O ΑΡΗΣ θα είναι με τον… ΑΡΗ!

από AllAboutARIS

Θα ξεκινήσω με τις εξελίξεις σε σχέση με την πρόταση του Υπουργού Αθλητισμού και τον χειρισμό από τις ομάδες.

Καταρχήν να σημειώσω ότι είναι απαράδεκτο να λαμβάνετε μία απόφαση και να μην μπορούν να πάρουν θέση οι 2 από τις 16 ομάδες, άσχετα αν επί της ουσίας δεν θα υπήρχε διαφορά γιατί οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μεν ΑΡΗΣ είναι υπέρ, ενώ ο ΟΦΗ κατά.

Αυτό που πρώτιστα έχει σημασία είναι ότι η θέση του ΑΡΗ δείχνει αυτομάτως και το τι πιστεύει για την σεζόν που επίσημα ξεκινάει την 1η Ιουλίου. Ο ΑΡΗΣ παρά τα αντιθέτως λεγόμενα για ευνόητους λόγους πικαρίσματος ούτε καν σκέφτεται ότι δεν θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Για αυτό τον λόγο ήταν εξ αρχής θετικός στην όποια αναδιάρθρωση. Δεν τον ενδιαφέρει αν θα πέφτουν 6 ή 4 ή 3 γιατί πολύ απλά ο σχεδιασμός και οι προοπτικές για τους ανθρώπους του ΑΡΗ δεν θα είναι παραμονής στην κατηγορία.

Προσωπικά εύχομαι να έχουν γίνει ή να γίνουν οι κινήσεις ώστε ο ΑΡΗΣ να διεκδικήσει τους στόχους που έχει θέσει. Σας έχω αναφέρει και άλλη φορά όταν για το που μπορεί να φτάσει η ομάδα θα το δούμε αφού πρώτα την δούμε.

Και φέτος Θεού Θέλοντος θα την παρακολουθήσουμε και στην προετοιμασία της στην Ολλανδία για να μπορούμε να εκφέρουμε δική μας άποψη. Από κει και πέρα θεωρώ ότι είναι απολύτως λογικό αυτό που αποφάσισαν οι ομάδες και να πάμε από τις 16 στις 14 ομάδες. Από την μια να σταματήσει αυτή η ασυδοσία των… μικρών που για να μείνουν στην κατηγορία βρήκαν όλα αυτά τα χρόνια διάφορους τρόπους με την ανοχή και…συνεργασία πολλές φορές Λίγκας και ΕΠΟ και από την άλλη να προχωρήσει και η θέληση της Πολιτείας για αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Πιστεύω ότι πλέον αν πραγματικά η Πολιτεία θέλει να περάσει τις αλλαγές και να βοηθήσει το ποδόσφαιρο θα δεχθεί την πρόταση για σταδιακή μείωση. Για μένα αν πει 12 ή τίποτα γνωρίζοντας και τις συνέπειες μίας τέτοιας ενέργειας δεν θα θέλει επί της ουσίας αλλαγές, αλλά έγινε μία πρόταση εντυπώσεων απλά για να γίνει.

Να σημειώσω εδώ ότι είναι ευδιάκριτες πλέον νέες συμμαχίες. Και όσοι βιάστηκαν να κατατάξουν τον ΑΡΗ σε κόκκινο, κίτρινο ή κάθε λογής άρμα διαπιστώνουν ότι…παλιές αγάπες είτε έχουν κηρύξει ανακωχή, είτε βρίσκουν κοινό δρόμο σύμπλευσης. Επί της ουσίας ο ΑΡΗΣ δεν ήταν ποτέ και ούτε θα ανέβει σε κανένα άρμα. Θα αποφασίζει με βάση τα δικά του συμφέροντα και μόνο. Ο ΑΡΗΣ θα αποφασίζει αποκλειστικά και μόνο για τα συμφέροντα του ΑΡΗ χωρίς να υποκύπτει σε κάθε λογής πιέσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα.

Και αυτό θα γίνει σαφές προς όλους.

 
Πάμε και στα μεταγραφικά. Η ομάδα είναι αλήθεια ότι έχει καθυστερήσει. Ωστόσο θεωρώ πολύ θετική την έλευση Διαμαντόπουλου. Από την μία γιατί έχει ένα βιογραφικό που ταιριάζει…γάντι σε αυτό που θέλει να κάνει ο ΑΡΗΣ και από την άλλη γιατί στην ομάδα η παρουσία ενός αθλητικού διευθυντή ήταν κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Δεν γίνεται να τα κάνει όλα ο Καρυπίδης σε διοικητικό επίπεδο και αυτό το διαπίστωσε ο ίδιος καλύτερα από τον καθένα. Όπως ήδη το έχει διαπιστώσει μέσα σε 2 μέρες και ο Ερέρα που μάλλον χάρηκε περισσότερο από κάθε άλλον για την έλευση Διαμαντόπουλου.

Ο τελευταίος έχει το βιογραφικό των χαρακτηριστικών που ζητούσαμε τους προηγούμενους μήνες για την στελέχωση της ΠΑΕ. Το αν θα πετύχει ή όχι το ξέρει μόνο ο Θεός. Ελπίζω πως ο ΑΡΗΣ έχει κάνει την σωστή επιλογή και έχει βρει ένα άνθρωπο που θα μπορεί να επιλέξει καλούς ποδοσφαιριστές, αλλά παράλληλα και για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου έναν άνθρωπο που θα μπορεί να εισπράξει προς όφελος του συλλόγου υπεραξία μέσω πωλήσεων παικτών. Γιατί αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές αν ο Διαμαντόπουλος πετύχει σε αυτό και οι καλοί πωλούνται και την ίδια στιγμή έρχονται εξίσου καλοί, θέμα βιωσιμότητας δεν θα τεθεί ποτέ εκ νέου. Και τότε θα μπορείς πραγματικά να προσεγγίσεις και έναν μεγαλύτερο επενδυτή…

ΥΓ1 Ο Ντιγκινί πριν ένα μήνα χαρακτηρίζονταν η έξυπνη βόμβα στα ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Με τα διπλά χρήματα από τον Πλατέλλα δεν νομίζω να τίθεται θέμα για το αν τελικά ήταν επιλογή Ερέρα η οικονομικό το ζήτημα αποχώρησης του παίκτη του ΟΦΗ πλέον…

ΥΓ2 Στις 9 Ιουλή θα σας πω το κατά πόσο έχει…αργήσει η ΠΑΕ ΑΡΗΣ στις μεταγραφές. Γιατί αν μου φέρει 5-6 πρωτοκλασσάτους μέσα στην εβδομάδα θα έχει πάει τζάμπα η μίρλα και η γκρίνια. Που ελπίζω ότι έτσι θα πάνε…

ΥΓ3 Καλή επιτυχία Νικολάς Ντιγκινί, καλή επιτυχία Θωμά Ναζλίδη. Η στήλη για κάθε παίκτη που θα φορά τον Θεό του Πολέμου στο στήθος αυτό θα εύχεται και θα ελπίζει και ας μην της “αρέσει” μία οποιαδήποτε επιλογή. Από την στιγμή που θα γίνεται παίκτης του ΑΡΗ, όλα τα άλλα περισσεύουν. Μέσα στο ΣΚ, το αργότερο Δευτέρα έρχονται και άλλα. Σίγουρα ανανεώσεις, αλλά και ως την πρώτη της Τετάρτης και μεταγραφές…

ΥΓ4 Οι…ανανεώσεις του αγωνιστικού χώρου στο Βικελίδης και τα έργα στο Ρύσιο μάλλον δεν έχουν αξιολογηθεί όπως πρέπει από τον κόσμο. Είναι πολύ πιο σημαντικές από 1-2 μεταγραφές και αυτό θα το διαπιστώσουν όλοι στην πορεία. Και σίγουρα δεν είναι ευθύνη της τωρινής διοίκησης ότι ρήμαξαν τόσα χρόνια τα πάντα. Όπως σημειώνονται τα λάθη, να αναγνωρίζονται και τα θετικά. Όταν το καταφέρουμε  άπαντες αυτό η ισορροπία που θα βρούμε θα βοηθήσειο και τον σύλλογο που βέβαια πρώτιστα με σωστές κινήσεις πρέπει να βοηθάει μόνος του τον εαυτό του.

ΥΓ4 Βρε λες; Αν τον φέρει αυτόν σίγουρα θα αλλάξουν άποψη πολλοί. Ποιον; Not yet…

Προτεινόμενα Άρθρα