"Κιτρινόμαυρη" Ανάσταση

από Γιώργος Γκάτος

Η εφημερίδα "ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ" αναλύει την πορεία της ομάδας μετά από τις γιορτές του Πάσχα, από το 2007 και έπειτα

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Η φετινή Ανάσταση ήρθε για τον ΑΡΗ λίγο πριν το Πάσχα! Συγκεκριμένα την Κυριακή των Βαΐων. Η ομάδα πήρε τη νίκη που ήθελε κόντρα στη Δόξα Δράμας και “σφράγισε” ουσιαστικά την επιστροφή της στη Σούπερ Λιγκ. 
Με λίγα λόγια οι “κιτρινόμαυροι” φέτος θα κάνουν Πάσχα ήρεμοι και γνωρίζοντας ότι έχουν πετύχει το στόχο τους. Κάτι ανάλογο βέβαια έχει γίνει και τα προηγούμενα χρόνια. Υπήρξαν, όμως και σεζόν στις οποίες ο ΑΡΗΣ πήγαινε στη διακοπή του Πάσχα είτε στην… τσίτα είτε “βυθισμένος” στα προβλήματά του. 
Με αφορμή τη διακοπή του πρωταθλήματος για το Πάσχα, η εφημερίδα “ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ!” θυμάται τα πεπραγμένα της ομάδας στη διακοπή του Πάσχα τα τελευταία έντεκα χρόνια.

2007 
Φουλ για Ευρώπη

Μετά από έναν χρόνο απουσίας ο ΑΡΗΣ επιστρέφει στη Σούπερ Λιγκ και με τον Κίκε Ερνάντεθ στον πάγκο του (διαδέχθηκε το Όγιος) διεκδικεί ένα εισιτήριο για το τότε Κύπελλο UEFA. Η διακοπή του Πάσχα βρίσκει τους “κιτρινόμαυρους” στην 5η θέση, μετά την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”. 
Ωστόσο στις εναπομείναντες αγωνιστικές επανήλθαν στην 4η θέση και παρέμειναν εκεί παίρνοντας το ευρωπαϊκό εισιτήριο που ήθελαν.

2008 
Η πρεμιέρα των πλέι οφ και η νέα έξοδος στην Ευρώπη

Η σεζόν 2007-08 βρίσκει τη Σούπερ Λιγκ να… υποδέχεται τη διαδικασία των πλέι οφ, στην οποία συμμετείχαν οι ΑΡΗΣ, Παναθηναϊκός, Α.Ε.Κ. και Πανιώνιος. 
Στην πρεμιέρα αυτού του ειδικού ομίλου οι “κιτρινόμαυροι” αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τον Παναθηναϊκό στη Θεσσαλονίκη, σε παιχνίδι που έγινε τη Μ. Τετάρτη. 
Στο φινάλε της σεζόν η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς τερμάτισε 3η πίσω από τους “πράσινους” και την “Ένωση”, έχοντας εξασφαλίσει ήδη την έξοδό της στην Ευρώπη, μέσω της παρουσίας τους στον τελικό του Κυπέλλου.

2009 
Η… Μπάρτσα του κάμπου

Μια εβδομάδα πριν γιορταστεί το Πάσχα της 19ης Απριλίου εκείνη τη χρονιά, ο ΑΡΗΣ έφευγε νικητής από το ΟΑΚΑ κόντρα στην Α.Ε.Κ. Αποτέλεσμα, με το οποίο μείωσε στους δύο βαθμούς τη διαφορά από την 5η της βαθμολογίας Λάρισα, που είχε μετατραπεί σε… Μπαρτσελόνα με φόντο τα πλέι οφ. 
Παρά τη νίκη επί του Πανθρακικού με 3-2 την Κυριακή του Θωμά, το “διπλό” της Α.Ε.Λ. στη Λιβαδειά (0-1) της έδωσε την 5η θέση και ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

2010 
Πάσχα ηρεμίας…

Ο ΑΡΗΣ του Έκτορ Ραούλ Κούπερ είχε προλάβει να εξασφαλίσει πριν το Πάσχα την 5η θέση και την παρουσία του στα πλέι οφ. 
Την Κυριακή των Βαΐων οι “κιτρινόμαυροι” επικράτησαν 1-0 του Λεβαδειακού στη Θεσσαλονίκη, με την ομάδα στο φινάλε εκείνης της σεζόν να καταλαμβάνει την 4η θέση.

2011 
Ο… καταλανικός κάμπος

Το 2009 ήταν η Λάρισα και το 2011 ο Ολυμπιακός Βόλου. Το Πάσχα εκείνης της χρονιάς βρήκε τον ΑΡΗ να τερματίζει στην 6η θέση και να μένει εκτός πλέι οφ, αφού υπήρχε μια νέα… Μπαρτσελόνα του κάμπου και πιο συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός Βόλου. 
Οι Θεσσαλοί κατέλαβαν την 5η θέση, έχοντας δύο βαθμούς περισσότερους, πριν υποβιβαστούν στη Δ’ Εθνική, λόγω της εμπλοκής του Αχιλλέα Μπέου στο Koriopolis.

2012 
Τα… ψυχολογικά της Κουρομπίλιας

Ακόμη μια χρόνια που ο ΑΡΗΣ “κυνηγούσε” το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Πάλι, όμως, του το στέρησαν. Αυτή τη φορά όχι κάποια ομάδα, αλλά η βοηθός Κουρομπίλια, επικαλούμενη ψυχολογικούς λόγους για το άδειο μπουκάλι, που δέχθηκε στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. 
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί το παιχνίδι, που διεξήχθη με τους Αρκάδες την Κυριακή των Βαΐων και να αφαιρεθούν τρεις βαθμοί από την ομάδα που υποχώρησε στην 8η θέση της βαθμολογίας για να τερματίσει εν τέλει στην 9η.

2013 
Πρόωρη… Ανάσταση

Εκείνη τη χρονιά η Ορθοδοξία γιόρτασε την Ανάσταση του Κυρίου στις 5 Μαΐου, όταν, δηλαδή, το πρωτάθλημα είχε ήδη τελειώσει. Με τον ΑΡΗ, όμως, να γιορτάζει τη δική του… Ανάσταση κάπως πρόωρα. Στις 21 Απριλίου οι “κιτρινόμαυροι” έφυγαν με το βαθμό της ισοπαλίας από την Ξάνθη (0-0) και σε συνδυασμό με την ήττα της Α.Ε.Κ. από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (1-0) εξασφάλισαν την παραμονή τους στη Σούπερ Λιγκ, καταλαμβάνοντας τη 13η θέση.

2014 
Ανεβαίνοντας τον “Γολγοθά”

Ακόμη μια χρονιά που το Πάσχα συμπίπτει με το πέρας της κανονικής διάρκειας της Σούπερ Λιγκ. Μια “μαύρη” σελίδα στην ιστορία του ποδοσφαιρικού τμήματος, το οποίο υποβιβάστηκε μαθηματικά στις 26 Μαρτίου, γνωρίζοντας την ήττα από τον Εργοτέλη με 0-2 και τερματίζοντας στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

2015 
Στο… κατόπι του Πανσερραϊκού

Στην πρώτη του χρονιά στη Γ’ Εθνική, ο ΑΡΗΣ τα βρίσκει “σκούρα” με την άνοδο, έχοντας βασικό αντίπαλο τον Πανσερραϊκό. Μια εβδομάδα πριν το Πάσχα οι “κιτρινόμαυροι” επικράτησαν των Σερραίων με 1-0 και μείωσαν τη διαφορά από την κορυφή στον έναν βαθμό. Μια διαφορά, όμως, που δεν κάλυψαν μέχρι το φινάλε της σεζόν, το οποίο τους βρήκε στη 2η θέση.

2016 
Πάσχα ανόδου

Την επόμενη χρόνια το έργο του ΑΡΗ ήταν πιο εύκολο. Η ομάδα πήγε στη διακοπή του Πάσχα έχοντας εξασφαλίσει πριν περίπου έναν μήνα τη μαθηματική άνοδό της, επικρατώντας του Εορδαϊκού με 3-2. Μια εβδομάδα πριν το Πάσχα είχε αναδειχθεί ισόπαλος με τη Θύελλα Φιλώτα εκτός έδρας.

2017 
Με το… πιστόλι στον κρόταφο

Το περσινό Πάσχα βρήκε τους “κιτρινόμαυρους” πάλι, μετά από δύο χρόνια, στο… κυνήγι. Όχι, όμως, μιας ομάδας αλλά δύο, του Απόλλωνα Σμύρνης και της Λαμίας. 
Πριν τη διακοπή των γιορτών η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου πέρασε δύσκολα από την έδρα του Παναιγιάλειου με 1-0, διατηρώντας τη διαφορά των εννέα και έξι βαθμών από την 1η και τη 2η θέση αντίστοιχα. Δυστυχώς, όμως, στο τέλος δεν πρόλαβε το “τρένο της ανόδου.

Προτεινόμενα Άρθρα