Επίλογος με νίκη και τέλος εποχής

από Νίκος Παπαδόπουλος

Σοβαρός και νικητής στο φινάλε της σεζόν

Το απόλυτο κοντράστ συναισθημάτων στην Καρδίτσα. Από τη μία ο ΑΡΗΣ που χαίρεται και τυπικά για την άνοδο του στη Super League και από την άλλη η Αναγέννηση Καρδίτσας που ήπιε το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού. 

Μετά από ένα παιχνίδι που όλα έδειχναν ότι θα λήξει ισόπαλο, οι “κιτρινόμαυροι” μετά το ολέθριο λάθος του Γκέκα και το πέναλτι του Λώττα στις καθυστερήσεις, έφυγε νικητής από τη Θεσσαλική πόλη με 0-1 και ολοκλήρωσε νικηφόρα τη φετινή σεζόν μαζί με μία δύσκολη τετραετία. Την ώρα που το αποτέλεσμα αυτό οδήγησε την Αναγέννηση στη Γ’ Εθνική. 

Έτσι ξεκίνησε

Με αρκετές αλλαγές, σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον Πανσερραϊκό, παρέταξε τον ΑΡΗΣ ο Δημήτρης Σπανός στο τελευταίο του παιχνίδι. Ο Καντιμοίρης παρέμεινε στο τέρμα αλλά με μία εντελώς αλλαγμένη άμυνα μπροστά του. Μπούρμπος-Τσουμάνης ήταν στα άκρα, με τον Μαραγκό να έχει παρτενέρ τον Κανακούδη στα στόπερ. Στον άξονα, Μουμίν-Νίκιτς ήταν το δίδυμο στα χαφ, με τον Παυλίδη λίγο πιο μπροστά. Πασάς και Μπαργκάν ξεκίνησαν στα άκρα της επίθεσης και ο Μπαστακός στην κορυφή.

Ειχε την υπεροχή, του έλειπε το γκολ

Αφού χρειάστηκε ένα αναγνωριστικό οκτάλεπτο, ο ΑΡΗΣ πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού και έβγαζε όρεξη και διάθεση μέσα στο γήπεδο, αν και μιλάμε για το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν. Με τις γραμμές ψηλά και κάποιες φορές συνδυαστικό ποδόσφαιρο, οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να διασπάσουν στη σφιχτή άμυνα των γηπεδούχων, με δύο καλές στιγμές στα πρώτα 45 λεπτά. Στο 12′ και αφού η μπάλα άλλαξε πολλά πόδια, ο Πασάς βρέθηκε απέναντι στον Γκέκα που έπεσε στα πόδια του 27χρονου μεσοεπιθετικού και ανέκοψε την προσπάθεια του. Στο 30′ ο Πασάς γέμισε στην περιοχή για τον Μπαστακό, η κεφαλιά του οποίου πέρασε λίγα μέτρα έξω από το αριστερό δοκάρι.

Βρήκαν ρυθμό μετά το 60′- Δοκάρι ο Τσουμάνης

Το ξεκίνημα της επανάληψης δεν είχε κάτι ιδιαίτερο για τις δύο ομάδες, που ανέβασαν ταχύτητα μετά το 60′ και για πρώτη φορά η Καρδίτσα άρχισε να απειλεί την εστία του ΑΡΗ. Στο 64′ και στο 75′ ο Πλαβούκος προσπάθησε με ισάριθμες κεφαλιές να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, με τον Καντιμοίρη να μπλοκάρει σταθερά. Οι “κιτρινόμαυροι” από την πλευρά τους απάντησαν με το δοκάρι του Τσουμάνη στο 79΄.

Ο Λώττας… λύτρωσε τον ΑΡΗ και υποβίβασε την Καρδίτσα

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα μείνει στο 0-0, ήρθε το ολέθριο λάθος του Γκέκα για να ανατρέψει τα πάντα. Ο τερματοφύλακας της Καρδίτσας ανέτρεψε καθαρά τον Πασά που έφυγε από κανονική θέση και ο Λώττας δεν αστόχησε από τα έντεκα βήματα, διαμορφώνοντας το τελικό 0-1. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κωνσταντίνος Αντωνίου (Αθηνών)

ΒΟΗΘΟΙ: Στέφανος Παρασίου (Ημαθίας), Γιώργος Γιαννίκας (Πειραιά)

4ος: Δημήτρης Μαλούτας (Ημαθίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 52′ Βατουσιάδης, 90′ Σταματάκης/ Κανακούδης

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιώργος Βαζάκας):Γκέκας, Καραγιάννης, Κωνσταντινόπουλος, Τζέκος, Βατουσιάδης, Μπιτέλης, Πλαβούκος (89′ Πλαβούκος), Σταματάκης, Πλουμής (59′ Ντάγκρας), Σουντουρά, Χαντζάρας

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Καντιμοίρης, Μπούρμπος (46′ Κλιγγόπουλος), Μαραγκός, Κανακούδης, Τσουμάνης, Μουμίν, Νίκιτς, Πασάς, Μπαργκάν (65′ Λώττας), Παυλίδης (83′ Χαντί), Μπαστακός

Προτεινόμενα Άρθρα