνς.

Φαβορί η “Μπάρτσα”

Το φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού είναι η Μπαρτσελόνα, η οποία συμμετέχει για εντέκατη σερί σεζόν στα προημιτελικά, εν αντιθέσει με τους “τζιαλορόσι” που επιστρέφουν μετά από μια δεκαετία.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε η οποία προέρχεται από την πρόκριση επί της Τσέλσι, αλλά και την εκτός έδρας ισοπαλία με 2-2 στην έδρα της Σεβίλλης, αποτέλεσμα που την φέρνει ακόμα πιο κοντά στον τίτλο έχει να αντιμετωπίσει μόλις ένα αγωνιστικό πρόβλημα.

Αυτό δεν είναι άλλο από την συμμετοχή του Μπουσκέτς, η συμμετοχή του οποίου είναι αμφίβολη, ωστόσο εκτιμάται ότι θα δώσει κανονικά το παρών στο σημερινό ματς. Όσον αφορά τηνομάδα του Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο η οποία προέρχεται από την εκτός έδρα ισοπαλία με την Μπολόνια, ερωτηματικό αποτελεί ο Ναϊγκολάν με τις πιθανότητες να παίξει στο σημερινό ματς να είναι υπέρ του.

Πηγή: sdna.gr 

Προτεινόμενα Άρθρα