Εγινε… 20ΑΡΗΣ και την Κυριακή τελειώνει

από Νίκος Παπαδόπουλος

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Διαμαντόπουλος με δύο γκολ

Ηταν σοβαρός και πέτυχε το αυτονότο… Ο ΑΡΗΣ άφησε πίσω του την κακή εμφάνιση στην Καλαμαριά και ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Απόλλωνα Λάρισας με 3-0 το απόγευμα της Τετάρτης. 

Οι “κιτρινόμαυροι” πανηγύρισαν την 20ή νίκη τους στο πρωτάθλημα και εφόσον πέρασουν από την έδρα του Καραϊσκάκη την ερχόμενη Κυριακή, τελειώνουν και μαθηματικά με την άνοδο. 

Πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ήταν ο Διαμαντόπουλος με τα δύο γκολ που πέτυχε (22′, 72′) ενώ από τα δικά του πόδια προήλθε και το γκολ του Πλατέλλα στο 52′ με σουτ έξω από την περιοχή. 

Ετσι ξεκίνησε

Τέσσερα νέα πρόσωπα είχε η ενδεκάδα του ΑΡΗ, με τον Δημήτρη Σπανό να προχωράει σε αλλαγές σε όλες τις γραμμές. Ο Μπούρμπος ήταν το νέ πρόσωπο στην άμυνα μαζί με τους Σόουζα, Δεληζήση και Βαλεριάνος, ξεκινώντας στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Νίκιτς πήρε τη θέση του Μουμίν στα χαφ μαζί με τον Ιντζόγλου και τον Πλατέλλα να διατηρείται λίγο πιο μπροστά. Πασάς-Ντούνης ήταν οι ακραίοι επιθετικοί και ο Διαμαντόπουλος επανήλθε στην κορυφή.

Η… προειδοποιητική και το “13άρι” του Διαμαντόπουλου

Η πρώτη καλή στιγμή του ΑΡΗ σημειώθηκε στο 10 και είχε πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Διαμαντόπουλο. Από την ωραία συνεργασία Ντούνη-Βαλεριάνου και την πάσα του τελευταίου στον χώρο, ο 28χρονος φορ προσπάθησε να πλασάρει τον Φιρινίδη αλλά αυτός έβγαλε τη μπάλα με το αριστερό του πόδι. Δεν μπόρεσε όμως να κάνει το ίδιο και στο 22ο λεπτό.

Ο ΑΡΗΣ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα των Θεσσαλών και ο Πασάς με γέμισμα από τα αριστερά… σέρβιρε στον Διαμαντόπουλο ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του. Τέρμα Νο 13 για τον ίδιο τη φετινή σεζόν.

Ο Απόλλωνας από την πλευρά του δεν απείλησε καθόλου στα πρώτα 45 λεπτά, με τους γηπεδούχους να έχουν άλλες δύο καλές στιγμές. Μία στο 39′ με το σουτ του Πλατέλλα και στο 45′ με τον Διαμαντόπουλο μόνο του στην περιοχή να μην σημαδεύει σωστά. Σε ένα πρώτο μέρος στο οποίο η ομάδα του Δημήτρη Σπανού είχε την απαραίτητη σοβαρότητα, υπομονή στο παιχνίδι της και ικανοποιητική κυκλοφορία της μπάλας.

Στο… κατόπι του Διαμαντόπουλου ο Πλατέλλας

Διαμαντόπουλος και Πλατέλλας δίνουν τη δική τους άτυπη μάχη για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στον φετινό ΑΡΗ. Έτσι λοιπόν ο δεύτερος.. απάντησε στον “Διάμα” με το γκολ του στο 52ο λεπτό. Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός σκόραρε με ωραίο σουτ εκτός περιοχής, σε φάση που φέρει ευθύνη και ο Φιρινίδης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νίκος Θεοδωρόπουλος (Φλώρινας)

ΒΟΗΘΟΙ: Αναστάσιος Ζυγκερίδης (Κιλκίς, Απόστολος Καρμίρης (Λέσβου)

4ος: Θανάσης Δραγούσης (Κιλκίς)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 88′ Βαλεριάνος/-

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Καντιμοίρης, Βαλεριάνος, Σόουζα, Δεληζήσης, Μπούρμπος, Ιντζόγλου, Νίκιτς, Πασάς (46′). Πλατέλλας (73′ Κάσσος), Ντούνης, Διαμαντόπουλος (78′ Μπαστακός)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Νίκος Θεοδοσιάδης): Φιρινίδης, Σκούπρας, Κουρτεσιώτης, Παπαζαχαρίας, Ανδρέου, Ιβανίδης, Μαυριάς (79′ Κωτσιαρίδης), Λίταινας, Κανούλας (61′ Καμπέρης), Σουλίδης (68′ Κακαμής), Τσιλούλης

Προτεινόμενα Άρθρα