"Φαβορί η Βραζιλία, όνειρο να τους αντιμετωπίσουμε"

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Τόνισε την δυσκολία της αναμέτρησης ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Βέλγων

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Αυτές οι δυο ομάδες έχουν φτιαχτεί για να σκοράρουν και να κερδίζουν παιχνίδια. Κόντρα στην Βραζιλία δεν θα παίξει ρόλο η κατοχή της μπάλας αλλά το τι θα κάνουμε με αυτή. Σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο αυτό είναι που έχει σημασία.

 Ξέρουμε τι είμαστε ικανοί να κάνουμε αλλά η Βραζιλία είναι το φαβορί. Και αυτό μας βάζει σε μια διαφορετική θέση. Είναι ένα παιχνίδι-όνειρο για τους παίκτες μας. Είναι γεννημένοι να παίξουν σε ένα παιχνίδι όπως αυτό. Φυσικά και θέλουμε να νικήσουμε αλλά δεν είμαστε το φαβορί και αυτό είναι μια βασική διαφορά.

Κόντρα σε μια ομάδα όπως η Βραζιλία οφείλεις να επιτίθεσαι και να αμύνεσαι με 11 παίκτες. Δεν πρόκειται περί κάποιου συστήματος, αλλά να κατανοήσουμε τι πρέπει να κάνουμε όταν έχουμε την κατοχή. Δεν πιστεύω ότι θα είναι ένα παιχνίδι με πολλά μυστικά. Πρέπει να αμυνθούμε όσο καλύτερα γίνεται και να τους «πονέσουμε» όσο έχουμε την μπάλα στην κατοχή μας. Κάτι τέτοιο είναι εφικτό και η ομάδα είναι έτοιμη για αυτό.

Υπάρχει κάτι «ιδιαίτερο» σε αυτήν την ομάδα. Αν παίξουμε καλά, θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε πολλές ευκαιρίες. Αλλά δεν υπάρχει περιθώριο για λάθη. Αν δώσουμε στους Βραζιλιάνους την ευκαιρία, θα την αρπάξουν. Πιστεύω θα είναι το ματς της διοργάνωσης»

Προτεινόμενα Άρθρα