"Εκτελεστής με καθαρό μυαλό ο Γιουνές"

από Γιώργος Γκάτος

Ο άνθρωπος που έφερε τον Χαμζά Γιουνές στην Ελλάδα, ανέλυσε τον χαρακτήρα του, μίλησε για την κατάσταση στο Ελληνικό πρωτάθλημα και θυμήθηκε τις εμφανίσεις του Σταύρου Λαμπριάκου στην με την φανέλα των Ακριτών.

Για τον Σταύρο Λαμπριάκο και τις ημέρες του στην Ξάνθη:

“‘Ηταν ένας ποδοσφαιριστής που έδινε την ψυχή του και είναι σπάνιο να το βρεις αυτό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Αυτό ήταν το σήμα κατατεθέν του. Έχει γράψει ιστορία στην δική μας ομάδα.”

Για το σωστό τάιμινγκ της Ξάνθης στις μεταγραφές:

“Μέσω της Ξάνθης έχουν αναστηθεί καριέρες ποδοσφαιριστών. Με το μπάτζετ και τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας, για να έρθουν κάποιοι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να είναι η σωστή στιγμή. Αναφέρομαι και στον Γιουνές, αλλά και στον Κλέιτον, όπως και σε πάρα πολλές άλλες περιπτώσεις. Η Ξάνθη σε διαφορετικές στιγμές, δεν θα μπορούσε να τους ικανοποιήσει οικονομικά, αλλά την δεδομένη στιγμή που ήρθαν, βοήθησε ο ένας τον άλλον. Εμείς τον ποδοσφαιριστή και αυτός εμάς. Δεν είναι μόνο θέμα “καλού” ποδοσφαιριστή αλλά και το θέμα τάιμινγκ.”

Για τον ερχομό του Χαμζά Γιουνές στην Ελλάδα:

“Ήταν ένας ποδοσφαιριστής που είχε συνεργαστεί με τον κ. Λουτσέσκου στην Ρουμανία. Από την στιγμή που μπήκε ο Γιουνές στην λίστα μας, μας έδωσε τις διαβεβαιώσεις ο κ. Λουτσέσκου για την αγωνιστική ταυτότητα και τον χαρακτήρα του. Όταν ήρθε σε εμάς, ήταν μεγάλο ρίσκο γιατί είχε να αγωνιστεί έξι μήνες μετά από ένα πρόβλημα με το δελτίο του στην προηγούμενη ομάδα του. Βάλαμε κάτω τα πράγματα και αποφασίσαμε να του δώσουμε την ευκαιρία. Αποδείχθηκε σωστή απόφαση γιατί βγήκε δεύτερος σκόρερ πίσω από τον Μπεργκ.”

Για τον χαρακτήρα του Τυνήσιου επιθετικού: 

“Είναι νικητής. Έχει έντονη προσωπικότητα, εντός και εκτός γηπέδου σαν Βορειο-Αφρικανός. Είναι εκτελεστής μέσα στην περιοχή με σωστές τοποθετήσεις και καθαρό μυαλό. Θέλει καλή τροφοδοσία και έχει και το γκολ με το κεφάλι. Το σκοράρισμα είναι το ταλέντο του. Είναι μια έντονη προσωπικότητα και θέλει σωστή διαχείριση από τους ανθρώπους του ΑΡΗ.”

Για το φιλικό μεταξύ των δύο ομάδων:

“Θα παίξουμε ένα φιλικό στις 11 Αυγούστου στην Ξάνθη. Θα είναι μια ευκαιρία να δούμε και τον Γιουνές γιατί από εμάς έφυγε με τις καλύτερες εντυπώσεις και σαν φίλος. Δεν έχει οριστεί ακόμα η ώρα αλλά η μέρα είναι σίγουρη.”

Για την κατάσταση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο:

“Τον δρόμο της αγοράς τον δείχνουν οι μεγάλες ομάδες. Η αγορά είναι δύσκολη όταν οι μεγάλες ομάδες έχουν ρίξει το μπάτζετ. Είμαστε σε μια πτωχευμένη χώρα και πρέπει να προσαρμοζόμαστε. Τα έσοδα δεν υπάρχουν άρα τα μπάτζετ πέφτουν και άρα πέφτει η ποιότητα. Με τα λεφτά που έχουν οι ομάδες, η ποιότητα του είναι μια χαρά. Για τα μπάτζετ που διαθέτουμε, οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου κάνουν το καλύτερο που μπορούν.

Είμαστε 20 Ιουλίου και δεν γνωρίζουμε πότε θα παίξουμε και αν θα ξεκινήσουμε. Υπάρχουν ομάδες χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο που κάνουν υπέρβαση οι ιδιοκτήτες για να κάνουν μεταγραφές. Δεν ξέρουμε πότε θα ξεκινήσουμε, πόσοι θα πέσουν, άρα τι μεταγραφικό πλάνο να κάνουμε; Ανακοινώθηκε σήμερα η κλήρωση, αλλά το μόνο που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι 16 ομάδες θα παίξουν μεταξύ τους. Δεν έχω εικόνα ακόμα από τις Ελληνικές ομάδες γιατί είναι πάρα πολύ νωρίς. Όλες οι ομάδες δείχνουν την πραγματική τους δύναμη στα τέλη Σεπτεμβρίου.”

Προτεινόμενα Άρθρα