Νιγηρία – Αργεντινή: Ο… υπέρ πάντων αγώνας πρόκρισης

από AllAboutARIS

Απόψε το βράδυ (21:00) στην Αγία Πετρούπολη Νιγηρία και Αργεντινή θέλουν τρίποντο της νίκης για να συνοδεύσουν την Κροατία στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σε έναν ιστορικό αγώνα για την ομάδα του Λιονέλ Μέσι.

H “καθαρή” νίκη της Νιγηρίας (3.β, 2-2) κόντρα στην Ισλανδία έφερε τους “σούπερ αετούς” σε θέση φαβορί για την πρόκριση στα νοκ-άουτ καθώς τους αρκεί υπό προϋποθέσεις ακόμα και ο βαθμός της ισοπαλίας για να βρεθούν στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Σχεδόν αδύνατη αλλά εφικτή η κατάληψη της πρώτης θέσης μιας και οι Νιγηριανοί έχουν ισορροπία στα γκολ με τους Κροάτες συν πέντε.

Για τους Αργεντίνους, η πρόκληση και το βάρος ενός ολόκληρου έθνους έχει κάνει μονόδρομο την νίκη η οποία μάλιστα πρέπει να έρθει και με όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ, προκειμένου να ισοσκελίσει το αρνητικό ρεκόρ στα γκολ της (1β.,1-4). Με τους Ισλανδούς να βρίσκονται στο 1-3 με 1 βαθμό και να έχουν τρεις λιγότερες κίτρινες κάρτες η “αλμπισελέστε θέλει αρχικά νίκη σκοράροντας τουλάχιστον 2 γκολ και στην συνέχεια να υπερκαλύψει την διαφορά τερμάτων με τους Βίκινγκ. Τα αλλάζει όλα ο… Σαμπάολι με την ενδεκάδα πάντως να γίνεται από τους παίκτες”, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.

Θυμίζουμε τα κριτήρια πέρα από τους βαθμούς: 1) Διαφορά γκολ, 2) Καλύτερη επίθεση, 3) Μεταξύ τους ματς, 4) Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους, 5) Fair Play, 6) Κλήρωση 

Σέντρα στο «Στάδιο Κρεστόφσκι» στις 21:00, τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ 1. Διαιτητής ο Τούρκος Τσουνέιτ Τσακίρ.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Νιγηρία (Ρορ): Ουζόχο, Ομερούο, Εκόνγκ, Μπαλογκούν, Εντίντι, Ετέμπο, Ιντόβου, Μόουσες, Μίκελ, Ιχεανάτσο, Μούσα

Αργεντινή (Σαμπάολι): Αρμάνι, Μερκάδο, Ρόχο, Οταμέντι, Ταλιαφίκο, Πέρες, Μασεράνο, Μπανέγα, Ντι Μαρία, Ιγκουαΐν, Μέσι

Προτεινόμενα Άρθρα