Το δέντρο και το… δάσος!

από Γιώργος Γκάτος

Η διαχείριση κρίσεων ήταν κάτι που λείπει από τον σύλλογο, αλλά για ποια κρίση μιλάμε σε μια ομάδα που έκανε την πρώτη ήττα της 9 αγωνιστικές πριν από το τέλος;

Ας κάνουμε μια σύντομη αναδρομή στο καλοκαίρι. Εκεί, ο ΑΡΗΣ βρίσκεται στα “χαμένα” με μια άνοδο που δεν ήρθε ποτέ και έναν Γολγοθά που κρατούσε ήδη πάρα πολύ για την δυναμική μιας ομάδας. Ο κόσμος; Όχι και στα καλύτερα του προφανώς που για ακόμα μια χρονιά θα ανεχόταν να ταξιδεύει από την μια άκρη της Ελλάδος στην άλλη, θα φέρνει το “Πάσχα” για κάθε τοπική κοινωνία και θα ακούει συνθήματα από ομάδες που το μεγαλύτερο επίτευγμα τους ήταν τα υβριστικά συνθήματα κατά του ΑΡΗ.

Εκεί για πρώτη φορά μετά από χρόνια, η ομάδα πήγε σε προετοιμασία με το 90% του ρόστερ και με παίκτες “καμικάζι” που θα έβαζαν ανά πάσα στιγμή το πόδι τους για να επαναφέρουν την ομάδα εκεί που ανήκει. 9 μήνες αργότερα, ο ΑΡΗΣ βρίσκεται στο +13 από την θέση ανόδου, έχει απολογισμό 18-6-1, με αυτή την ήττα να γίνεται στην 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Αν αυτές οι προτάσεις ήταν γραμμένες στα μέσα Ιουλίου, θα είχαμε κερδίσει κάποιους μήνες ζωής από αυτούς που χάσαμε.

Ο Παύλος Μυροφορίδης είχε κάνει λόγο στην παρουσίαση του ότι “η ομάδα αποτελείται από ποδοσφαιριστές που θα παλέψουν μέχρι τέλους για να βγάλουν το ψωμί τους” και ότι “υπό διαφορετικές συνθήκες ο ίδιος και αυτοί οι ποδοσφαιριστές δεν θα περνούσαν ούτε έξω από το γήπεδο”. Τι νόημα έχει λοιπόν αυτή η ανθρωποφαγία; Σε αρκετούς ποδοσφαιστές στο τέλος της χρονιάς, θα τους δώσουμε το χέρι και θα τους ευχαριστήσουμε για την φετινή τους προσπάθεια. Λιγότεροι θα είναι αυτοί που θα έρθουν από μόνοι τους να δώσουν το χέρι και να ευχαριστήσουν τον ΑΡΗ για την ευκαιρία.

Η ομάδα αυτή, με όρους μπασκετικούς, ονομάζεται One And Done. Για ποιό λόγο λοιπόν να επικρίνουμε τον κάθε παίκτη στοχευμένα για τις αδυναμίες του; Δεν νομίζω ότι ανακαλύψαμε την Αμερική αν μιλήσουμε για την επιθετική “δυσκολία” της ομάδας, που το παράδοξο βρίσκεται στο γεγονός ότι είναι η δεύτερη επίθεση(!) του πρωταθλήματος! Νομίζω πως δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο, 7+2 αγωνιστικές πριν το τέλος.

Ο στόχος ήταν ένας και μοναδικός από την αρχή της χρονιάς, αλλά είχε τρια σκέλη! Η ομάδα να ανέβει. Η ομάδα να ανέβει όσο πιο σύντομα γίνεται. Η ομάδα να ανέβει όσο πιο σύντομα γίνεται παρουσιάζοντας μια ωραία εικόνα εντός γηπέδου.

Δεν τίθεται θέμα πρωτιάς και το γράφει ένας άνθρωπος που δεν θέλει η ομάδα να χάνει στο… σκάκι. Το ζητούμενο ήταν η άνοδος για να έχει περισσότερο χρόνο η ομάδα να ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ όλο της το ενδιαφέρον σε αυτά που απαιτούνται τη νέα χρονιά. Δεν αρκεί ποτέ στον ΑΡΗ να επιστρέψει απλά. Μέσα σε ένα μικρό διάστημα πρέπει να βάλει όλες τις βάσεις για την εδραίωση του. Αρχής γενομένης από τα τουρνικέ που τοποθετήθηκαν και τον τάπητα που αν γινόταν θα είχε μπει από πέρσι το καλοκαίρι. Η αγωνιστική στελέχωση ίσως είναι και το πιο εύκολο από όλες τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν το καλοκαίρι.

Άρα, αντί για πράγματα που γράφουμε εν βρασμώ ψυχής, ίσως θα έπρεπε να χαλαρώσουμε βλέποντας την πραγματικότητα του πρωταθλήματος. Προσοχή. Να χαλαρώσουμε εμείς, όχι οι παίκτες. Αυτοί έχουν ακόμα 9 αγωνιστικές. Τότε θα χαλαρώσουν, αλλά σε αυτό το μεσοδιάστημα δεν θα πρέπει να τους φορτώνουμε έξτρα βάρη. Το πιο εύκολο είναι αύριο το πρωί να διώξουμε μέχρι και τα σημαιάκια του κόρνερ. Περισσότερο θα πληγώσουμε μια ήδη πληγωμένη ομάδα από ταλαιπωρία τεσσάρων ετών. Και τα αυτογκολ, ήταν πάντα κάτι που μας άρεσε.

Υ.Γ. Το όνομα σου δεν θα γραφτεί τουλάχιστον από εμένα. Τουλάχιστον, ήταν ένα καμπανάκι αγώνα Super League.

Υ.Γ. 2 Οι απαιτήσεις υπάρχουν, θα υπάρχουν και είναι υγεία. Η Ελληνική Football League, όμως, είναι μια κατηγορία που πληρώνεις για να παίζεις και η διαφορά πρώτης και δεύτερης θέσης απλά…δεν υπάρχει. Το πάθος που βγήκε από ορισμένους σήμερα, θα ήταν δικαιολογημένο μόνο αν η ομάδα αγωνιζόταν στην Championship, εκεί όπου πρώτη και δεύτερη θέση έχουν διαφορά… κάτι εκατομμύρια ευρώ. Αυτό το πάθος που υπάρχει, ας περιμένει το καλοκαίρι για την έμπρακτη στήριξη στα διαρκείας.

Υ.Γ. 3Καθαρό μυαλό και Καλή Ανάσταση… Αρχικά την Κυριακή και δική μας σε λίγες αγωνιστικές. 

Προτεινόμενα Άρθρα