Αποθέωση και νίκη στο "αντίο" του Νέτο

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πασάς και Παυλίδης τα γκολ της νίκης για τους "κιτρινόμαυρους"

Ένα τελευταίο “αντίο” όπως θα έπρεπε να είναι. Ο Ντάρσι Νέτο αποχαιρέτησε την ενεργό δράση και ο κόσμος του ΑΡΗ ήταν εκεί. 

Περίπου 15 χιλιάδες φίλοι της ομάδας βρέθηκαν στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και αποθέωσαν τον Βραζιλιάνο άσσο, ο οποίος αγωνίστηκε για τελευταία φορά στην αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό.

Αφού μπήκε στο γήπεδο με pasillo, ο 37χρονος αποχώρησε με standing ovation από όλο το γήπεδο, παραδίδοντας το περιβραχιόνιο στον Μπάμπη Παυλίδη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, μετά από ένα μέτριο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι βρήκαν στην επανάληψη τον τρόπο για να ξεπεράσουν το εμπόδιο του Πανσερραϊκού. Με τα γκολ των Πασά (60′) και Παυλίδη (82′) που ήρθαν από τον πάγκο, ο ΑΡΗΣ έκλεισε νικηφόρα 

Ετσι ξεκίνησε

Ο Ντάρσι Νέτο ήταν το πρόσωπο του αγώνα αλλά και της ενδεκάδας, με τον Σπανό να τον ξεκινάει στον άξονα και συγκεκριμένα σε ρόλο επιτελικού μέσου πίσω από τον Διαμαντόπουλο. Πλατέλλας και Μπαργκάν κάλυπταν τα άκρα της επίθεσης, με τον Μουμίν και τον Ιντζόγλου να είναι το δίδυμο στα χαφ. Τζανακάκης, Σόουζα, Δεληζήσης και Βαλεριάνος ήταν η τετράδα της άμυνας μπροστά από τον Καντιμοίρη.

“Φλύαρο” ημίχρονο

Στο τελευταίο του παιχνίδι στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, ο ΑΡΗ δεν επεφύλασσε κάτι καινούργιο σε σχέση με την υπόλοιπη χρονιά, τουλάχιστον στο πρώτο μέρος. Ναι μεν οι παίκτες του Δημήτρη Σπανού έλεγχαν το παιχνίδι, είχαν όμως περισσότερο μία φλύαρη κατοχή και με πρόβλημα στην τελική πάση.

Οι “κιτρινόμαυροι” δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια καλή στιγμή στην εστία του Άντμαν, σε αντίθεση με τον Πανσερραϊκό. Οι Σερραίοι περίμεναν πίσω από τη μπάλα και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τους κενούς χώρους στην άμυνα του ΑΡΗ, με δύο καλές στιγμές. Στο 35′ Ο Ν’ Γκονγκ με σουτ από πλάγια θέση ανάγκασε τον Καντιμοίρη να διώξει δύσκολα σε κόρνερ. Μόλις δύο λεπτά μετά και από τη σέντρα του Πόζογλου, ο Κάκκο με κοντινή προσπάθεια έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.

Η ώρα του “αντίο’

Στο 58ο λεπτό και εν μέσω αποθέωσης, ο Ντάρσι Νέτο αποχώρησε ως αλλαγή και ανάγκασε ολόκληρο το γήπεδο να σηκωθεί όρθιο για να τον χειροκροτήσει ακόμη μία φορά, δίοντας τη θέση του και το περιβραχιόνιο στον Μπάμπη Παυλίδη.

Γκολ από τον… πάγκο

Μαζί με τον Παυλίδη στο 58′, στο ματς πέρασε και ο Γιάννης Πασάς και πριν καν προλάβει να συμπληρώσει λίγα λεπτά στο ματς, έδωσε τη λύση στο σκοράρισμα. Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός με κοντινή προβολή στο 60′ άνοιξε το σκορ, σκοράροντας γιαν δεύτερο συνεχόμενο παχινίδι. Υπήρχε όμως και συνέχεια

Ο πάγκος έδωσε ακόμη ένα γκολ στον ΑΡΗ και συγκεκριμένα στο 82′. Ο Τζανακάκης έβγαλε σέντρα ακριβείας για τον Παυλίδη, ο τσίμπησε τη μπάλα με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και διαμόρφωσε το τελικό 2-0. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Τάσης (Ηπείρου)

ΒΟΗΘΟΙ: Στέλιος Γούτας (Χαλκιδικής), Θανάσης Θανασιάς (Ηπείρου)

4ος: Φώτης Φωτιάδης (Καστοριάς)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 33′ Δεληζήσης, 33′  86 ‘Βαλεριάνος, 48′ Ιντζόγλου, 64′ Παυλίδης, 69′ Μπαργκάν/10′ Στέβιτς, 18′ Πόζογλου, 79′ Ναζίμ, 82’ Αναστασόπουλος

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 86′ Βαλεριάνος

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός) :Καντιμοίρης, Τζανακάκης, Σόουζα, Δεληζήσης, Βαλεριάνος (75′ Μπούρμπος), Μουμίν, Ιντζόγλου, Πλατέλλας (58′ Πασάς), Μπαργκάν, Νέτο (58′ Παυλίδης), Διαμαντόπουλος

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πέτρος Στοϊλάς): Αντμαν, Τσελεπίδης, Τσαμούρης, Στέβιτς, Ποζατζίδης, Ναζίμ, Αναστασόπουλος, Γιαξής (67′ Κρητικός), Κάκκο (88′ Πέτρου), Πόζογλου (74′ Δούμτσιος), Ν’ Γκονγκ

Προτεινόμενα Άρθρα