"Επιτυχημένη χρονιά για την ομάδα, θέλω να μείνω"

από AllAboutARIS

Ο Χουσεΐν Μουμίν φιλοξενήθηκε στην εκπομπή AllAboutARIS On Air στον Libero 107,4 Fm και μίλησε για την φετινή πορεία της ομάδας, εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία του να παραμείνει στο ρόστερ.

“Εύκολο δεν ήταν, ήταν μία δύσκολη χρονιά. Είχαμε βάλει ως στόχο να το κάνουμε εύκολο εμείς και θεωρώ εκ του αποτελέσματος πετύχαμε τον στόχο μας”. Είπε αρχικά ο έμπειρος χαφ

Ποια στοιχεία, κατά την γνώμη του, ήταν εκείνα που βοήθησαν την ομάδα να υλοποιήσει τον στόχο της: “Είχαμε το καλύτερο υλικό στο πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα, δουλέψαμε όλοι πολύ σκληρά. Η ομάδα πάλεψε όλα τα παιχνίδια με όλες τις δυνάμεις που είχε. Δεν δεχόμασταν εύκολα γκολ και τα παιχνίδια που έπρεπε, τα πήραμε”

Για το δυνατό ξεκίνημα της ομάδας στο πρωτάθλημα:“Το καλό ξεκίνημα που κάναμε μας βοήθησε πολύ. Είχαμε θέσει ως στόχο να χτίσουμε μια διαφορά που θα μας έδινε ώθηση και ηρεμία. Η ομάδα είχε και ρέντα, αλλά παλεύαμε όλα τα παιχνίδια μέχρι τέλους, με αποτέλεσμα να πάρουμε αρκετούς βαθμούς στο τέλος. Έτσι είναι όμως, αν παλεύεις μέχρι το τέλος δικαιώνεσαι”.

Ποια παιχνίδια ξεχωρίζει ως τα πιο κομβικά:“Αρκετά παιχνίδια. Το γκολ που έβαλε ο Μπάμπης στα Τρίκαλα, η ανατροπή με τον Εργοτέλη και την Δράμα. Με την Βέροια κερδίσαμε στο τέλος, με τον Πανσερραϊκό επίσης. Θέλαμε τα παιχνίδια, θέλαμε τα γκολ, μας βοήθησε και λίγο η τύχη και πήραμε τα αποτελέσματα που θέλαμε”.

Για τα δύο αμυντικά χαφ, που φέτος έκαναν την διαφορά: “Σε όλες το θέσεις η ομάδα είχε παίκτες που έκαναν την διαφορά. Στα αμυντικά χαφ, η ομάδα είχε πιο αμυντικογενείς παίκτες ενώ πέρυσι η ομάδα χτίστηκε πιο πολύ σε ποιότητα. Φέτος είχαμε διαφορετικού στυλ παίκτες και βοήθησε αυτό πιο πολύ στο αμυντικό κομμάτι. Η ομάδα πάλεψε όλα τα παιχνίδια, με ψυχή και πάθος”.

Αν είναι ικανοποιημένος από την δική του παρουσία φέτος: “Σε αυτό έπαιξε ρόλο και το καλό κλίμα της ομάδας. Η στήριξη του προπονητή και του κόσμου, επίσης ήταν σημαντική. Εκ του αποτελέσματος θεωρώ ότι ήταν μια επιτυχημένη χρονιά και για μένα και την ομάδα”.

Για το γεγονός ότι δεν είχε το γκολ φέτος:“Μου έλειψαν ναι, δεν είχα την ρέντα στο σκοράρισμα, αλλά είχαμε παίκτες που βάζανε τα γκολ και όλα καλά”.

Για την καθοριστική ασίστ στον Πλατέλλα:“Όταν παίζεις τόσα πολλά παιχνίδια, παίρνεις κάποιες αποφάσεις που είναι οι σωστές, που βοηθούν την ομάδα”.

Τι σκέφτηκε στο εκτός έδρας ματς με τον Ο.Φ.Η., όταν του έγινε φάουλ, αλλά ο διαιτητής δεν σφύριξε τίποτα:“Εκείνη την στιγμή κόλλησα λίγο. Δεν μπόρεσα να το πιστέψω. Μετά από λίγο είπα, ευτυχώς που δεν μπήκε γκολ. Ένιωσα πολύ άσχημα, αλλά δεν μπορείς ν’ αλλάξεις την απόφαση του διαιτητή”.

Οι βλέψεις του για την επόμενη σεζόν: “Συμβόλαιο έχω, αλλά αυτό είναι θεωρητικό. Είναι κάποιοι άνθρωποι που πρέπει να πάρουν αποφάσεις γι το καλό της ομάδας. Εγώ θέλω να μείνω στην ομάδα κι ελπίζω τα συμφέροντα της ομάδας, να συμβαδίζουν με τα δικά μου. Η ομάδα πρέπει να κάνει τον προγραμματισμό της και μακάρι να γίνει καλή διαχείριση, για να είναι δυνατή η ομάδα”.

Αν είναι καλός παίκτης ο Ιντζόγλου που αποτέλεσε τον παρτενέρ του φέτος, στο χώρο του κέντρου:“. Εϊναι πολύ καλός παίκτης. Το είδαμε όλοι, δεν χρειάζεται να το πω εγώ αυτό. Όταν η ομάδα πετυχαίνει τον στόχο της, όλα είναι καλύτερα”.

Αν τους επηρέασε όλα αυτά που λέγονταν για τις αλλαγές στο ρόστερ από τη νέα σεζόν:“Σίγουρα μας επηρεάζει, άνθρωποι είμαστε. Ο καθένας έχει φιλοδοξίες και όνειρα, αλλά είμαστε και επαγγελματίες, είμαστε συνηθισμένοι από τέτοια φαινόμενα. Μακάρι να μείνουν όλα τα παιδιά που βοήθησαν πολύ φέτος”.

Για την ποιότητα που θα χρειαστεί στην Super League η ομάδα: “Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις δύο κατηγορίες, η ομάδα θα χρειαστεί ποιότητα, αλλά θέλει και αρκετή δουλειά. Αυτό δεν αλλάζει. Δεν φτάνει μόνο η ποιότητα και οι καλοί παίκτες”.

Για τον κόσμο της ομάδας:“Η ομάδα έχει πολύ μεγάλη δυναμική, το έδειξε και φέτος. Ο κόσμος ήταν δίπλα μας από την αρχή μέχρι το τέλος. Και του χρόνου πιστεύω τα πράγματα θα είναι ακόμα καλύτερα”.

Για το τι έγινε, μετά την χθεσινή νίκη: “Δεν ήταν εύκολη η χρονιά. Ήρθαν κρίσιμες στροφές που η ομάδα έπρεπε να κρατήσει και κράτησε. Υπήρχαν προσωπικότητες στην ομάδα που την κράτησαν. Μετά το τέλος του παιχνιδιού όλοι ήταν ικανοποιημένοι, γιατί επιτεύχθηκε ο στόχος. Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα αυτό”.

Για τα τρία ματς που απομένουν για το τέλος:“Σημασία έχει η άνοδος. Τώρα έχουμε τρία παιχνίδια που πρέπει να παίξουμε με σοβαρότητα, για να τα κερδίσουμε και να κλείσουμε με αξιοπρέπεια και υγεία την χρονιά”.

Προτεινόμενα Άρθρα