Ματιές σε Μπράιαν Ρουίζ

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ συνεχίζει ν’ αναζητεί παίκτες για να ενισχύσει το ρόστερ του και μία από τις περιπτώσεις που τσεκάρει, είναι του Μπράιαν Ρουίζ, όπως αποκαλύπτει σήμερα η "ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ"

Ο 33χρονος Κοσταρικανός μέσος, είναι παίκτης που συνδυάζει ποιότητα κι εμπειρία και διαθέτει στοιχεία που αρέσουν στον Πάκο Ερέρα. Η περίπτωση του αρχηγού της εθνικής ομάδας της Κόστα Ρίκα, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, καθώς το κασέ του είναι ιδιαίτερα υψηλό και το θέμα είναι αν ένας τέτοιος παίκτης έρχεται στην Ελλάδα και υπό ποιες προϋποθέσεις. Στο στρατόπεδο του ΑΡΗ, έχουν λάβει υπ’ όψιν τους όλες αυτές τις παραμέτρους, αλλά είναι αποφασισμένοι να κάνουν την προσπάθειά τους.

Ο Μπράιαν Χαφέτ Ρουίζ Γκονζάλες, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 18/08/1985, στον Σαν Χοσέ της Κόστα Ρίκα. Έχει ύψος 1.87μ. και αγωνίζεται στον χώρο της μεσαίας γραμμής, αλλά και ως δεύτερος φορ. Ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα της πατρίδας του, την Αλαχουελένσε, το 2003. Το καλοκαίρι του 2006, πέρασε τον Ατλαντικό, για να παίξει στην Ευρώπη για λογαριασμό της Γάνδης. Με την φανέλα της βελγικής ομάδας αγωνίστηκε για τρία χρόνια, καταγράφοντας 79 συμμετοχές και 26 γκολ. Το καλοκαίρι του 2009, μετακόμισε στην Ολλανδία και υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Τβέντε. Στην Έρεντιβιζε, έκανε τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του, μετρώντας 65 συμμετοχές και 35 γκολ. Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις στην Ολλανδία, τράβηξαν το ενδιαφέρον της Φούλαμ, η οποία τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2011, στην τελευταία ημέρα των μεταγραφών. Με τον αγγλικό σύλλογο έπαιξε τρία χρόνια, σημειώνοντας 97 συμμετοχές και 12 γκολ. Το Γενάρη του 2014, ο Ρουίζ παραχωρήθηκε δανεικός στην Αϊντχόφεν, με την οποία πρόλαβε να κάνει 14 συμμετοχές και 5 γκολ. Τα τελευταία τρία χρόνια, ο Κοσταρικανός μεσοεπιθετικός αγωνίζεται στην Πορτογαλία με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, έχοντας 81 συμμετοχές και 12 γκολ.

Στην εθνική ομάδα της χώρας του, παίζει από το 2005, έχοντας 112 συμμετοχές και 24 γκολ ενώ ήταν βασικό στέλεχος και στο φετινό Μουντιάλ της Ρωσίας.   

Προτεινόμενα Άρθρα